tomi81 pisze: ↑03 wrz 2019, 07:40
Jeziorek powstaje niezależnie od Ostrowa Północnego. Co do odległości - Ostrów Północny, a Nowa Grzybowszczyzna to około 7 km (nie zaś 4) więc w takim terenie każdy km ma znaczenie.
Nie na ten Ostrów patrzyłem.
Szkoda że nie zawaliczyli dalej na północ, gdzieś w okolicach PGR-u: było by 10 metrów wyżej i jednocześnie by doświetlili ładniej Szudziałowo i kawałek DW674, do których Horczaki już nie sięgają.
Idać tym tokiem - w Kruszynianach nie powinien pojawić się sygnał np. z Nietupy.
Szału raczej nie będzie. Maszt będzie na 150m n.p.m, Kruszyniany są na 145m, a północną stronę przesłania 180m „Nowa Góra”. Coś doliną Nietupy powinno dopłnynąć, szczególnie w południowej części Kruszynian, ale raczej 4CA to nie będzie.
Jak dla mnie, ze względu na silną pagórkowatość terenu i 190m wzniesienia, między Kruszynianami a Krynkami z LTE może być krucho.
Chociaż patrząc na fakt że w Sokołdzie łapię Sofipol, to na dwoje babka wróżyła.
Obawiam się jednak, że możesz mieć racje ($$$) i stacja w Nowej Grzybowszczyźnie zostanie zlikwidowana.
Jest 8m metrów niżej niż byłby Ostrów, na cudzym maszcie więc anteny niżej i do tego w środku lasu. Wg mnie Ostrów objął by zasięgiem to, co teraz obejmuje Grzybowszczyzna, w tym Jeziorek, który jest 20m niżej od lokalizacji w Ostrowiu.
No, jestem niezmiernie ciekaw jak to wyjdzie.
tomi81 pisze: ↑04 wrz 2019, 09:51
W dniu dzisiejszym zauważyłem brak stacji Play w poniższej lokalizacji (Białystok, Jarzębinowa 2A, ID: BIA1033 ):
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 61&zoom=18
Została rozebrana, na dachu nie ma po niej żadnego śladu (w zeszłym roku zmodernizowna do L800/2600). Pytanie czy to problem z lokalizacją (wypowiedzenie dzierżawy), czy też może kwestie prawne (samowola budowlana? jak miało to miejsce ze stacją przy ul. Mickiewicza 42).
Ociębaton. Grubo.
Nie ma zgłoszenia o zamiarze rozbiórki, ale czy rozbiórkę samowoli też trzeba zgłaszać?
tomi81 pisze: ↑04 wrz 2019, 09:51
Sytuacja Play w tej części Białegostoku, na osiedlach Dziesięciny, Antoniuk Fabryczny oraz części Wysokiego Stoczku, wygląda obecnie nieciekawie (zwłaszcza, iż stacja ul. Antoniuk Fabryczny 11E BIA1020 nie rokuje w kwestii rozbudowy - obecnie mamy tylko U/L2100).
A tam, w ogóle, sygnał z BIA1020 dociera? Za (stosunkowo) niemałą górką wszak jest, a budyneczek niewysoki.
Pewnie stacje z Maczka przejęły.
Z innych radosnych wiadomości, to chyba na poważnie
Rzędzian wypadło LTE2600 po zmianie na Eryka. W żaden sposób nie jestem w stanie złapać: ni na goło ni w agregacji.

Jak z Krzewa łapie z
22km, tak tu zero
Ktoś z lepszym sprzętem kiedy by zweryfikował?