• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #106346  autor: dawoo1
 18 wrz 2006, 16:45
Witajcie
Często piszecie o problemach z przedłuzaniem ofert. Napisze jak ja to robie i co można wynegocjować
Ostatnio przedłużałem lojalke w erze i dostałem:abo za 36zł-80min i se k750 za150zł.
Nie warto wysłuchiwać ofert od pracownikow najniższego szczebla tylko od razu pakować do kogoś z biura podtrzymania klienta(dużo lepsze oferty)
natomiast w orange jakieś pol roku temu dostałem: abo za 50zł na wszystko i 50zł na orange i stacjonarne przez 9 miesięcy i na 12 mieś. pakiet wiadomości, oraz telefon nokia 6030 za 118zł. Wszystko to na roczną umowę.

#106347  autor: przemek910
 18 wrz 2006, 16:49
Witajcie
Często piszecie o problemach z przedłuzaniem ofert. Napisze jak ja to robie i co można wynegocjować
Ostatnio przedłużałem lojalke w erze i dostałem:abo za 36zł-80min i se k750 za150zł.
Nie warto wysłuchiwać ofert od pracownikow najniższego szczebla tylko od razu pakować do kogoś z biura podtrzymania klienta(dużo lepsze oferty)
natomiast w orange jakieś pol roku temu dostałem: abo za 50zł na wszystko i 50zł na orange i stacjonarne przez 9 miesięcy i na 12 mieś. pakiet wiadomości, oraz telefon nokia 6030 za 118zł. Wszystko to na roczną umowę.
Napisałeś tylko że nie warto wysłuchiwać ofert od konsultantów tylko odrazu dzownić do kierownika... A tak pozatym to sie pochwaiłeś ;-) (Co mnie akurat najmniej obchodzi) :roll:

#106349  autor: tomico
 18 wrz 2006, 17:05
No może niepotrzebnie pisałeś do kogo mamy dzwonić, ale w sumie taki temat kto ile wywalczył w sieci na przedłużeniu by się przydał, wtedy ludzie oglądający forum którzy chcieliby przedłużyć umowę ze swoim opem mieliby pogląd o co mogą walczyć.

#106356  autor: gomez1982
 18 wrz 2006, 17:33
Też się zgadzam z założeniem tematu ale każdy musiał by opisać staż w sieci,poprzednie przedłużenia o ile takie były,wysokość abonamentu,telefony jakie brał bo słyszałem że oparatorzy też na to patrzą czy brałeś coś dobrego czy nie....Na przedłużenie składa się wiele czynników i jeszcze pewnie troche których my nie znamy.

#106357  autor: dawoo1
 18 wrz 2006, 17:33
Właśnie po to napisałem ten post, żeby kazdy kto miał do czynienia z negocjacjami z operatorem napisał jak to robił i co wywalczył :D

#106405  autor: D@rio
 18 wrz 2006, 18:42
jak każdy będzie walił do kierowników, nawet Pan Kazio z Koziej Wólki, z rachunkami 30zł. to przestaną na to zwracać uwagę i wtedy w ogóle pole negacjocjacyjne będzie jeszcze mniejsze. Ja akurat myślę że pewnych metod działania nie należy mówić głosno. Każdy jest jest inteligentny i potrafić myśleć będzie wiedział co zrobić i gdzie uderzyć...

Obrazek

#106472  autor: dawoo1
 18 wrz 2006, 20:24
Ja mysle ze po to są akie strony jak telepolis zeby pomagac sobie zwlaszcza w tkich kwestiach jak przedłuzanie umowy i zwlaszcza dla tego ze w naszym pieknym kraju robią z nami co chcą!!! I nie jest zadną tajemnicą jak i gdzie i z kim gadac zeby dostac jak najlepsza oferte!!!

#106543  autor: kubiakk
 19 wrz 2006, 00:56
dawoo1 pisze:Ja mysle ze po to są akie strony jak telepolis zeby pomagac sobie zwlaszcza w tkich kwestiach jak przedłuzanie umowy i zwlaszcza dla tego ze w naszym pieknym kraju robią z nami co chcą!!! I nie jest zadną tajemnicą jak i gdzie i z kim gadac zeby dostac jak najlepsza oferte!!!

to napisz dokladnie jak to zrobic:) np. dzwonic do propozycji i poprosic z dzaialem podtrzymywania :mrgreen: :mrgreen: to nie nasza wina ze forum moga czytac osoby nie zarejestrowane, czytanie postow powinno byc po wczesniejszej rejestracji! zawsze jakis wysylek...D@rio ...jestes bardzo cwany i samolubny..tak zaraz 10 milionow osob bedzie dzwonic.....kazdy ma prawo!

:)

#106547  autor: Irek
 19 wrz 2006, 01:49
Co do propozycji to raczej kazdy jest traktowany indywidualnie.
Nie mozna tez okreslic co w danym momencie moga zaproponowac. Ale my tutaj na forum mozemy zawsze domniemywac. ;)

"And one more thing..."

#106558  autor: rafcyk
 19 wrz 2006, 07:40
Za 3miesiące czeka mnie przedłużenie i czy przy rachunkach ok. 50zl moge oczekiwać czegoś lepszego niz w TT?

