• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #110608  autor: MateuszK
 01 paź 2006, 18:46
Witam,

Sprawa jest dosyć nietypowa... Od ponad roku mamy w firmie kilka abonamentów MaxProfit 15. Umowa podpisywana byla na 12 miesięcy w ofercie bez telefonu i wygasla w kwietniu.

W chwili obecnej zaistniala konieczność zakupu nowego telefonu dla jednego z numerów. Chcialbym (o ile to możliwe) podpisać aneks w promocji Biznes Klasa Extra w taryfie BK30 z telefonem Nokia 6021.

Czy przerabial juz ktos podobnego ?

Jutro z rana skoczę do sklepu Plusa i dowiem się co i jak, ale może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami albo powie czy takie rozwiązanie wogóle wchodzi w grę :)

#110610  autor: D@rio
 01 paź 2006, 18:54
a jaka w tym trudność? Bo nie zabardzo rozumiem w tym problem. Moim zdaniem operacja powinna przebiec bez problemu.

Obrazek

#110612  autor: MateuszK
 01 paź 2006, 18:57
Chodzi mi o to czy da się to zrobić bez problemu na dotychczasowym numerze telefonu na tym samym koncie abonenckim co inne numery - bo podpisanie nowej umowy z nowym numerem to przecież nie problem...

Jak jest z oplata aktywacyjną ? :) teoretycznie nie powinni jej potrącać, ale kto tam ich wie ;)

#110614  autor: D@rio
 01 paź 2006, 19:01
Nie wiem czy akurat w PWA jest dostępne ta promocja "BiznesKlasa Extra" obecnie ale wiem że "Czas Dla Ciebie" jest napewno dostępny. Musisz podejść i zapytać albo zadzwonić jutro do DOPL'u.

Generalnie powinno się dać, bo to poprostu nic innego jak przedłużenie umowy na danym numerze o kolejne 2 lata.

Opłaty aktywacyjnej wtedy nie będzie.

Obrazek

#110615  autor: MateuszK
 01 paź 2006, 19:04
Do DOPLu czyli pod jaki numer ? :) Standardowy 2601 czy inny ? :)

Sorry, że tak męczę ;)

#110625  autor: D@rio
 01 paź 2006, 19:36
2699 ;) albo przez 2601 i poprosić o przełączenie.

nie męczysz, spoko :-)

Obrazek

#110629  autor: MateuszK
 01 paź 2006, 19:53
"Plus GSM. Wybrany numer jest nieprawidlowy" :)

Jutro rano podjadę do mPunktu i ich pomęczę :)

#110632  autor: D@rio
 01 paź 2006, 20:00
Nie jesteś zalogowany widać. No to musisz do DOK i poprosić o przełączenie z tym działem....

Obrazek

#111798  autor: MateuszK
 06 paź 2006, 20:29
Witam po "krótkiej" przerwie. Mialem trochę wyjazdów...

W poniedzialek bylem w mPunkcie i mila Pani powiedziala mi, że jak najbardziej mogę przedużyć umowę w promocji BK Extra z cenami telefonów jak dla nowych abonentów czyli Nokia 6021 + zestaw BT za 49zl netto, ale po jej minie widzialem, że nie wie co to za promocja ta BiznesKlasa Extra :)

Dopiero wczoraj zaszedlem tam drugi raz już z dokumentami i co się okazalo - zabraklo telefonow ;) (zawsze mam takie szczęście, poza tym mieszkam na "zad....").
Tym razem mlody facet sprawdzil oferte dla numeru, na którym chcę przedluzyc umowe i też powiedzial ze telefony jak w obecnych procmocjach, ale jak wspomnialem o BK Extra to zacząl cos gadać o darmowych minutach (?), a pech chcial że mialem ważny telefon i musialem szybko się stamtąd zabierać. Umówilem się tylko, że dadzą znać na początku przyszlego tyg jak dostaną paczkę z telefonami...

D@rio - móglbys sprawdzic w jakiś sposób czy BK Extra jest dostępna w ofercie PWA ?
Będę wdzięczny, bo naprawdę inna promocja mnie nie interesuje...

#111800  autor: D@rio
 06 paź 2006, 20:37
MateuszK pisze:(zawsze mam takie szczęście, poza tym mieszkam na "zad....").
niedługo to ja odwiedzę te Twoje zad... :-D ;)

no ale nie róbmy offtop'a ;)
MateuszK pisze:D@rio - móglbys sprawdzic w jakiś sposób czy BK Extra jest dostępna w ofercie PWA ?
Będę wdzięczny, bo naprawdę inna promocja mnie nie interesuje...
sprawdziłem. Jest dostępna. Wiesz, równie dobrze możesz złóżyć dyspozycję telefoniczną i telefon dotrze do Ciebie kurierem :-)

Obrazek