D@rio pisze:no ale co Ty porównujesz GOP z małym miasteczkiem Koszalinem
Mówię do czego zobowiązał się Plus, a dokładniej jaką wypowiedź jednego z pracowników czytałem w artykule. Koleś mówił że Plus od 31 lica automatycznie w miastach gdzie będzie udostępniał UMTS będzie udostępniał również HSDPA 3,6Mb/s (lub 7,2 tam gdzie jest wzmożony ruch danych). Na podstawie tego twierdze że skoro Koszalin ma uruchomiony UMTS to automatycznie także HSDPA.
D@rio pisze:Pozatym, HSDPA z tego co ja wiem Plus ma tylko 1,8 mbit/s . Możesz mi udowodnić te teorie o 3,6 mbit/s i 7,2 mbit/s ?
U mnie max udało mi się wyciągnąć 2,8Mb/s:) Wewnątrz mieszkania jest to już niestety 2 w porywach 2,2Mb/s (i tak się cieszę że wewnątrz bloku w ogóle łapie HSDPA:D). Konkretnego dowodu nie przedstawię (nie mam jak). Kiedyś (w lipcu) pożyczyłem na próbę iPlusa od kumpla żeby sprawdzić czy coś się poprawiło od mojego ostatniego kontaktu z tą usługą;) A testy prędkości wykonywałem na
http://www.numion.com/
Co do tych 7,2Mb/s to wiem tylko z informacji zamieszczonej na mapce zasięgu na stronie iPlusa (HSDPA z prędkością do 7,2 Mb/s i HSUPA z prędkością do 1,9 Mb/s na razie tylko w centrum Gdyni).