• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #106877  autor: kubiakk
 19 wrz 2006, 23:52
Witam! W grudniu wziolem mamie kom na abonament,za 20 zl mama ma 40 min wszedzie,jakos w czerwcu dzwonila konsultanka ze jest promocja i dostane 50% procent rabatu na darmowe rozmowy wieczorami czy w weekend na 12 miechow (oczywiscie do era czy gdzie tam mnie to nie interesowalo).
Dzisiaj dostalismy eska ze za 10 zl miesiacznie dostanie pakiet 100 min do ery..heyah i na stacjonarne na 12 miesiecy,placimy rachunki ok 22 zl bo mamie starcza minut ale oferta jes kuszaca,rabat 20 zl przez 12 miechow to sporo,lepsza promocja niz urodzinowa i to jeszcze dla juz obecnych klijentow.......nasuwa mi sie tylko pytanko czy to wszycy tak dostaja taka propozycje czy tylko my przez niskie rachunki(chca wyciagnac troszke wiecej kasy) sam mam jeszcze abo w Orange i tam jedyne co dotane to pakiet eskow za 1 zl na 2 miechy:) czekam na wasze opinie.... :mrgreen: tez macie takie propozycje? :mrgreen:

:)

#106880  autor: balrog
 20 wrz 2006, 00:01
Mam ofertę urodzinową 40zł./80min., średnie rachunki ok 50zł. Na początku czerwca, dzwonił do mnie konsultant, oferując ofertę weekendową za 50%. Nie skorzystałem z niej. Do tego czasu, nic mi innego nie oferowali:( a szkoda... "twoje" 100min. za 10zł. z chęcią bym przyjął:)

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#106881  autor: kubiakk
 20 wrz 2006, 00:04
dzwonilem pod 602900 i moge odpalic..ale to pewnie jest przypisane do numeu kom..moge ci oddac:) :-D :-D

#106887  autor: D@rio
 20 wrz 2006, 00:31
Ostatnio sieci komórkowe już nie lecą na "masówkę" tak jak kiedyś tylko właśnie do każdego klienta jest budowane indywidualne podejście i traktowanie. W sumie prowadzi tutaj trend Era, ale wiadomo że ktoś musi zacząć pierwszy aby reszta przejęła pałeczkę ;) oby tak dalej. Gratuluję ;)

Cieszę się że już taka postawa operatorów nie dotyczy tylko przedłużania umów tylko nawet "dopieszczania" klienta w trakcie trwania umowy aby pozytywnie zapamiętał taką sieć. Bo taka jest prawda - sieć to nic nie kosztuje a gest się liczy ;) i napewno, jest duża szansa że w przyszłości taki właśnie bonus przyniesie pozytywne efekty.

Obrazek

#106910  autor: Rokko
 20 wrz 2006, 06:35
D@rio pisze: W sumie prowadzi tutaj trend Era, ale wiadomo że ktoś musi zacząć pierwszy aby reszta przejęła pałeczkę ;)
A jak D@rio nasz siec w tej materii?bo przez 5 lat placenae rachuków niestety zadnej oferty dopieszczajacej nie dostalem?cos wiadomo na temat takich akcji?Z tego co widzialem na forum to ludzie tylko cos w kwestii smsow dostawali. A koniec umowy zbliza sie duzymi krokami.

#106913  autor: Dociekliwy
 20 wrz 2006, 07:20
Rokko pisze:
D@rio pisze: W sumie prowadzi tutaj trend Era, ale wiadomo że ktoś musi zacząć pierwszy aby reszta przejęła pałeczkę ;)
A jak D@rio nasz siec w tej materii?bo przez 5 lat placenae rachuków niestety zadnej oferty dopieszczajacej nie dostalem?cos wiadomo na temat takich akcji?Z tego co widzialem na forum to ludzie tylko cos w kwestii smsow dostawali. A koniec umowy zbliza sie duzymi krokami.
A wiecie co, myślałem, że to Plus ma bardzo fajną ofertę utrzymaniową.
Też ciekawe propozycje odnośnie punktów lojalnościowych.

Jak to wygląda w praktyce?!?

#106918  autor: rafcyk
 20 wrz 2006, 08:06
A gdzie mozna sprawdzic czy moge aktywowac usluge np. 50% na weekendy bo do mnie dzwonili, ale wtedy odmowiłem. 602900 i co dalej....?

