• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#120059  autor: gm
 02 lis 2006, 19:24
To jest coś podobna usluga do Dostępu Głosowego w PlusNecie. Tam jak ktoś przyśle nam pocztę e-mail to system odczyta nam tę wiadomość i usłyszymy go w formie głosowej. Najciekawsza jest opcja odpowiedzi. Jeżeli na daną wiadomość odpowiemy i wyślemy ją do nadawcy to dostanie ją w pliku wav i będzie mógł odsłuchać programem do odtwarzania dżwięku. Bawiłem się tą usługą przez dłuższy czas i pamiętam jak system odczytywał uśmiech ;-) Nadwaca filuternie uśmiechnął się.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#120066  autor: D@rio
 02 lis 2006, 20:02
gm pisze:Nadwaca filuternie uśmiechnął się.
dokładnie :-D ....pozatym, ja z tego korzystam w sumie na codzień dlatego jestem zadowolony z tego systemu ;) bardzo fajna sprawa.

Obrazek

#120068  autor: przemek910
 02 lis 2006, 20:05
gm pisze:To jest coś podobna usluga do Dostępu Głosowego w PlusNecie. Tam jak ktoś przyśle nam pocztę e-mail to system odczyta nam tę wiadomość i usłyszymy go w formie głosowej.
Powiedziałbym że całkiem co innego. łatwo jest zamienić text w dźwięk - m.in dzięki syntezatorom mowy.
Tu jednak chodzi o zamienienie GŁOSU na TEXT, co wcale takie łatwe nie jest.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#120088  autor: Rokko
 02 lis 2006, 20:42
Domyslam sie, ze nie jest to proste technologicznie. Z tego co mi wiadomo, to oferty o ktorej mowi artykul jeszcze nikt w Polsce nie zaoferowal? Przyznam ze nie lubie ani odbierac oczty glosowej, ani rozmawiac z czyjas, wiec dla mnie taka usluga bylaby bardzo ok. Zauwazylem, ze poczta ma ciekawa tenedencje powiadamiania po paru dniach. Zauwazylem to u siebie (dlatego z niej nie korzystam) i u swojego znajomego w Orange.

#120531  autor: nstn
 04 lis 2006, 00:40
taki prosty pomysł a ile kasy na tym zarobili!

"Nic nie boli tak jak życie"

#120550  autor: Rokko
 04 lis 2006, 07:59
Dokladnie. Paru informatykow, napisanie dobrego oprogramowania i do przodu. Ciekawi mnie tylko jedno jak sobie radza z jakałami i sepleniacymi :) no i tymi co ust nie otwieraja jak mowia.

#120609  autor: nstn
 04 lis 2006, 12:20
pewnie w ogole sobie nie radzą

"Nic nie boli tak jak życie"

#120645  autor: Rokko
 04 lis 2006, 14:03
tak zmienione na smsa musialoby wygladac pieknie. :)

#120699  autor: D@rio
 04 lis 2006, 16:03
taki program na pewno nie jest wolny od wad...

Obrazek