waeren pisze:Jest inna opcja żeby mieć lepszy telefon i nie zapłacić za wiele, ja zmieniłem abonament na kubale i za 15 PLN wykupiłem pakiet interenet, ceny jak na sim data a do tego mogę teraz wykorzystać mojego w810i zamiast nosić drugi telefon do netu i jeszcze szybciej chodzi. I tu moja ocena taryf kubali, sam przeszedłem na kubale chociaż pakiety są tylko do plusa a nie jak było w godzinach, że też na stacjonarne, ale wszystko zależy od analizy potrzeb. Ja stwierdziłem, że na stacjonarnym mam tylko babcie i przeżyje jak zadzwonie do niej bez pakietu, a bardziej mi się opłaca zmienić i dobrać pakiet internet kubali:) Ponieważ tak jak napisałem jeden telefon zamiast dwóch i do tego szybsza transmisja, dlatego pomyś marcinb, może lepiej wziąć niski abo plus pakiet net i jakiś tel z edge w promocji, myślę że do 300 PLN coś się znajdzie, np 6151 z edge i 3G.
Moja "mobilna" znajoma majaca Sim+ prosila mnie o pomoc w sprawie netu (niestety z pewnych wzgledow nie moze miec sieci kablowej (adsl, cable), ani tez WLANa).
Poniewaz mieszka w zasiegu 3G zaproponowalem jej migracje do abo z telem i IPlusa.
Wziela N6151 - najtanszy z 3G i edziem, Kubale 55 (ze wzgledu na nizsza cene 6151 i bezpl numer na 12 mcy) oraz I Plusa.
No i generalnie jest zadowolona. Ma necik w calej Polsce, a ze jest mobilna, to jak znalazl. Do tego ma w miare nowy (i jeden) telefon-modem. Poprzednia N3110 poszla do szuflady.