• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #105454  autor: ukasz
 14 wrz 2006, 19:56
Mam takie pytanie, skończyła mi sie umowa z plusem no i oczywiście nie dostałem żadnej oferty, tak więc będe musiał się sam upomnieć... i tu pojawia się pytanie, na co moge liczyć, jestem w plusie od 4 lat, abo 55 zeta, rachunki ok 100 miesięcznie, polecenie zapłaty. Inteesuje mnie przedłużenie na 12 mcy i nie zależy mi na fonie, natomiast interesuje mnie darmowy numer do jednej osoby w plusie. dowiedziałem się że musze wrócić do poprzedniej taryfy nowy +, czy moge wydrapac więcej? jakieś dodatkowe minuty do wszystkich? tak ze 30 co bym miał 100? dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2006, 20:05 przez ukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

#105459  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 20:04
tak ze 30 co bym miał 100?
a tego nie rozumiem, rozwiń stwierdzenie.

Natomiast co do Darmowego Numeru, jeśli się nie mylę to jest on już niedostępny jako ANU. Ale możesz za to skorzystać z innych ofert przedłużeniowych...

Obrazek

#105464  autor: ukasz
 14 wrz 2006, 20:13
30 min, ponieważ jeżeli przejdę na Nowy Plus będe miał 70 min, jeżeli dostał bym jeszcze 30 było by 100 :) rzeczywiście przymotałem :) a co do darmowego, byłem w salonie jakieś 2 tyg temu i człowiek z drugiej strony biurka nic nie mówił jakoby było już po Darmowym ... co do innych powiem jak wygląda moje telefonowanie: największa część rozmów do mojej lubej (dlatego darmowy by się przydał), reszta rozrzucana jest pomiędzy wszystkich operatorów, nie opłacają mi sie więc minuty tylko do PLUSA

#105474  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 20:38
ukasz pisze:30 min, ponieważ jeżeli przejdę na Nowy Plus będe miał 70 min, jeżeli dostał bym jeszcze 30 było by 100 :) rzeczywiście przymotałem :) a co do darmowego, byłem w salonie jakieś 2 tyg temu i człowiek z drugiej strony biurka nic nie mówił jakoby było już po Darmowym ... co do innych powiem jak wygląda moje telefonowanie: największa część rozmów do mojej lubej (dlatego darmowy by się przydał), reszta rozrzucana jest pomiędzy wszystkich operatorów, nie opłacają mi sie więc minuty tylko do PLUSA
no dobra, a więc tak. Dałoby się to zrobić w ten sposób:

mógłbyś wziąść w ANU darmowe DWiW (zależnie od taryfy wybranej). Wtedy, dodatkowo dostałbyś 45 minut do wykorzystania przez 3 miesiące.

Obrazek

#105480  autor: ukasz
 14 wrz 2006, 20:48
no tak, ale z tego co zrozumiałem było by to jednorazowe 45 min, a wolałbym coś co bedzie doliczać mi się co miesiąc, a co DWIW to średnio bo mało telefonów wykonuje do plusa, rozkładają się po równo do wszystkich. Ale zakładając że oferta darmowego numeru jeszcze jest to czy możliwe jest żebym wynegocjował dodatko comiesięczny pakiet minut do wszystkich? i czy to nie dziwne że już miesiąc od skończenia sie umówy a ja jeszcze nie dostałem najmniejszej oferty?

#105494  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 21:23
ukasz pisze:no tak, ale z tego co zrozumiałem było by to jednorazowe 45 min, a wolałbym coś co bedzie doliczać mi się co miesiąc, a co DWIW to średnio bo mało telefonów wykonuje do plusa, rozkładają się po równo do wszystkich. Ale zakładając że oferta darmowego numeru jeszcze jest to czy możliwe jest żebym wynegocjował dodatko comiesięczny pakiet minut do wszystkich? i czy to nie dziwne że już miesiąc od skończenia sie umówy a ja jeszcze nie dostałem najmniejszej oferty?
Owy pakiet jest naliczany 45 minut (do wszystkich sieci) przez 3 cykle rozliczeniowe. Później by Ci pozostawało tylko to, co dotyczy warunków ANU. Jedyne co można wynegocjować to zwiększenie liczby jednostek wynikających z benefitów w ramach ANU + ew. owy pakiet minut za tzw. "szybkie odesłanie umowy". Natomiast, przy niskich rachunkach, krótkim stażu to raczej niz sensownego nie będzie.

Ponadto, co do informacji. Powiem tak. Zapewne jestes klientem indywidualnym dlatego nie zostałeś poinformowany o ofercie na przedłużenie umowy. Jeśli byłbyś klientem biznesowym dostałbyś list z wstępną, proponowaną ofertą przedłużeniową już ok. 2 miesiące przez terminowym zakończeniem umowy (przynajmniej ja tak miałem). Niestety, w tym wypadku trzeba się dopominać i walczyć samemu ;)

Co do DWiW: ja Ci tylko poleciłem najlepszy wariant minutowy. Mówisz że dużo dzwonisz do dziewczyny itp. No to właśnie, w ramach takiego DWiW dostałbyś np. 10h na rozmowy do Plusa/stacjonarne (cała sieć, w tym do Twojej dziewczyny ;) ) co by było w sumie najlepszą alternatywą na brak DarmowegoNumeru.