#106920  autor: kosaz
 20 wrz 2006, 08:18
Rokko pisze:
ja po niecalych 2 latach dostalem smsa ze na miesiac moge aktywowac 60 min do plusa za 1GROSZ na drugie konto co jest aktywne od stycznia rowniez to dostalem . ostatnio smsy przychodza na simplusy aktywne ale nie zasilone wiec dobrze zaczyna sie dziac :)

#106927  autor: Rokko
 20 wrz 2006, 08:54
kosaz pisze: ja po niecalych 2 latach dostalem smsa ze na miesiac moge aktywowac 60 min do plusa za 1GROSZ na drugie konto co jest aktywne od stycznia rowniez to dostalem . ostatnio smsy przychodza na simplusy aktywne ale nie zasilone wiec dobrze zaczyna sie dziac :)
no to tylko pogratulowac, mnie takie szczescie jeszcze nie spotkalo.

#106934  autor: Dociekliwy
 20 wrz 2006, 09:19
rafcyk pisze:A gdzie mozna sprawdzic czy moge aktywowac usluge np. 50% na weekendy bo do mnie dzwonili, ale wtedy odmowiłem. 602900 i co dalej....?
i dalej zero :-D

żeby z konsultantem się połączyć i nawijasz:

"że chciałem skorzystać z tej promocji, że się zastanowiłem, tak jak rozmawiałem wcześniej (nawet jak nie mówiłeś tak - i tak powiedz) z konsultantem... "

Ja tak kiedyś zrobiłem w miesąc po tym, jak już ta opcja była nie aktywna (jakaś inna niż ta oczywiście) i się udało :mrgreen:

#106941  autor: kubiakk
 20 wrz 2006, 09:54
rafcyk pisze:A gdzie mozna sprawdzic czy moge aktywowac usluge np. 50% na weekendy bo do mnie dzwonili, ale wtedy odmowiłem. 602900 i co dalej....?

ja dzwonie pod 602900 i na samym poczatku jest juz mowa o tej promocji,taki komunikat po polaczeniu sie :mrgreen:

#106942  autor: rafcyk
 20 wrz 2006, 10:00
A u mnie zaraz po polaczeniu nawija o wysokosci ostatniej faktury :P

#107089  autor: kosaz
 20 wrz 2006, 17:16
RAFCYK moze za malo dajesz erze

[ Dodano: 2006-09-20, 17:18 ]
Rokko pisze:
kosaz pisze: ja po niecalych 2 latach dostalem smsa ze na miesiac moge aktywowac 60 min do plusa za 1GROSZ na drugie konto co jest aktywne od stycznia rowniez to dostalem . ostatnio smsy przychodza na simplusy aktywne ale nie zasilone wiec dobrze zaczyna sie dziac :)
no to tylko pogratulowac, mnie takie szczescie jeszcze nie spotkalo.
dziex :) i wcale nuiem placiklem wtedy ogromnych pienieznych sum za 1 64.05[polowa abo] za 2 60 na miesiac

#107130  autor: D@rio
 20 wrz 2006, 18:20
Dociekliwy pisze:A wiecie co, myślałem, że to Plus ma bardzo fajną ofertę utrzymaniową.
Też ciekawe propozycje odnośnie punktów lojalnościowych.

Jak to wygląda w praktyce?!?
taa....w praktyce :| poczytaj przyklejony temat to się dowiesz, ja tam to szczegółowo opisałem. Jednym słowem - jak ktoś się nie orientuje i nie ma stalowych nerwów oraz cierpliwości to nic dobrego nie dostanie...tyle..

Obrazek

#107131  autor: D@rio
 20 wrz 2006, 18:24
Rokko pisze:
No przecież wiesz ;) ostatnio jest tylko wprowadzona pilotażowa oferta SMS-owa na różnego rodzaju pakiety. Mnie np. przysłali do aktywacji pakiet na 20 SMSów międzynarodowych za 8.20,- ....ale nie skorzystałem, bo nie wysyłam SMSów międzynarodowych aż tyle - co najwyżej max. 5 na miesiąc. A pozatym, lojalność wygląda tak jak wyglądała - przynajmniej ta na przedłużenie umowy.

