• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Jak oceniasz ofertę urodzinową?

Żenująca
18
32%
Nic szczególnego
24
43%
Ciekawa
9
16%
SUPER! Lecę podpisać umowę!
5
9%
 #102122  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 07:35
Oferty to ja nie będę komentował, ale kilka kwiatków muszę wrzucić.

Poza tym, że na stronie przewija się ciągle więcej lata, nie wykasowali odnośników (klikasz w Abonament dla Ciebie na stronie głównej i dostajesz Więcej Lata...) itp.

to jeszcze takie rzeczy:

Tylko teraz przez pierwsze 10 miesięcy Twój abonament za każdą ofertę wyniesie tylko 10zł/mies. Po upływie teog czasu zgodnie z cennikiem 30zł/mies.

Ale oferta e-sklepu to jest fajna:

Przez pierwsze 5 miesięcy umowy Twój abonament wyniesie tylko
0 zł/mies. Po upływie tego czasu zgodnie z cennikiem 0 zł/mies.

i TO SIĘ OPŁACA :mrgreen: PATAŁACHY!!!

A co do oferty - widzieliśmy wcześniej i nie mogliśmy uwierzyć. Chyba wszyscy myśleliśmy, że to jakiś żart (a przynajmniej mieliśmy cichą nadzieję). Tak więc nie ma co czekać do 16.10 na "urodziny".

Jedyne co można zrobić to SERDECZNIE ODRADZAĆ TĄ OFERTĘ :-D

PS. Na szczęcie oferty dla Stałych Abonentów nie tknęli zbytnio.. Tylko nowy cennik telefonów. Ufff. :-D

PS2. Teraz należy się spodziewać zmian na pozycji 2 operatora, witaj Plus, żegnaj Ero :smt010
 #102123  autor: pigus
 04 wrz 2006, 08:08
Dociekliwy pisze:Oferty to ja nie będę komentował, ale kilka kwiatków muszę wrzucić.
...
PS. Na szczęcie oferty dla Stałych Abonentów nie tknęli zbytnio.. Tylko nowy cennik telefonów. Ufff. :-D
Może na pierwszy rzut oka tego nie widać, ale oferta dla Stałych Abonentów zmieniła się - przynajmniej w przypadku dodatkowego pakietu minut do Ery i sieci stacjonarnych. O ile do tej pory powyżej 2 ofert dodawano kolejno 20h, przy 3 Ofertach 30h rozmów (itd.) - ale tylko na 2 miesiące, tak teraz zmodyfikowali to na 10h na 10 miesięcy - ale przy wyborze 3 i więcej Ofert. Poza tym zmieniły się ceny telefonów - kilka cen sopecjalnych. No i możliwość aktywacji Oferty Blue connect w telefonie tylko za 1 zł przez 3 kolejne miesiące przy wyborze min. 4 Ofert. I teraz Oferta dla Stałych Abonentów różni się od nowej promocji chociażby tym, że upust na Oferty jest przez cały okres Umowy - i otrzymuje się dodatkowy pakiet minut na 10 miesięcy.

Piguś

... U Can More

#102124  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 08:12
No cóż, program lojalnościowy to ważna sprawa.
Mam telefon (abonanamentowy) w erze od 7 lat. Zawsze korzystam z promocji aby u nich zostać. Zresztą zawsze ich szanowałem za perfekcjonizm. Niestety walka w zarządzie jakoś im nie służy... niestety - ryba psuje się od głowy :(

A pisząc, że zbytnio nie tknęli miałem na myśli to, że nie jest tak jak w przypadku abonamentu, że zrobili coś gorszego niż było...

#102128  autor: RS81
 04 wrz 2006, 09:03
A mnie oferta lojalnościowa przykro zaskoczyła miesiac temu zaproponowali 72 pln miesiecznie za 4 oferty w sobote dostałem @ a w nim 80.40 pln za te sama oferte !
Wiec można stwierdzic ze era ma bałagan (delikatnie mówiac) w bazie danych) albo oferta lojalnosciowa cofa sie w rozwoju tak samo jak promocje !!!

