• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#219987  autor: D@rio
 09 wrz 2007, 14:45
elrond pisze:Sprawa EDGE w tej lokalizacji jest dość chybiona, bo wygląda to na "przypadkową" dziurę w zasięgu --> http://img361.imageshack....beztytuuwl2.jpg
właśnie, to jest to zdjęcie. Otóż nie - nie jest to żadna dziura zasięgu. W tej właśnie miejscowości stoi BTS Ery, na którym wiszą site'y Plusa. I niestety, bez EDGE. Gdzie Era, oferuje EDGE całkiem przyzwoitej jakości...

Dodam, że BTS stoi w samym centrum miejscowości (gminy).

Natomiast wierz mi że ja znam te okolice świetnie :-D jest tam tylko kawałek lasu, kawałeczek ;) więc nie jest to taka puszcza jak Ty myślisz, że jest cała otoczona lasem ;) Pozatym, wszyscy 3-ej operatorzy mają tam swoje BTSy. Orange ma swój, Era ma swój, a Plus wisi na Erze.... :D więć wierzcie mi że życie komórkowe się tam toczy. Zwłaszcza, że mój znajomy (i nie tylko on z tego co wiem) zakupił ostatnio Orange Free/Business Everywhere...

Obrazek

#234904  autor: D@rio
 22 lis 2007, 14:38
No i mili Państwo... udało się :)

Sprawa się rozstrzygła pozytywnie. EDGE w Radomyślu będzie w 1Q2008. Dziś do mnie dzwonił jeden z dyrektorów Polkomtel'u który pozytywnie rozpatrzył mój wniosek i po nowym roku rusza modernizacja sprzętu na BTS'ie :)

Bardzo mnie ucieszyła ta informacja :-)

Obrazek

#235265  autor: dechomenon
 24 lis 2007, 18:02
ciekawe czy uruchomią ten EDGE...to może ja napiszę o UMTS w Jarocinie..(nie ma takiej opcji) ehhe

#235275  autor: elrond
 24 lis 2007, 18:32
D@rio pisze:Dziś do mnie dzwonił jeden z dyrektorów Polkomtel'u który pozytywnie rozpatrzył mój wniosek i po nowym roku rusza modernizacja sprzętu na BTS'ie :)
Jakie argumenty podałeś? Tak łatwo poszło? Moze to taka polityka Plusa - rozbudowuje tam, gdzie jest zapotrzebowanie.
dechomenon pisze:to może ja napiszę o UMTS w Jarocinie..(nie ma takiej opcji) ehhe
Może i jest. U Ciebie to jakieś festiwale chyba organizują, a to przyciąga opów ;-)

#235626  autor: D@rio
 26 lis 2007, 16:07
elrond pisze:Jakie argumenty podałeś? Tak łatwo poszło? Moze to taka polityka Plusa - rozbudowuje tam, gdzie jest zapotrzebowanie.
Nie wiem czy łatwo, ważne że sie udało. Widać władze kierownicze udało mi się przekonać, z czego się bardzo cieszę. Natomiast argumenty to każdy wie jakie podałem, bo w sumie na EDGE jest jeden bardzo mocny argument.

Fakt faktem, mój sukces świadczy o tym że jednak w Polkomtelu coś się zmienia na lepsze, co mnie bardzo cieszy. Chylę im czoła i życzę powodzenia w dalszych osiągach powiększania satysfakcji klienta - zwłaszcza, tych biznesowych. Oby tak dalej, oby tak dalej... :) Póki co, zasłużyli na pochwałę z mojej strony...

Obrazek

#400611  autor: FABIANO
 23 kwie 2010, 17:08
Mam pytanie. W lokalnej gazecie przeczytałem że "UKE dogadało się z TPSA i w moich okolicznych 67 gminach pojawią się niejakie ŚWIATŁOWODY" Wspomniane było coś o pokryciu białych plam. Jednak ja nie wiem o co chodzi z tymi światłowodami??? Co to w ogóle jest??? Czy to chodzi o zasięg internety czy telefonu komórkowego??? POZDRAWIAM

#400637  autor: kerim36
 23 kwie 2010, 18:43
FABIANO,

chodzi o internet

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#400783  autor: Kaczy
 24 kwie 2010, 15:22
Światłowód to medium transmisyjne (taki kabelek ze szkłem w środku). Dzięki niemu możliwe jest budowanie sieci dalekosiężnych. Ma o wiele mniej ograniczeń niż kabel miedziany. To tak w skrócie.

...::: Made for loneliness :::...

#400809  autor: FABIANO
 24 kwie 2010, 16:25
Rozumiem tylko czy to chodzi o internet czy o jako zastępowanie tym radiolinie na BTS-ach ? Bo różne wersje słyszę :roll: :?:

#400811  autor: Kaczy
 24 kwie 2010, 16:28
Ja mniemam, że chodzi o internet przewodowy. W końcu to jest główna usługa TPSA.
Generalnie jest taki "program" dofinansowywany przez UE "ostatnia mila". Chodzi w nim o to, że operatorzy internetowi dostają dofinansowanie na budowę swojej sieci dostępowej. A ta sieć na dzień dzisiejszy budowana jest ze światłowodów.

...::: Made for loneliness :::...

#400829  autor: FABIANO
 24 kwie 2010, 17:52
Hm...to pozostaje mi czekać i zobaczymy czy coś u mnie postawią ;-) ...

#400950  autor: Patryk_
 25 kwie 2010, 10:56
Chodzi o budowę publicznej stacjonarnej sieci telefonicznej, która dziś opiera się wyłącznie na transmisji po światłowodach.