• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#236595  autor: dechomenon
 01 gru 2007, 11:53
warto dodać jeszcze o świeżynce jakim jest usługa mpay....np. kupić jedzenie w mc'donald za pomocą smsowej płatności...itd

#236695  autor: user_delete10
 01 gru 2007, 18:56
Napewno za wszytsko Orange nie można pochwalić, ale jakoś nadal według oficjalnych już na dzień dzisiejszy badań wciąż ten operator ma najwięcej klientów, także ponad 50% firm w Polsce ma podpisane umowy z tym operatorem.Orange jest międzynarodową firmą czego nie można powiedzieć o naszych pozostałych operatorach.

#236700  autor: D@rio
 01 gru 2007, 19:05
fenix189 pisze:, także ponad 50% firm w Polsce ma podpisane umowy z tym operatorem.
ha ha ha ha. Toś mnie rozwalił. Rządam oficjalnej informacji albo opisu jak to wyliczyłeś.
fenix189 pisze:Orange jest międzynarodową firmą czego nie można powiedzieć o naszych pozostałych operatorach.
jeśli mam się doczepić do Twojego senso sctricto to... nie. Orange nie jest międzynarodową firmą.

Obrazek

#236760  autor: przemek910
 01 gru 2007, 22:52
DejwiD pisze:w taryfach nowe uslugi typu 3po3. pakiety minut, pakiety smsow, obnizenia taryfikacji
g. prawda, pakiety się wykluczają. nie można mieć 3ech na raz :) albo jedno albo drugie.
fenix189 pisze:ale jakoś nadal według oficjalnych już na dzień dzisiejszy badań wciąż ten operator ma najwięcej klientów
taaaa? Przecież to plus przoduje! orange spadło na drugie miejsce, już trochę temu.
fenix189 pisze: także ponad 50% firm w Polsce ma podpisane umowy z tym operatorem
wierzyć reklamie to najgorsze co może być :roll:
fenix189 pisze:Orange jest międzynarodową firmą czego nie można powiedzieć o naszych pozostałych operatorach.
Polskie Orange, nie jest między narodową firmą. Orange to tylko marka, pod której nazwą są swiadczone usługi przez firmę PTK Centertel. Więc koleś - coś Ci się nieźle pogmyrało, a miłośćdo Orange przyćmiła Ci umysł z deczka.

#236818  autor: user_delete10
 02 gru 2007, 11:05
To, że Orange ma najwięcej klientów było w raporcie po 3 kwartale roku między innymi na tej stronie.Jak się nie mylę to mamy Orange w wielu państwach, Orange UK, SK,FR itd..

#236822  autor: przemek910
 02 gru 2007, 11:26
Ale w Polsce Orange nie jest międzynarodową firmą.
W Polsce nie ma firmy o nazwie Orange, która świadczy usługi telekomoinikacyjne.
Twoja interpretacja jest błędna, i jak już pisałem wynika to z b.subiektywnego spojrzenia na rynek.

W Polsce są 4ry firmy (nie wliczając MVNO) świadczące usługi telekomunikacyjne, sa to: P4, Polkomtel, PTC, PTK Centertel. Gdzies jest tu Orange?

W innych krajach, to prawda, są firmy o nazwie Orange i one właśnie świadczą usługi telekomunikacyjne.

Polecam spojrzec do słownika, bo różnica między znaczeniem słowa MARKA a FIRMA jest zanczna.

#236908  autor: user_delete10
 02 gru 2007, 18:10
Zdaje sobie sprawę i dobrze wiem, że firmą kryjącą sie pod polskim Orange jest PTK Centertel, źle sie zrozumielismy i źle to napisałem.

#237251  autor: DejwiD
 04 gru 2007, 02:51
przemek910 pisze:DejwiD napisał/a:
w taryfach nowe uslugi typu 3po3. pakiety minut, pakiety smsow, obnizenia taryfikacji

g. prawda, pakiety się wykluczają. nie można mieć 3ech na raz albo jedno albo drugie.
w moim tekscie nie bylo nic o laczeniu, nie wiem skad to wywnioskowales :)

ps. a pakiet smsow nie mozna polaczyc z pakietem minut, a do tego skorzystac z darmowych godzin??
przemek910 pisze:fenix189 napisał/a:
ale jakoś nadal według oficjalnych już na dzień dzisiejszy badań wciąż ten operator ma najwięcej klientów

taaaa? Przecież to plus przoduje! orange spadło na drugie miejsce, już trochę temu.
http://telepolis.pl/news.php?id=9787
przemek910 pisze:fenix189 napisał/a:
Orange jest międzynarodową firmą czego nie można powiedzieć o naszych pozostałych operatorach.

Polskie Orange, nie jest między narodową firmą. Orange to tylko marka, pod której nazwą są swiadczone usługi przez firmę PTK Centertel. Więc koleś - coś Ci się nieźle pogmyrało, a miłośćdo Orange przyćmiła Ci umysł z deczka.
a PTK nalezy do FT :( .. reszte sobie dospiewaj :)

#237262  autor: D@rio
 04 gru 2007, 09:02
DejwiD pisze:
a PTK nalezy do FT .. reszte sobie dospiewaj
pośrednio. Bezpośrednio do TP. S.A. (100% akcjonariatu).

Obrazek