#102129  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 09:07
Ale przyjacielu...

nie martw się - jak nie chcesz telefonu to płacisz za każdy pakiet 15 zł (niestety tylko uniwersalne). Ale np. za 80 minut 30 zł itd.

Jak chcesz telefon - dostajesz 33% upust.

Czyli za 80 minut i nowy telefon - 40 zł i 20 groszy.

Oferta jest stała dostępna na stronie - zapoznaj się.

A teraz na dodatek obniżyli ceny telefonów, warto przeczytać regulamin i się zastanowić :-D

#102130  autor: RS81
 04 wrz 2006, 09:30
Dociekliwy ja te oferte znam na pamieć ale chodzi mi o to ze w ofercie z telefonem 1 propozycje dostalem 33% znizki potem wywalczyłem 40% a teraz zdziERA cofła sie do 33% wiec mam jaszcze 2 tyg czasu do zakonczenia wypowiedzenia poczekam aby nie załowac przez 2 lata

#102133  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 09:50
No tak, to zmienia postać rzeczy... cóż - najlepiej wiesz co zrób:

zadzwoń do BOA i powiedz tak:

"zastanowiłem się tak jak się umawiałem i chcę skorzystać z tej oferty 72 złote które mi proponowaliście"

Mów, że ktoś kto dzwonił powiedział, że możesz się zastanowić itp...

I twardy bądź, to coś wywalczysz... ale ten motyw, jest skuteczny :-D

#102155  autor: ader
 04 wrz 2006, 10:44
Ja czekalem i czekalem i nic ciekawego nie weszlo. Tez czekam z przedluzeniem umowy, 4 lata w Erze i najlepsza propozycje mialem po 2 bez telefonu, dali mi 30 minut wiecej,obnizyli abonament,naliczanie sekundowe i numer jak dobrze pamietam 93% tanszy do jednej osoby w Erze. Teraz ta promocja to zadna rewelacja, przez te 14 miesiecy wszystko sobie pieknie odbijaja, faktycznie ze oferta utrzymaniowa jest jeszcze ok ale i tak trocho drogo wychodzi fon ktorego chcialem. Ech i co tu robic, bo moja stara sluchawa coraz czesciej sie juz wylacza sama, taki kaszlak sie zrobil :)
Generalnie zadowolony z Ery ale cos sie psuja, co to za promocja?watpliwa dla mnie.

#102163  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 11:33
Poczekaj do Świąt... na pewno coś się wyklaruje do tej pory. W okresie Świątecznym zawsze mają fajne promocje. A niekiedy dorzucają jakieś bonusy itp... Czas pokaże.

Kiedyś też miałem tą promocję 97% taniej z jednym numerem.
Wziąłem do tego taryfę TakaJakTyS i było spoko :-D

#102166  autor: tomaszek
 04 wrz 2006, 11:36
Naprawdę żenada, Teraz wiadomo dlaczego ORANGE jest NR 1

#102174  autor: ader
 04 wrz 2006, 11:57
Chyba tak zrobie i poczekam bo nie widze sensu pchac sie w to co jest teraz. Ta promocja jest do5 listopada wiec po tym okresie pewnie cos wejdzie nowego.

#102188  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 12:24
ORANGE to LIPA nr 1

To moja opinia, liczba użytkowników NIE ŚWIADCZY o jakości świadczonych usług!

#102195  autor: D@rio
 04 wrz 2006, 12:33
Dociekliwy pisze:ORANGE to LIPA nr 1

racja. To co ludzie biorą to w Polsce nie jest wyznacznikiem jakości. I to nie tylko w sektorze telekomunikacji ;) (choć w tej dość znacznie :| )

generalnie powiem Wam że oferty Ery idą i tak do przodu. Nie można narzekać. Zawsze cenę telefonu sobie można zbić negocjując a i liczne benefity, dodatki robią się też coraz atrakcyjniejsze. Także lojalność w Erze się rozwija ;)

Obrazek

#102199  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 12:39
D@rio pisze:
Dociekliwy pisze:ORANGE to LIPA nr 1

racja. To co ludzie biorą to w Polsce nie jest wyznacznikiem jakości. I to nie tylko w sektorze telekomunikacji ;) (choć w tej dość znacznie :| )

generalnie powiem Wam że oferty Ery idą i tak do przodu. Nie można narzekać. Zawsze cenę telefonu sobie można zbić negocjując a i liczne benefity, dodatki robią się też coraz atrakcyjniejsze. Także lojalność w Erze się rozwija ;)
To wszystko prawda, z tym, że można oczekiwać czegoś więcej po 10 latach na runku. A może sami się tak "nakręciliśmy"?!?