Obrazek

#105539  autor: ukasz
 14 wrz 2006, 22:36
otóż co zaproponowano mi przy rozmowie z BOKiem:
1. przy utrzymaniu tarywfy Godziny 55 dostaje 300 min miesięcznie w ramach Darmowych wieczorów i weekendów
2. utrzymanie taryfy i 50 min do wszystkich lub 100 do plusa
3. darmowy numer w Nowym Plusie

okazało się również że moja wizyta w salonie nie została odnotowana tak więc zmiana warunków może nastąpić w ciągu 30 dni od teraz a nie od 2 tygodnie temu czyli gdy byłem w salonie.

nie wiem co wybrać, nie podoba mi się że musze się cofnąć do Nowego Plusa, jako że wydaje mi się ze korzystniejsze jest dla mnie Godziny zawsze 20 min miesięcznie więcej i lepszy przelicznik na sms

#105545  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 22:55
hmmm...lepiej zadzwoń i porozmawiaj z DOPL'em jutro. Oni bardziej się specjalizują w przedłużkach.

Obrazek

#105547  autor: ukasz
 14 wrz 2006, 23:07
tak się jeszcze zastanawiam, jakbym wziął sobie mix w orange, wtedy podpisując umowe na 12 mcy bez fona i kożystając z promocji +50% przez całą umowę miałbym za 50 pln 75 pln do wykożystania, czyli przeliczając wychodziłoby jak 100 darmowych minut do wszystkich. dorzucając jeszcze 15 zeta na darmowy nr za 65 pln wychodziłoby 100 min + darmowy nr (w plusie za 55 pln miałbym 70 min i darmowy nr)

Myślisz że uda mi sie coś więcej wskórać, kobieta wydawała się stanowcza i powiedziała że następna oferta dopiero za miesiac zostanie wygenerowana

#105551  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 23:27
W Orange te 50% więcej dotyczy tylko do Orange/Stacjonarne.

...i nie jestem pewny, ale w TwoimMix'ie nie ma (chyba) darmowego nr. Są za to bodajrze połączenia za 5gr.

Obrazek

#112921  autor: minifili
 10 paź 2006, 17:07
D@rio pisze:Ponadto, co do informacji. Powiem tak. Zapewne jestes klientem indywidualnym dlatego nie zostałeś poinformowany o ofercie na przedłużenie umowy. Jeśli byłbyś klientem biznesowym dostałbyś list z wstępną, proponowaną ofertą przedłużeniową już ok. 2 miesiące przez terminowym zakończeniem umowy (przynajmniej ja tak miałem). Niestety, w tym wypadku trzeba się dopominać i walczyć samemu ;)
To chyba nie jest regułą. Wczoraj dostałem list z ofertą przedłużeniową, a dzisiaj telefonowała do mnie miła pani i namawiała mnie do pozostania z Plusem, a umowa kończy mi się w grudniu. Oczywiście jestem klientem indywidualnym, nie biznes. ;)

Na co mogę liczyć w ofercie utrzymaniowej? Rachunki na poziomie 50zł (dwa numery: abonament 25 i superkarta 10). Staż w sieci czteroletni. Interesuje mnie głównie oferta z telefonem. Chciałbym wiedzieć wcześniej, co mogę otrzymać, aby wynegocjować więcej... :twisted:

#112961  autor: D@rio
 10 paź 2006, 18:59
minifili pisze:To chyba nie jest regułą. Wczoraj dostałem list z ofertą przedłużeniową, a dzisiaj telefonowała do mnie miła pani i namawiała mnie do pozostania z Plusem, a umowa kończy mi się w grudniu. Oczywiście jestem klientem indywidualnym, nie biznes.
widać już nie :-) na początku takie oferty dostawal tylko Biznes. Apropo, dla mnie, na drugim numerze tel. już jest przygotowana oferta na przedłużenie umowy ;-) ...tylko się jeszcze zastanowię czy będę chciał z Nimi negocjować...
minifili pisze:Na co mogę liczyć w ofercie utrzymaniowej? Rachunki na poziomie 50zł (dwa numery: abonament 25 i superkarta 10). Staż w sieci czteroletni. Interesuje mnie głównie oferta z telefonem. Chciałbym wiedzieć wcześniej, co mogę otrzymać, aby wynegocjować więcej...
Przy takich rachunkach to ceny telefonów będą takie jak dla nowego klienta.

Obrazek

#113043  autor: rafcyk
 10 paź 2006, 23:44
A skąd wiecie o przygotowaniu ofert na przedłużenie? Jak ta sprawa wygląda w Erze?

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#113277  autor: Rokko
 12 paź 2006, 07:09
O, widze, ze musze wykonac telefon do Plusa i zapytac jak z moja oferta, umowa konczy mi sie jakos na przelomie stycznia i grudnia.