- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Do poprawy na Katowiceelrond pisze:- Kratowice -> GOP

A tak pozatym UMTS u mnie Playa działa świetnie. Pełny zasięg ;D
Czesc tych lokalizacji to planowane stacje... Play ostatnio przystopowal z tempem budowy.
Mojego miasta nie ma ani na wykazie UKE, w Urzędzie Gminy też nic nie widzą, a dzisiaj przez cały dzień Play śmiga u mnie aż miło. Pełny zasięg, R nie ma, wideo połączenia nie rozłącza, czyżby pierwsza sieć 3G w tak małym mieście?! Niestety nie mam netmonitora i nie sprawdzę tego 

Sulechów? Jest -> Sulechów Kościelny 4 w tym miejscudjfafa pisze:Mojego miasta nie ma ani na wykazie UKE
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&g ... 97754&z=13
No tyle to ja wiem. Czasami jednak sygnał docierał do mojego miasta z odalonej ok. 20 km Zielone Góry, jednak nie dało sie wykonać połaczenia, a teraz wszystko jest ok (pełny zasięg). A chodzi mi o to, że zapewne jest gdzieś NodeB Playa mimo, że na 100% nie ma on pozwolenia na użytkowanie.
Ale przecież jest pozwolenie Play.djfafa pisze:A chodzi mi o to, że zapewne jest gdzieś NodeB Playa mimo, że na 100% nie ma on pozwolenia na użytkowanie.
Mixiorek pisze:Sulechów? Jest -> Sulechów Kościelny 4 w tym miejscu
Co to przeszkadza? Nie mogą mieć nadajnika w tej samej lokalizacji?djfafa pisze:To wieża kościoła i jest tam nadajnik Plusa a u mnie nie ma R więc jest gdzieś NodeB Playa.
Nie wiem, skąd masz takie informacje. Ja przeglądam spis pozwoleń na nadajniki UMTS z 10.11.2008 i jak byk jest tam Sulechów i sieć P4. Lokalizacja to "Kościelny 4". Pozwolenie wydano już 31. sierpnia.djfafa pisze:No tyle to ja wiem. Czasami jednak sygnał docierał do mojego miasta z odalonej ok. 20 km Zielone Góry, jednak nie dało sie wykonać połaczenia, a teraz wszystko jest ok (pełny zasięg). A chodzi mi o to, że zapewne jest gdzieś NodeB Playa mimo, że na 100% nie ma on pozwolenia na użytkowanie.
Są sporo mniejsze miejscowości co maja 3G i to nie tylko Playdjfafa pisze:Miasteczko niespełna 18 tysięczne a jest już 3G i kogo najmniejszej sieci. Tak dalej Play!

Mnie to nie dziwi. Mieszkam w 17-tysięcznym miasteczku 30 km od Wrocławia i UMTS Ery jest od chyba dwóch lat, UMTS Plusa pojawił się dość niedawno, chociaż nie mają pozwolenia. Przed chwilą udało mi się nawet znaleźć Play, ale to sygnał z pobliskiego miasta, bo nie da się zalogować do sieci.