• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #105347  autor: Orange
 14 wrz 2006, 14:27
Witam :) znowu mam problem, tzn nie ja tylko moja mama.
Ma firmę w której chciałaby miec pod kontaktem około 6 pracowników ( czyli chce 6 telefonów ) w jakiej sieci najlepiej by sie to opłacało. Ja sie nie interesuje sugestiami dla Firm wiec was prosze o pomoc.
Najlepiej jakby były to jakies extra telefony :D ( moze i ja na tym skorzystam :P )
ale nie SonyEricssony ( u mnie w rodzince nikt nie ma przekonania do tych fonów ) wszystkie inne wchodzą w grę. Abonament ma byc nie większy niz 350 zł. A i w grę wchodzi równiez abo. z 3G.

together we can do more

#105383  autor: przemek910
 14 wrz 2006, 16:43
Era Biznes.
Twoja mama sama może dopasować taryfy. Dodatkowo mozna uruchomić Darmową sieć firmową (odliczana z pakietu - 48,80). A żeby nie kombinować to niech teraz weźmie w promocji "10 nr za grosz) i z każdy pracownik z każdym pracownikiem będzie miał połączenia za grosz.
http://www.era.pl/index.php?id=p_10n&section=biznes

W dodatku będzie miala swojego doradzcę.

EDIT:

Ceny telefonów zależą od wybranej taryfy.
http://www.era.pl/index.php?id=p_pbiznes&section=biznes

#105405  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 18:02
Dokładnie, tak jak mówi KIN. Ja też polecam w biznesie Erę. Najlepiej niech mama zadzwoni na BOA, poprosi z Działem Klienta Biznesowego (602 900 000) i umówi się z Doradccą Biznesowym. On tam sfinalizuje całą operację, zakup telefonów i podpisanie umów. W dodatku napewno jeszcze jakieś dodatkowe benefity przydzieli, może jakieś rabaty itp. Także napewno, będzie jeszcze korzystniej. Wtedy również odpowiednio się dobierze taryfy do stopnia dzwonienia przez każdego pracownika...

Obrazek

#105421  autor: jaul
 14 wrz 2006, 18:38
Tylko niech od razu weźmie telefon do przełożonego tego doradcy, bo prawdopodobnie więcej już go nie zobaczy po aktywacjach, takie życie z Erą.....

#105430  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 19:06
jaul pisze:Tylko niech od razu weźmie telefon do przełożonego tego doradcy, bo prawdopodobnie więcej już go nie zobaczy po aktywacjach, takie życie z Erą.....
przesadzasz ;) przecież kto jest doradcą takiego klienta biznesowego to jest to wiadome. Takie informację są wpisane w systemie. Ponadto, sam doradzcca ma przydzieloną pulę klientów do swojej obsługi. A więc żadne takie sztuczki są raczej nie możliwe...pozatym, to nie w stylu Ery. Chyba zę chodzi Ci o lenistwo i opieszałość - no ale to już cecha ludzka, więc trudno się w tej kwestii wypowiedzieć. Zresztą, zawsze można zmienić swojego doradzccę albo napisać na Niego skargę. Przecież imię, nazwisko jest znane obsługiwanemu klientowi...

Obrazek

#105478  autor: jaul
 14 wrz 2006, 20:43
no offence :)

może faktycznie przesadziłem, ale właśnie z takimi opiniami często spotykam się u potencjalnych klientów

#105488  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 21:15
jaul pisze:no offence :)

może faktycznie przesadziłem, ale właśnie z takimi opiniami często spotykam się u potencjalnych klientów
zgadza się. No ale generalnie to też nie jest tak. Konktat doradccy z klientem jest bardzo ważny. Przecież tu też mają względy swoje finansowe. Zawsze istnieje duże prawdopodobieństwo że owy klient biznesowy powiększy działalność i będzie chciał szerzej skorzystać z usług operatora itp. ;) dlatego te kontakty biznesowe są bardzo ważne...

Obrazek

#105501  autor: jaul
 14 wrz 2006, 21:30
dokładnie, dlatego tym bardziej zadziwia mnie jak ogromny błąd robią "doradcy" zapominając o kliencie. obsługa posprzedażna to "gwarancja sukcesu/porażki" . Kary już nie zatrzymują....