Sam mam telefon w ERZE 7 lat (dostanę 1600 punktów PREMII :P ) więc mam dobrą perspektywę.

To prawda, że oferta się rozwija, ale lepiej by było gdyby zbili urodzinowo ceny na 20 złotych i bierzesz co chcesz... Może na Święta coś się wydarzy :D

#102207  autor: tomaszek
 04 wrz 2006, 12:58
Jeden darmowy numer w orange kosztuje 15 zł czyli 15 x 24 misiące = 360 zł
a era 10 zł x 10 miesięcy = 100 zł + 30 zł x 14 miesięcy = łącznie 520 zł przez 2 lata umowy.
Uważam, że to jest duża różnica.
Dlatego nadal uważam ze oferta ery to żenada. I nic się nie rozwija. Ponieważ porównując okres 24 miesiecy za mniejsze pieniadze w orange mogę mieć lepszą ofertę ( biorę pod uwagę klienta kóry dzwoni mieisięcznie ok 80-100 zł do różnych sieci i ma 1 bezpłatny numer

#102209  autor: D@rio
 04 wrz 2006, 13:00
Wierz, jakby nie patrzeć to oferta dla rynku masowego. Nowych klientów z "ulicy". I jeszcze w dodatku niezbyt dochodowych bo abonanament 20 - 40zł. to marny zysk dla operatora tak naprawdę. Gdybyś np. Ty był stałym klientem w sieci, od 10 lat w sieci Era to co innego ;) wtedy inna rozmowa....bo liczne żniżki, benefity stoją przed Tobą otworem. Staż jest tak naprawdę bardzo ważnym czynnikiem. To tak jak ja, klient sieci Plus od 9 lat. Gdyby nie to pewnie nie udałoby mi się zakończyć tak pozytywnie negocjacji... ;)
To wszystko prawda, z tym, że można oczekiwać czegoś więcej po 10 latach na runku. A może sami się tak "nakręciliśmy"?!?
ludzie się zawsze nakrecają jak ktoś sypnie jakąś "famę" która np. jest ich marzeniem.
A pozatym, często internet traktują jako bardzo wiarygodne źródło informacji - a niestety, tak nie jest. Trzeba umieć to rozgraniczyć kto mówi prawdę a kto tylko nakręca rynek i atmosfere - bo to też marketing...bez którego biznes by nie istniał a skoro mowa on biznesie to jak każdy rynek - ma on swoje prawa...a przecież na czymś trzeba generować dochody?
To prawda, że oferta się rozwija, ale lepiej by było gdyby zbili urodzinowo ceny na 20 złotych i bierzesz co chcesz... Może na Święta coś się wydarzy
Na święta się coś napewno powinno ruszyć. W końcu to jeden z lepszych sezonów dla operatorów ;) Generalnie, szczerze mówiąc to wolę aby sieci traktowały lepiej długoletnich klientów, naprawdę aby lojalność była lojalnością w pełni tego słowa znaczeniu niż mieliby nowym dawać "gruszki na wierzbie" ;)

Obrazek

#102211  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 13:09
Na święta się coś napewno powinno ruszyć. W końcu to jeden z lepszych sezonów dla operatorów ;) Generalnie, szczerze mówiąc to wolę aby sieci traktowały lepiej długoletnich klientów, naprawdę aby lojalność była lojalnością w pełni tego słowa znaczeniu niż mieliby nowym dawać "gruszki na wierzbie" ;)
Znaczy tak - łatwiej jest klienta utrzymać niż pozyskać.

