D@rio pisze:oprych pisze:Swoja droga Panowie, jestem ciekaw ilu z Was codziennie korzysta z 3G
ja korzystam codziennie...
Ciekawe ile jest takich osób jak Ty D@rio? Ogólnie jak tak ślędzę rozwój GSM i elektroniki ostatnich lat, to powiem, że do niczego dobrego on nie prowadzi. Byłem dziś na wycieczce w fabryce jednego z największych koncernów samochodowych (hehe hałso Politechnika otwiera wiele drzwi

) ale to co zobaczyłem, co jest montowanie i proponowane w najnowszych samochodach w klasie 70-100tys zł. to ....

Nie powiem, że jest to coś poprawiającego diametralnie komfort jazdy lub bezpieczeństwo, wymyślane są na siłę rzeczy, w które pakowane są mega ilości elektroniki byle tylko podbijać cene i wmuszać ludziom, coś czego w ogole nie potrzebują!
Podobnie uważam jest z UMTSem, pewnie zaraz oburzy się poł forum, ale mam prawo do swego zdania. "Najpierw dobrobyt a potem demokracja" (tak mi sie skojarzyło za Kazikiem), ogólnie uważam, że Polska nie jest żadną super potęgą ekonomiczną i coś takeigo jak UMTS jest nam zbędnym, jest to coś (jak wspomnianie powyżej samochody), sprytnie zrobiony zabieg marjetingowy, polegający na wmuszaniu ludziom czego, czego wcale nie potrzebują ... oczywiscie, możecie powiedzieć, że jak ktoś nie chce to nie kożysta, tak ale każdy zwykłu uzytkownik gsm płaci za to w cenie każdej minuty ...