Obrazek

#107152  autor: Rokko
 20 wrz 2006, 19:21
Mam wymiane aparatu w styczniu i sie teraz motam wewnetrznie co w ogole zrobic.Z tego co wiem ty tez masz wymiane jednego numeru, wiec mam nadzieje, ze sie podzielisz wrazeniami. Ja teraz walcze z myslami czy brac aparat od operatora, czy walczyc o znizki i kupic na wolnym rynku. Ostatnio strasznie sie napalilem na Palmtopa, mam dwa modele - MIO A 701 albo ETEN M 600.Ogolnie za duzo wymyslam.

#107158  autor: D@rio
 20 wrz 2006, 19:25
Rokko pisze:Mam wymiane aparatu w styczniu i sie teraz motam wewnetrznie co w ogole zrobic.Z tego co wiem ty tez masz wymiane jednego numeru, wiec mam nadzieje, ze sie podzielisz wrazeniami. Ja teraz walcze z myslami czy brac aparat od operatora, czy walczyc o znizki i kupic na wolnym rynku. Ostatnio strasznie sie napalilem na Palmtopa, mam dwa modele - MIO A 701 albo ETEN M 600.Ogolnie za duzo wymyslam.
Zgadza się. Ja mam w Styczniu. Zacznę już walkę od Listopada. Będę walczył o Nokię 6280 lub Nokię E50 w rozsądnej cenie ;) ...będę - jeśli będzie mi się chciało. Bo powiem szczerze że po ostatnich przejściach się trochę rozleniwiłem ;) ale zobaczymy co rynek pokaże i jak to będzie :-) sam nie wiem, może zmienię sieć...może P4 wejdzie. Jeszcze nad tym nie myślę...

Obrazek

#107181  autor: Rokko
 20 wrz 2006, 20:25
No ja jako zwykly abonanet raczej nie mam co liczyc na takie modele. Obecnie mam taryfe 55 + swojaki + wieczory i weekendy, wiec mi nie wiele zaproponuja.W pazdzierniku podniose taryfe do 75 + oba pakiety (5 lat starzu), ale to i tak patrzac na oferty Plusa nie bedzie dla nich az tak mocna karta przetargowa. Dlatego zastanawiam sie, czy nie kupic na wolnym rynku i powalczyc o jakies znizki. No ale pamietajac twoja walke, w sytaucji kiedy ty jestes biznesowy (wiec podobno priorytetowy dla Plusa), bede musial sobie zaplanowac strategie.no ale to od listopada.

#107182  autor: D@rio
 20 wrz 2006, 20:35
Rokko pisze:No ja jako zwykly abonanet raczej nie mam co liczyc na takie modele. Obecnie mam taryfe 55 + swojaki + wieczory i weekendy, wiec mi nie wiele zaproponuja.W pazdzierniku podniose taryfe do 75 + oba pakiety (5 lat starzu), ale to i tak patrzac na oferty Plusa nie bedzie dla nich az tak mocna karta przetargowa. Dlatego zastanawiam sie, czy nie kupic na wolnym rynku i powalczyc o jakies znizki. No ale pamietajac twoja walke, w sytaucji kiedy ty jestes biznesowy (wiec podobno priorytetowy dla Plusa), bede musial sobie zaplanowac strategie.no ale to od listopada.
Zresztą. Jeszcze nie wiem co zrobię. Może przeniosę numer do innej sieci bo do dziś się nie mogę doprosić aby do mnie jedna babka z DOPL oddzwoniła :| a już proszę 2 tygodnie. Powoli mnie to zaczyna wkur***. Jak się wnerwię to pisemnie skargę na Nią wyślę do kierownika. Wróciła już z urlopu i oddzwonić do mnie nie może - wredna jędza. Moja cierpliwa kiedyś też się skończy.

Natomiast, co do Ciebie. Wiesz, możę się potargować o obniżkę ceny w PWA. To przy odrobinie cierpliwośći powinno się udać :-) zresztą, jak będzie oferta to wtedy można konkretnie rozmawiać. Teraz, to tylko takie gdybanie...
Ale powiem jedno: zawsze ANU bedzie lepsze niż jakieś tam PWA...

Obrazek

#107193  autor: Rokko
 20 wrz 2006, 20:58
dlatego raczej tak zrobie, ze powalcze o rabat na abonament (jezeli w ogole bedzie w ofercie) i jakis inny proficik i kupie sobie cos na wolnym rynku