• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#182738  autor: krzykos
 12 maja 2007, 22:15
Czyli chcecie powiedzieć, że konkretny prefiks jest przypisany do konkretnego HLR? Bo tak zrozumiałem....??? a co z prefiksami przeniesionymi od innych Opów? np, taki z Ery 0 604 .... to jaki ma HLR? jest do tego jakiś spis?

#182741  autor: Kaczy
 12 maja 2007, 22:17
W Plusie przenoszony numer można przypisać do dowolnego HLR. No chyba, że przenosisz do prepaid`a to wtedy tylko HLR 96.

...::: Made for loneliness :::...

#182742  autor: D@rio
 12 maja 2007, 22:19
krzykos pisze:Czyli chcecie powiedzieć, że konkretny prefiks jest przypisany do konkretnego HLR? Bo tak zrozumiałem....???
owszem. A jeden HLR to często wiele prefix'ów.
krzykos pisze:a co z prefiksami przeniesionymi od innych Opów? np, taki z Ery 0 604 .... to jaki ma HLR? jest do tego jakiś spis?
o ile się nie mylę oni lądują na jakiś inny HLR.

Spis jest. W salonach mają jaki prefix do jakiego należy.

Obrazek

#182745  autor: krzykos
 12 maja 2007, 22:20
Tak ja mam w prepaidzie:) teraz już wiem , że to HLR 96:)) dzięki Kaczy:)) a jest może jakiś spis? tak żebym np, wiedział, że prefiks 609 to takia taki HLR? od czego to zależy?

Heh jak pisałem tego postą to Kolega D@rio już mi odpowiadał:)

#182747  autor: D@rio
 12 maja 2007, 22:22
krzykos pisze: a jest może jakiś spis? tak żebym np, wiedział, że prefiks 609 to takia taki HLR?
91 o ile się nie mylę - z pamięci mówię. A może 92...

coś z tych ;)

Obrazek

#183044  autor: dechomenon
 13 maja 2007, 23:30
D@rio pisze:
dechomenon pisze:
dario jak chodzi o karty to też na początku jak wszedł X680 to np. wszystkim siadało oprogramowanie jeśli miały HLR 94, więc to są na pewno jakieś techniczne problemy plusa...o niesprecyzowanej charakterystyce
moja "ex" ma X680 w Plusie i HLR 94 (prefix 661) i jakoś nie narzeka(ła) ;)
wszystko zależy kiedy kupiła...bo jeśli z pierwszej partii to praktycznie nie możliwe aby nic się jej nie działo...bo u nas gdy dostaliśmy pierwszą partię tych telefonów na 6szt wszystkie wróciły po wymianę oprogramowania i miały HLR 94

#213775  autor: Btk_Tomas
 19 sie 2007, 18:46
Przepraszam ze odgrzewam tak stary temat.
Co do wydania duplikatu karty sim Orange mnie nie mile zaskoczyło. Ukradziono mi telefon, telefon odzyskałem lecz złodzieje złamali kartę i ją wyrzucili.
Była to stara karta POP z 2001 roku. Poszedłem do Partnera Orange z pytaniem czy mogą mi wydać duplikat karty. Okazało sie najbliższym miastem gdzie wydadzą mi duplikat karty sim jast Szczecin czyli tylko 150 km.
Świadczy to o zacofaniu tej sieci, w Koszalinie oddalonym o 30 km są dwa salony firmowe a mimo to nie mogę wymienić tam karty.
Tańszą alternatywą niż wyjazd do Szczecina będzie przeniesienie numeru do sieci PLAY, za jedyne 61 zł.

#213887  autor: ewa1982
 20 sie 2007, 09:01
dziwne jest to że w salonie nie mogą ci wymienić karty, ja wymieniałam kartę orange 2x po kradzieży i bez żadnego problemu, ostatnio kartę wydano mi od ręki, tylko coś koło 48 godz czekałam na jej aktywację

przy wymianie karty, ważne jest by znać 10 i 11 liczbę z numertu karty SIM, mi nawet umowa nie była potrzebna nic kompletnie tylko ten numer i dowód osobisty, podpisanie formularza wymiany karty SIM i tyle, w sumie inaczej się to wszystko odbyło niż ostatni raz to robiłam

dziwię się że nie dzwoniłeś do BOK-u żeby wyjaśnić sytuację dlaczego salon firmowy nie jest w stanie tego zrobić

#213893  autor: Btk_Tomas
 20 sie 2007, 09:49
ewa1982 pisze:dziwne jest to że w salonie nie mogą ci wymienić karty, ja wymieniałam kartę orange 2x po kradzieży i bez żadnego problemu, ostatnio kartę wydano mi od ręki, tylko coś koło 48 godz czekałam na jej aktywację

dziwię się że nie dzwoniłeś do BOK-u żeby wyjaśnić sytuację dlaczego salon firmowy nie jest w stanie tego zrobić
Dzwoniłem do BOK, pani potwierdziła to co mi powiedzieli.
Kartę pre-paid wydadzą mi tylko w Szczecinie lub Gdańsku.

#213894  autor: ewa1982
 20 sie 2007, 09:52
Spoko żeby w Koszalinie nie mogli tego zrobić :shock: Przecież to nie malutkie miasteczko jak moje...

#213895  autor: DD7
 20 sie 2007, 09:53
Przepraszam ze odgrzewam tak stary temat.
Co do wydania duplikatu karty sim Orange mnie nie mile zaskoczyło. Ukradziono mi telefon, telefon odzyskałem lecz złodzieje złamali kartę i ją wyrzucili.
Była to stara karta POP z 2001 roku. Poszedłem do Partnera Orange z pytaniem czy mogą mi wydać duplikat karty. Okazało sie najbliższym miastem gdzie wydadzą mi duplikat karty sim jast Szczecin czyli tylko 150 km.
Świadczy to o zacofaniu tej sieci, w Koszalinie oddalonym o 30 km są dwa salony firmowe a mimo to nie mogę wymienić tam karty.
Tańszą alternatywą niż wyjazd do Szczecina będzie przeniesienie numeru do sieci PLAY, za jedyne 61 zł.
Dziwne, że w ponad 100-tysięcznym mieście nie można zrobić duplikatu karty :shock: Nie mogę tej informacji potwierdzić, bo jeszcze nie miałem skradzionego telefonu, ale jeśli tak naprawdę jest, to Orange stracił w moich oczach. :|

Ciekawe czy po numer w Zetafonie też bym musiał jechać do Szczecina lub Gdańska. :?

#213920  autor: Btk_Tomas
 20 sie 2007, 11:02
W BOK Pani powiedziała że można wymienić na ul. Jana Pawła II czyli w Emce, więc poprosiłem o numer do salonu co by na darmo nie jechać, zadzwoniłem i okazało się ze tam nie wymienią mi tej karty.

#214161  autor: Kaczy
 20 sie 2007, 23:20
A spróbuj może na Zwycięstwa. Może tam jest taka opcja.

...::: Made for loneliness :::...

#214271  autor: Btk_Tomas
 21 sie 2007, 10:50
Numer przeniosłem do Playa, już w czwartek mogę odebrać nową kartę, równo 7 dni po złożeniu dyspozycji przeniesienia numeru.