• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #106602  autor: ziomel
 19 wrz 2006, 10:25
witajcie,

przed chwila zadzwonilem do plusa, myslac ze dostepne jest juz PWA (umowa konczy mi sie 2 paz. a dzis 18 wrzesen) wiec pelen nadzieji, ze jest juz dostepna pani mnie powiadamia ze do 2 pazdziernika duzo czasu i jeszcze nie ma, to ja jej na to czy jak dzis zloze rezygnacje to czy z dniem 2 paz przestanie ta umowa obowiazywac na to ona ze dopiero 8 listopada!!!!!!!!..jak to mozliwe ze mam placic za dodatkowy miesiac skoro umowa konczy mi sie 2 PAŹDZIERNIKA!!!???!!!!???!!!..czy moze mi to ktos wyjasnic, a moze pani w BOK-u sie nie znala??

z gory dzieki za odp

#106607  autor: Dociekliwy
 19 wrz 2006, 10:33
Pani się znała...

Zapewne Twój okres rozliczeniowy trwa do 8 każdego miesiąca.

Tak więc jeśli złożysz dziś wypowiedzenie (19.09) to 30 dniowy okres wypowiedzenia będzie obowiązywał do 19.10. A w umowie masz jasno powiedziane, że dodatkowo "do końca okresu rozliczeniowego".

I sprawa rozwiązana... :P

#106608  autor: ir4s
 19 wrz 2006, 10:34
Umowe podpisales na czas nieoznaczony. Zanim nie wypowiesz tej umowy, to bedzie ona przeludzana o kolejny okres rozliczeniowy. 30 dniowy okres wypowiedzenia umowy liczy sie od pierwszego dnia okresu rozliczeniowego, ktory nastapil po okresie rozliczeniowym w ktorym go zlozyles. Pani w Bok ma racje :)

ir4s

#106671  autor: Rokko
 19 wrz 2006, 15:06
ogolnie ona sie przedluzy na czas nieokreslony, z zachowanie 30 dniowego okresu wypowiedzenia, plus do konca okresu rozliczeniowego.przedmowcy maja racje,Pani w BOK tez. Poczekaj na oferte nie spiesz sie az tak z odejsciem. podaj swoja specyfikacje, to moze na forum uda Ci sie pomoc w wynagocjowaniu malego conieco ;)

#106723  autor: ukasz
 19 wrz 2006, 18:10
A tak na marginesie to jak to w zasadzie jest, umowę można przedłużyć w każdym jednym malutkim salonie Plusa czy trzeba to robić w głównym salonie?

#106724  autor: tomico
 19 wrz 2006, 18:13
Możesz przedłużyć w każdym salonie plusa, nie musisz iść do dużego salonu firmowego.

#106729  autor: przemek910
 19 wrz 2006, 18:24
Nie wiem jak to jest w Plusie ale w Erze można przedlużyć umowę poprzez BOA.

#106730  autor: user_delete1
 19 wrz 2006, 18:26
kin pisze:Nie wiem jak to jest w Plusie ale w Erze możesz przedlużyć umowę poprzez BOA.
W Plusie tez, przyjedzie kurier i bardziej polecam ci ta metode gdyz w salonie nie masz możliwości negocjacji oferty a w BOA tak

Jeśli ci pomogłem wcisnij pomógł pod moim postem

#106773  autor: D@rio
 19 wrz 2006, 20:03
jacenty1812 pisze:
kin pisze:Nie wiem jak to jest w Plusie ale w Erze możesz przedlużyć umowę poprzez BOA.
W Plusie tez, przyjedzie kurier i bardziej polecam ci ta metode gdyz w salonie nie masz możliwości negocjacji oferty a w BOA tak
Dokładnie. Wszystko ładnie, sprawnie i wygodnie i w dodatku z dostawą pod same drzwi ;) Plus w ogóle jako pierwszy operator oferuje obsługę kurierską przedłużania umów. Era dopiero to ma od jakiegoś roku...

Obrazek

#106789  autor: ziomel
 19 wrz 2006, 20:25
dzieks za info...troche sie tym zmartwilem..a wiecie moze czy dostane oferte PWA troche wczesniej niz ten 2 października??...nie chce mi sie tyle czekac...jest na to jakis sposob??

#106810  autor: D@rio
 19 wrz 2006, 20:52
ziomel pisze:dzieks za info...troche sie tym zmartwilem..a wiecie moze czy dostane oferte PWA troche wczesniej niz ten 2 października??...nie chce mi sie tyle czekac...jest na to jakis sposob??
zadzwoń pod koniec września/początek listopada. Powinna już być.

Obrazek