gomez1982 pisze:Właśnie o takie info mi chodziło że poprzez zalogowanie się na stronie można sprawdzić stan konta.
Tak, po zalogowaniu można sprawdzić bezpłatnie.
Teraz będe sie zastanawiać umowa na rok w Orange czy Plus i nowy terminal ponieważ mam już wysłużoną 6310 po moim wujku a interesuje mnie właśnie jakis "biznesowy" terminal jak 6822.
Powiem tak - mam 6820. Telefon dobry fakt. Ale ma parę wad. Mianowicie telefon ma jakieś 1,5 roku i bateria to już totalny klap - 1,5 dnia trzyma a więc do wymiany. Po drugie obudowa myślałem że będzie solidniejsza. Lakier z obudowy sam odpadł ze starości a na pełnej klawiaturze już się "marszczy" co pewnie też za chwilę odpadnie. Moim zdaniem w tym modelu Nokia powinna użyć wyższej jakości materiałów. Generalnie jeśli potrzebujesz telefonu do dzwonienia i SMSowania a nie interesuje Cię jakiś multimedialny kombajn to można się skupić nad czymś innym. Nie wiem jak jest w tych sprawach w 6822 ale w 6820 to wygląda tak średnio. Tak samo modem EDGE w 6820 pozostaje wiele do rzeczynienia bo osiągi są dosyć marne - niestety. Mam porównianie na EDGE między Nokia 6820 a Nokia N70 to jednym słowem mówiąc - bez komentarza co do jakości transmisji danych. Ale podsumowując, Nokia 6822 to dość tani, nie najgorszej klasy telefon posiadających sporo ciekawych funkcji - tyle że jak mówię, należy o Niego dbać dość dokładnie jeśli się chce aby długo służył bez skazy. Do życzenia jedynie pozostaje bateria....która akurat w moim użytkowaniu krótko przetrwała. Ale to może też przez mój profil użytkownia telefonu - gdzie owa Nokia bardzo często pracowała jako modem.
Bo nie jestem maniakiem gadżetów.Wiesz jeśli ta Nokia by posłużyła mi z 4 lata to wtedy mógł bym przedłużać oferte bez terminala a dwa to potrafie myśleć realnie więc nie spodziewał bym sie powiedzmy za 2 lata N6233 za 1zł i dodatkowych 100 minut przy powiedzmy rachunkach sięgających 60 zł.
A jaką Ty chcesz tak w ogóle wziąść taryfę w tym Plusie? 4 lata Nokia 6822 to wątpię że Ci posłuży - chyba że sobie wymienisz na własny koszt baterię

ale 2 latka powinna spokojnie, przy normalnym korzystaniu i dbaniu o telefon.
No to czekam do urodzin Orage i wtedy sie zobaczy bo mam nadzieje ze ceny połaczeń spadna.Gdyby o 10 gr a esy tak na 15-18 gr to ceny były by konkurencyjne do Plusa i Ery.Dzięki D@ario za wyczerpujące odpowiedzi.
Nie ma za co - od tego tu jestem

Natomiast co do Orange. Ceny połaczeń NAPEWNO nie spadną. Po pierwsze - nie ma takich powodów a po drugie okres też nie jest sprzyjający spadkowi cen. Prędzej poprostu będzie jakaś promocja (może coś dobrego a może totalne dno jak to w Orange bywa...). Jeśli chodzi o jakieś sensowne ruchy to dopiero na święta i w 2007r. kiedy to wejdzie P4 i powinno wystartować co najmniej 2 - 3 MVNO. Póki co wojny cenowej nie ma i nie zanosi się w najbliższych miesiącach aby była...
A i pytanie czy Plus daje minuty przy przedłużaniu tylko do swojej sici czy do każdej?Bo jeśli tylko do Plusa to zostaje w Orange tam mam niewielki odsetek znajomych więcej tylko szkoda ze telefony w Orange są dość drogie

Powiem tak - jeśli bierzesz ofertę bezterminałową to jak najbardziej możesz wziąść jakieś dodatkowe minuty na rózne cele (także na wszystkie kierunki). Natomiast, jeśli bierzesz terminal, czyli korzystasz z programu PWA standardowo nie ma żadnych, bonusowych minut (chyba że jest jakaś akurat promocja że jest coś dodawane np. w ofercie na Wrzesień - gdzie obecnie do taryf biznesowych są dodawane minuty). Normalnie natomiast zależy to od rachunków, a więc płatności. Można coś wynegocjować, także do wszystkich sieci. Ja się pochwalić mogę że dostałem przy PWA (z Nokią N70 za 99zł.

) dodatkowo 25minx24miesiące do wykorzystania w sieci Plus (tzw. Pakiet 600 minut - za wycofanie rezygnacji) jak i 25minx24miesiące do wykorzystania na wszystkie kierunki (tzw. Pakiet 601 minut -za rachunki)

A więc wszystko poprostu zależy od klienta, płatności i podejścia do sprawy. Natomiast, przy niskich rachunkach (rzędu 50 - 100zł.) raczej jeśli bierzemy terminal nie dostaniemy w obecnej chwili nic - chyba że jak mówią, wyjątkowo mamy szczęście iż trafiliśmy na lepszą ofertę że jest coś dodawane w tym miesiącu...