#105518  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 22:00
jaul pisze:dokładnie, dlatego tym bardziej zadziwia mnie jak ogromny błąd robią "doradcy" zapominając o kliencie. obsługa posprzedażna to "gwarancja sukcesu/porażki" . Kary już nie zatrzymują....
Wiem. Masz dużo racji w tym co mówisz. Myślę że to wynika z lenistwa typowego Polaka i braku motywacji "z góry". Mój opiekun biznesowy (a właściwie opiekunka) przysłała tylko pisemko że jest moim opiekunem, i że dziękuje za współprace, że przypisuje mi miano klienta VIP (bla bla bla) oraz pozostaje ze mną w kontakcie pod takim i takim numerem telefonu oraz adresem e-mail lub zaprasza do osobistych wizyt w salonie firmowym...bla bla bla. - koniec listu (w skrócie). I na tym ta cała opieka się skończyła. Ani razu do mnie nie zadzwoniła, poza tym że czasem jak wpadnę do salonu to powie mi "dzień dobry". Dlatego działam sam na rękę, zresztą tak naprawdę "zwissa mi to" bo i tak wiem że więcej ugram z własnej stopy niż z pomocą leniuchowatego opiekuna. Mówię tylko jak to wygląda :| Zresztą, ten taki trend się przejawia niestety w sieci Plus głównie...ich grupa zespołu doradzcców biznesowych niestety nie ma za pochlebnej opinii...

Obrazek

#105524  autor: tomico
 14 wrz 2006, 22:15
A co przemq myślisz o orange top firma 800, w tym abo jest 800 minut do sieci orange, albo 364 do innych operatórów, a także dodatkowo 100mb internetu i 50 min wideorozmów za darmo co miesiac przez cały czas trwania umowy. Miesięczny abonament to 244 zł z vat więc jest to naprawde opłacalne.

#105533  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 22:28
tomico pisze:A co przemq myślisz o orange top firma 800, w tym abo jest 800 minut do sieci orange, albo 364 do innych operatórów, a także dodatkowo 100mb internetu i 50 min wideorozmów za darmo co miesiac przez cały czas trwania umowy. Miesięczny abonament to 244 zł z vat więc jest to naprawde opłacalne.
niezrozumiałeś go. Jemu chodzi o 6 aktywacji i aby łączny abonament nie przekraczał 350zł. A przy tej kombinacji nie ma nic atrakcyjnego w Orange (nie licząc TopFirma ale tu za duży koszt wtedy..) ...

Obrazek

#105536  autor: tomico
 14 wrz 2006, 22:33
aaa to sorki, niezrozumiałem że to ma być łacznie.

#105601  autor: jaul
 15 wrz 2006, 13:03
[quote="D@rioZresztą, ten taki trend się przejawia niestety w sieci Plus głównie...ich grupa zespołu doradzcców biznesowych niestety nie ma za pochlebnej opinii...[/quote]

hmmm tutaj się z tobą nie mogę zgodzić, ja i moja grupa jesteśmy wręcz "obsikani" za klientem
ale gdzie indziej może być inaczej...

#105630  autor: Orange
 15 wrz 2006, 15:22
dzisiaj mama była w Orange i chyba wybierze taryfe Firma 200 czy cos takiego nie wiem do konca. Zaoferowali jej Nokie N70 za 1,00 zł lub BenQ-SIEMENS EL71 tez za 1pln. Dzieki za pomoc :)

kin : a i mojej mamie nie bardzo basuje era, duzo sie naslyszala o tej sieci i poprostu woli nie ryzykowac.

together we can do more

#105637  autor: Dociekliwy
 15 wrz 2006, 15:59
No na pewno jest lepsza niż Orange..

#105639  autor: tomico
 15 wrz 2006, 16:12
Dociekliwy pisze:No na pewno jest lepsza niż Orange..
Na jakiej podstawie tak sądzisz, jak ty takie beznadziejne opinie dajesz to ja ci tez powiem że Era to dla mnie wielkie Gów.o i nie uzasadnie dlaczego tak samo jak ty robisz. Orange jest 1000 razy lepszy, a jak jesteś taki mądry to uzasadnij dlaczego era jest według ciebie lepsza i czym. Orange jest największą siecią i ma najwięcej klientów a nie Era.

