D@rio pisze:babeo83 pisze:W innych dziedzinach techniki już tak nie jest. Wspomniana np motoryzacja.
Dlaczego? Ja tak nie uważam. Jak nie podoba mi się ten samochód, to wybiorę inny model, albo inną markę lub najniższą wersję wyposażenia skoro nie chcę bajerów. Pozatym, nie zakładajmy z góry że wszystko musi się psuć....
W tym sęk, że coraz częsciej nie bedzie już wyboru. Coraz więcej jest ładowanego do wersji podsatwowej. Nie jest to działanie tylko jednego producenta. Tam pomimo konkurencji to ich wywiad, działą dobrze. Dlaczego ma się psuć? ... za długo w tym siedzę, a wczorajsza wizyta jeszcze mnie w tym utwierdziała. Aż nie mogłem uwierzyć, że sami odradzali kupno pewnego bardzo popularnego modelu samochody w Poslce, a dlaczego? bo to juz 17 wersja konstrukcyjna, cene ma wyzsza niż poprzednie, ale w środku ma corasz gorsza materiały ... oszczędza się wszędzie byle tylko zaraobić jak najwięcej.
Z elektroniką jest dokładnie to samo, wiesz jak pracowałem w serwisie to nie narzekałem

, ale ogólnie to wygląda to straszanie... większość sprzętu RTV bardzo tanieje, ale staję się jednorazową ... do tego że cena jest niska, a poza tym każdy nowy model ma inną konstrukcję, a nawet podzespoły zupełnie innych producentów...
Najgorsze jest to, że chcąc pracować w zawodzie musze traktować klienta jako "jełopa" któremu trzeba wcisnąć same nowinki techniczne ... ale ogólnei coś tu jest nie jest w porządku...