Co do tego nie ma wątpliwości. Ale ERA też podupadała bo już byłem gotów zrezygnować i przejść do... Plusa. Ale w końcu coś wymyślili i skorzystałem. Ale wiele wcale nie chciałem. Chciałem aneks na 12 miesięcy, bez telefonu i gratis jakieś minutu. A że telefon użytkuje moja Mama, która żadko dzwoni i miała N6210 to nie potrzebowaliśmy telefonu.

A oni nie chcieli...

mówię trudno - mam Was w nosie. Poszedłem do Plusa, mówię - chcę przenieść numer. A te debile wystawili mi nie to co trzeba... no to doszedłem do wniosku, że do takich patałachów to nie chcę iść :P

A chwilę później ERA zaproponowała mi x200 z złotówkę i 40 minut za 20 złotych. To skorzystałem i Mama na dzień kobiet dostała nowy telefonik :-D

#102213  autor: kameT
 04 wrz 2006, 13:12
Beznadziejna ta promocja, przestaje mi się to już podobać!
Przeciętnego polaka będzie stać na wzięcei abonamentu z 2 ofertami.
Powiedzmy 2 sntandartowe, tj. 80 min do wszystkich sieci za 20zł, to byłaby super oferta!
Ale przez 14 miesiący płacić 60zł za 80min. dajcie spokój, to już lepiej mi wychodzi oferta "Jedyna" brana sprzed 2 lat!

P.S Mam nadzieję, że ktoś czyta z ... Ery, operator dając taką ofertę na swoje 10 lecie jest niczego wart.

P.P.S Wychodze z takiego założenia, że skoro Era jest solenizantem, to głupi klienci powinni dawać prezenty (bo chyba łatwo jest policzyć i dojść do wniosku, że oferta jest znacznie gorsza od "Więcej Lata")

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#102219  autor: D@rio
 04 wrz 2006, 13:18
Dociekliwy pisze:
Znaczy tak - łatwiej jest klienta utrzymać niż pozyskać.

Co do tego nie ma wątpliwości. Ale ERA też podupadała bo już byłem gotów zrezygnować i przejść do... Plusa. Ale w końcu coś wymyślili i skorzystałem. Ale wiele wcale nie chciałem. Chciałem aneks na 12 miesięcy, bez telefonu i gratis jakieś minutu. A że telefon użytkuje moja Mama, która żadko dzwoni i miała N6210 to nie potrzebowaliśmy telefonu.

A oni nie chcieli...

mówię trudno - mam Was w nosie. Poszedłem do Plusa, mówię - chcę przenieść numer. A te debile wystawili mi nie to co trzeba... no to doszedłem do wniosku, że do takich patałachów to nie chcę iść :P

A chwilę później ERA zaproponowała mi x200 z złotówkę i 40 minut za 20 złotych. To skorzystałem i Mama na dzień kobiet dostała nowy telefonik :-D
no wiesz, różnie to jest ;) ja w ostatnim dniu obowiązywania aktywności numeru dostałem zadowalającą ofertę ;) i to jeszcze zjechali mi z ceną telefonu więcej niż prosiłem ;) a więc tego samego dnia odrazu poszedł fax z wycofaniem rezygnacji a parę dni później był już kurier z umową ;) Ja zawsze uważam że jeśli nie ma się marzeń z kosmosu, dobrze się mierzy siły na zamiary i trochę potupta przy tym to można coś sensownego wywalczyć - a nawet, dostać to - co się chce ;-)

Obrazek
 #102221  autor: Pawrzes
 04 wrz 2006, 13:27
Dociekliwy pisze:
(...)
Ale oferta e-sklepu to jest fajna:

0 zł/mies. Po upływie tego czasu zgodnie z cennikiem 0 zł/mies.

(...)
Bo nic nie zaznaczyłeś... Zaznacz sobie "ptaszkiem" przy słowie TAK kilka ofert i będziesz miał np.
20 zł/mies. Po upływie tego czasu zgodnie z cennikiem 60 zł/mies.

Pozdrawiam