#106684  autor: dawoo1
 19 wrz 2006, 15:46
rafcyk ja miałem rachunki po 35 - 50zł i wynegocjowałem abo 80min za 36zł, plus jakies 60min jednorazowo wiec w TT chyba nie bedziesz miał lepiej no i pozatym nowy telefon

#109603  autor: vinc
 28 wrz 2006, 08:08
Złożyłem już rezygnację w orange i zaczął mi się już ostatni okres rozliczeniowy. Chciałem zrezygnować z orange i wziełem już aktywacje abonamentu w Erze. Ostatnio chciałem na siebie (jestem studentem i w tym roku kończe 25 lat) wziąść jeszcze jedną aktywację abonamentu w Erze dla mojej dziewczyny ale okazało się, że nie mogę bo nie skończyłem 25 roku życia. Zastanawiam się więc nad przedłużeniem umowy z orange. Chciałem się zapytać czy przejdzie to jak zadzwonię pod *400 i spytam jak zerwać umowę to mnie przełączą do działu podtrzymania klienta? (z tego co piszecie to mogą zaoferować coś więcej) Coś mi jednak się wydaje, że mają to w systemie. Jeszcze jedno pytanie: Czy jeszcze się do mnie odezwą z propozycją czy już sobie odpuszczą. Umowa kończy mi się 26 października.

#109627  autor: rafcyk
 28 wrz 2006, 11:33
vinc, To ile ty masz tych aktywacji w Erze? Po ukończeniu 21 lat możesz spokojnie mieć dwie - oczywiście na studenta.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#109634  autor: vinc
 28 wrz 2006, 11:51
Mam jedną aktywację, którą podpisałem pod koniec śierpnia. Jestem studentem i w tym roku kończe 25 lat. Napisałem do iboa i dostałem oto taką odpowiedź:

Uprzejmie informuję, iż osoba, która nie ukończyła 25 lat może zakupić jednorazowo 1 aktywację. Koleiną aktywację będzie można zakupić po upływie 135 dni (ok. 4,5 miesiąca) od momentu podpisania wcześniejszej umowy. Jeżeli natomiast osoba ta ma ukończone 25 lat to może zakupić 2 aktywacje jednorazowo. Kolejne również po 135 dniach od dnia podpisania ostatniej umowy.

Jednak byłem też w salonie ery i zapytałem czy 25 lat trzeba mieć ukończone czy wystarczy rocznik a oni mi powiedzieli, że musze przyjść do nich z dowodem osobistym i wtedy sprawdzą czy istnieje taka możliwość

#109642  autor: balrog
 28 wrz 2006, 12:36
Piszecie bardzo ciekawe rzeczy:), o których, nawet nie śniłem :P
Telefon mam zarejestrowany na mamę, ale skoro jestem studentem to mogę zostać abonentem.
Czy jest możliwość, przerejestrowania owego numeru telefonu (skoro i tak tylko ja z niego korzystam), na mnie?
Jak tak, to jak wygląda taki proces?
Jakie są niezbędne dokumenty?
Ile wynoszą ew. koszta?

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#109654  autor: D@rio
 28 wrz 2006, 13:58
balrog pisze:Czy jest możliwość, przerejestrowania owego numeru telefonu (skoro i tak tylko ja z niego korzystam), na mnie?
Jak tak, to jak wygląda taki proces?
Jakie są niezbędne dokumenty?
Ile wynoszą ew. koszta?
Coś Ci powiem. Jeśli nie masz specjalnej potrzeby aby przerejestrowywać telefon to nie rób tego. Bo szkoda zachodu. Trzeba robić w tedy cesję, pokryć koszta aktywacji SIM po dokonaniu cesji, isć do salonu, złożyć papierki, podpis Twój, mamy, Wasze dowody, że mama wyraża zgodę na cesję i jeszcze jest potrzebna do tego zgoda PTC. Dlatego, myślę że jak nie ma potrzeby to daruj sobie ;)

Koszta to od ok. 60 - 120zł. zależnie od taryfy.

Obrazek

#109656  autor: balrog
 28 wrz 2006, 14:04
Masz rację. iBOA także mi odpowiedziała. Stracę dokładnie 61zł. z vat, oraz zgodnie z regulaminem Programu Era Premia, wszystkie punkty.

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#109714  autor: rafcyk
 28 wrz 2006, 18:48
balrog, zawsze możesz wziąć kolejna aktywacje na siebie 8)

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#109715  autor: D@rio
 28 wrz 2006, 18:49
rafcyk pisze:balrog, zawsze możesz wziąć kolejna aktywacje na siebie
no nie zawsze, są wyjątkowe przypadki kiedy nie można ;)

Obrazek

#109889  autor: balrog
 29 wrz 2006, 11:18
rafcyk pisze:balrog, zawsze możesz wziąć kolejna aktywacje na siebie 8)
Nie jest mi potrzebna:P
Może podczas podpisywania aneksu, uda mi się wytargować korzystniejsze, dla mnie jako cesjonariusza ;-)

Fryderyk Nietzsche