Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Bo ta zaraza sie niestety rozprzestrzeniaGadulski pisze:Ooooo... nie sądziłem, że jeszcze gdzieś prócz Wrocławia nie ma Cell Info... Dzięki za informacje... Jak możesz napisz maila do BOA dlaczego nie ma i kiedy informacja sieciowa powróci...mazur pisze:na Górnym Śląsku też nie działa we wszystkich miejscach.Gadulski pisze:Niestety we Wrocławiu nadal brakuje Cell Info, mimo że na Dolnym Śląsku już jest... na przykład: gm.Katy Wroclawskie / Dolny Slask...
[scroll]Gadulski[/scroll]
Sam wiesz ze operator to klient. Dostawca to ta druga strona. Poki co to dostawca pokazuje niekompetencje na kazdym kroku. Ale to juz inna para kaloszy.tesla pisze:kim jest dostawca ? Masz na myśli operatora?darnok pisze:bo CB sie nie chce dac uruchomic. I poki co nie wiadomo czy sie uda. Moze dostawca cos wymysli...
Czyli dostawcą jest producent, który dostarcza urządzenie do emitowania usługi Cell Info...darnok pisze:Sam wiesz ze operator to klient. Dostawca to ta druga strona. Poki co to dostawca pokazuje niekompetencje na kazdym kroku. Ale to juz inna para kaloszy.tesla pisze:kim jest dostawca ? Masz na myśli operatora?darnok pisze:bo CB sie nie chce dac uruchomic. I poki co nie wiadomo czy sie uda. Moze dostawca cos wymysli...
Tak, tez - op ma wielu dostawcowGadulski pisze:Czyli dostawcą jest producent, który dostarcza urządzenie do emitowania usługi Cell Info...darnok pisze:Sam wiesz ze operator to klient. Dostawca to ta druga strona. Poki co to dostawca pokazuje niekompetencje na kazdym kroku. Ale to juz inna para kaloszy.tesla pisze: kim jest dostawca ? Masz na myśli operatora?
No to jeszcze sie niewystarczajaco douczylesPre100 pisze:A treści komunikatów nie definiuje się na poziomie BSC? Do czego tam jest potrzebny server?
...Douczyłem się. Darnok pisze o RNC i interfac'ie Iu-BC, gdzie podpina sie servery CBC - nieco inne rozwiązanie niz w 2G. Wycofuję pytanie
![]()
Bo pieniędzy z tego żadnych nie ma a co chwilę dzwoni kilku klientów i pytają dlaczego znikła kropka przed nazwą ulicy w CBdarnok pisze: Na dzien dzisiejszy to ani plus ani era ani orange nie oferuje wiadomosci CB w 3G. Nie dlatego ze nie mozna, tylko pewnie dlatego ze nikt nie widzi poki co takiej potrzeby.
Zgadza się w poprzednim roku na wakacjach łapałem ten petro baltyk. Tychy też mają ciekawy cell info ;P Pisze: "Tychy. Dobre miejsce". Ale tutaj akurat chyba miasto wystąpiło do Orange o nadanie takiej nazwy.zik pisze:a jakie typowe i nietypowe cell info emitują nasi operatorzy w miejscach nietypowych? Mam na myśli góry (np. Kasprowy Wierch, Śnieżkę itp), duże doliny(np. Kopalnia w Wieliczce, metro), morza, jakieś biurowce itp itp.
Ja np. wiem z doświadczenia (obserwacji) iż Orange ma btsa na platformie wiertniczej Petro Bałtyk która znajduje się na Bałtyku ok. 70 km na płn od Władysławowa. Emituje cell info PETRO BALTYK
Właśnie przecież miasta lub firmy mogłyby się w ten sposób reklamować.tomico pisze:Zgadza się w poprzednim roku na wakacjach łapałem ten petro baltyk. Tychy też mają ciekawy cell info ;P Pisze: "Tychy. Dobre miejsce". Ale tutaj akurat chyba miasto wystąpiło do Orange o nadanie takiej nazwy.zik pisze:a jakie typowe i nietypowe cell info emitują nasi operatorzy w miejscach nietypowych? Mam na myśli góry (np. Kasprowy Wierch, Śnieżkę itp), duże doliny(np. Kopalnia w Wieliczce, metro), morza, jakieś biurowce itp itp.
Ja np. wiem z doświadczenia (obserwacji) iż Orange ma btsa na platformie wiertniczej Petro Bałtyk która znajduje się na Bałtyku ok. 70 km na płn od Władysławowa. Emituje cell info PETRO BALTYK
Zawsze to mam na cmentarzu Grabiszyńskim...Gadulski pisze: "Ibn Siny Avicenny" w Erze, we Wrocławiu bardzo ładne i czytelne nazwy