• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #110077  autor: Piotrbuli83
 29 wrz 2006, 20:51
Mam pytanie do znawców tematu- oferty przy przedłużaniu ABO. Wiem, że dużo tego na forum, ale sprawa jest chyba nietypowa, bo mój brat jest już 10 lat w Erze, abonament około 360 zł(bez darmowych minut- wszystko do wykorzystania, kilka tańszych numerów i pare innych bonusów), średnie rachunki ponad 400 zł i nawet chyba jakieś dwa abonametnty dla pracowników. Proponują mu ciekawe rzeczy(nie wiem dokładnie co), ale znając życie można wynegocjować lepszą ofertę. On chce napewno aparat(jakąś nokię, aby mógł nawigację wrzucić- jeśli ktoś się zna może podpowiedzieć) i propozycję taką,aby mieć ciut niższe rachunki :wink: . Wiem, że ciężko coś doradzić, więc może podpowiecie gdzie powinien uderzyć i jak ostro negocjować, aby nie przesadzić :P . Z góry dzięki za podpowiedź. Pozdrowionka

#110078  autor: przemek910
 29 wrz 2006, 20:55
pakiet Biznes 230.. przy takich warunkach to pole do popisu jest nie małe ;)
Ale do takiego telefonyu trzeba bedzie dokupic dodatkowo nawigację...
napisz co akktualnie mu proponują i ile zostało do końca umowy

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#110086  autor: Piotrbuli83
 29 wrz 2006, 21:09
Umowa kończy się chyba w styczniu,a co proponują to napiszę w niedziele- to wrócimy do tematu, bo bracki wyjechał i nawet nie wiem co. A nawigację to można dokupić, albo po prostu zdobyć :wink: -a tego mnóstwo czycha w sieci- chodzi mi o porządny aparat przystosowany do takich aplikacji.

#110088  autor: przemek910
 29 wrz 2006, 21:12
To poprostu telefon z Symbianem, ma mozliwośc podłączenia. Piotrbuli83, tu niechodzi o aplikację - tylko o odbiornik! Takie coś przyczepia się na dachu samochodu i jest to połączone poprzez BT z telefonem..

Hoho sporo czasu do końca umowy... dam Ci radę - nie spiesz się, wytrzymaj do końca umowy. Mówię to z własnego doświadczenia.

[ Dodano: 2006-09-29, 21:14 ]
Koszt odbiornika 200-300zł.

#110090  autor: Piotrbuli83
 29 wrz 2006, 21:16
Dobra- to zaczepię Cię o to jeszcze w styczniu, a narazie podziękowania dla Ciebie. A telefon musi chyba mieć odpowiedni system, aby móc wgrać oprogramowanie służące do nawigacji satelitarnej, a chyba nie każdy ma takowe(popraw mnie jeśli się mylę)

#110093  autor: D@rio
 29 wrz 2006, 21:29
powiem tyle. Możesz ugrać dużo. Ale - zachowaj trzeźwość umysłu i wykaż się cierpliwością...

Obrazek

#123706  autor: Piotrbuli83
 13 lis 2006, 23:00
Wracam do tego tematu, bo dowiedziałem się co mu proponują. Mianowicie:
420 darmowych minut, do 10 numerów w Erze i na stacjonarne po groszu i aparat Sony Ericsson k800i za sto parę złotych, a po odjęciu punktów premia wyjdzie za darmo. On juz wlasciwie prawie się zgodził i ledwo go przekonałem, żeby wstrzymał się z decyzją. Co o tym myślicie?? Czy dużo więcej można wyciągnąć?? W sumie to On ma firmę i paru pracowników, ale aż 10 numerów po groszu to mu się nie przyda- dzwoni do klientów, bez względu na sieć.

#123710  autor: przemek910
 13 lis 2006, 23:03
Piotrbuli83 pisze:W sumie to On ma firmę i paru pracowników, ale aż 10 numerów po groszu to mu się nie przyda- dzwoni do klientów, bez względu na sieć.
Jak ma rodzinę w Erze, to sie przyda, rozmowy prawie że za darmo :)

#123719  autor: Piotrbuli83
 13 lis 2006, 23:10
No ma żonę. Ale wątpię żeby chciał z Nią rozmawiać :lol: :-D