D@rio pisze:
trzeba było poprosić podstawę prawną tej decyzji. Kolejny pracownik który się na skarge kwalifikuje. Nie ma żadnych obostrzeń i wytycznych, co do tego komu sprzedać USIM'a a komu nie...tutaj, zależało to od zwykłego "widzi mi się" pracownicy...
A za przeproszeniem co to obchodzi Orange jaki ktos ma telefon (o ile ten tel nie zakloca pracy sieci Orange i jest legalnie wprowadzony na rynek). Czytajac jakis czas temu regulamin promocyjnej wymiany sima na u-sima nie bylo tam napisane, ze warunkiem konieczym wymiany jest fakt posiadania telefonu 3G. Nie sadze, ze teraz to wprowadzili.
Wymieniajac swojego sima (tego zoltego z niebieskim logo Idea) - bylo to jeszcze wtedy, kiedy Orange nie wpuszczal do 3G inych kart niz usim - udalem sie do salonu z Nokia 6230. Mowie, ze chcialbym wymienic. Pani pyta mi sie, czy mam tel 3G. A ja jej mowie, ze tak, ale ze nie przy sobie. Ona mowi, ze ok wymieni, ale miala przypadki, kiedy karta usim zle wspolpracowala z telefonem 2G, no i zebym sie zastanowil. Ja jej mowie, ze to ze dzis mam 6230 nie oznacza, ze jutro nie bede miec N70 czy jakiegos innego wynalazku.
Wiec wymienila i ten usim (jak juz pisalem) bez klopotow smiga nawet na starych telach. Tyle, ze na tych telach nie 3G mam max 250 kontaktow. Natomiast N70, 6233 pokazuja 500