#105720  autor: D@rio
 15 wrz 2006, 23:06
jaul pisze:[quote="D@rioZresztą, ten taki trend się przejawia niestety w sieci Plus głównie...ich grupa zespołu doradzcców biznesowych niestety nie ma za pochlebnej opinii...

hmmm tutaj się z tobą nie mogę zgodzić, ja i moja grupa jesteśmy wręcz "obsikani" za klientem
ale gdzie indziej może być inaczej...[/quote]

no zgadza się. Ja nie mówię wszędzie tak jest. Mówię tylko o swoich, lubelskich doświadczeniach...

Obrazek

#105721  autor: D@rio
 15 wrz 2006, 23:07
tomico pisze:
Na jakiej podstawie tak sądzisz, jak ty takie beznadziejne opinie dajesz to ja ci tez powiem że Era to dla mnie wielkie Gów.o i nie uzasadnie dlaczego tak samo jak ty robisz. Orange jest 1000 razy lepszy, a jak jesteś taki mądry to uzasadnij dlaczego era jest według ciebie lepsza i czym. Orange jest największą siecią i ma najwięcej klientów a nie Era.
ecch...nie kłóćccie się :? rozmawajcie na argumenty i spokojnie....

(wtraciłbym swoje dwa słowa na ten temat ale...może lepiej się powstrzymam :-) )

Obrazek

#105734  autor: Dociekliwy
 16 wrz 2006, 08:19
tomico pisze:
Po piewrsze to nie musisz być niegrzeczny. Wystarczyło napisać, że nie wiesz czemu, to bym Ci spokojnie odpisał... więc słuchaj:

Po pierwsze sam napisałeś enigmatycznie :"
kin : a i mojej mamie nie bardzo basuje era, duzo sie naslyszala o tej sieci i poprostu woli nie ryzykowac."
więc nie wymagaj od innych więcej niż od siebie :P

Swego czasu poruszany był temat ilości klientów do jakości ich obsługi. Orange ma najwięcej abonentów, ale jakość obsługi jest gorsza niż mierna, to co oni wyprawiają z klientem jest żenujące.

Odnośnie mojej wypowiedzi, tyczyła się ona właśnie jakości obsługi i usług z tym związanych. Jestem abonentem sieci ERA ponad 7 lat. Przez te wszystkie lata miałem przjemność kontaktować się z tymi ludźmi, picać maile, dzwonić do BOA itp. I nie da się ukryć - Oni są w tym najlepsi. Nie mają klienta w nosie, potrafią się "dopasować" mają pewną elastyczność, wielokrotnie wykraczają poza narzucone ramy promocyjne i oferują coś innego.

Posłuchaj - Orange jest największy - sprawa dyskusyjna na jakiej podstawie jest to ustalone (sam mam nieużywanego POPa aktywnego jeszcze 9 miesięcy leżącego w szufladzie) ale to inna sprawa.

Nie sugeruj się ilością klientów. Temat dawno poruszony i ustalono - ilość nie idzie w parze z jakością. Rób jak uważasz, tylko nie zakładaj potem postów typu: "orange oszukuje", "orange odrzuca reklamacje", "orange kpi z klientów" itp.

D@rio Słuchamy, może coś o Orange ilość/jakość :-D

#105748  autor: Orange
 16 wrz 2006, 10:09
dociekliwy : co do tego ze twój pop lezy w szufladzie to to jest blazenada. Lepiej wymyśl coś innego bo to wszyscy wkółko powtarzają.

ja jestem teraz po stronie tomcia. Bo sam mam Orange ( wczesniej idee ) od ponad 3 lat i jestem bardzo bardzo zadowolony. Tak bardzo chwalisz to BOA w Erze a BOK Orange też jest bardzo pomocny i zawsze pomoga Ci jak masz jakis problem. Era to GÓW*O i takiej beznadziejnej sieci jeszcze nie było. Ja wole zapłacic 75gr za min w Orange niz 70gr w erze bo nie bede dorabiac tej PTC. MAm telefon domowy w TP, komórke w Orange i korzystam z DSL TP. Bardzo sobie chwale cała grupe TP. Jestem, byłem i bede wrogiem Tele2 i Ery.

together we can do more