• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #98691  autor: Szalony
 25 sie 2006, 21:24
Cytat z promocji Plusa - "Abonent może żądać usunięcia blokady SIM Lock w Salonie Firmowym Plus po upływie 24 miesięcy od dnia podpisania Umowy, nie później jednak, niż
przed upływem 5 lat od daty zakupu aparatu telefonicznego posiadającego blokadę karty SIM Lock. Po upływie tego terminu Abonent nie może żądać
usunięcia blokady SIM Lock przez Polkomtel S.A. Polkomtel S.A. usuwa w aparatach blokady karty SIM Lock w ramach istniejących możliwości
technicznych." - Czyli juz nawet odplatnie nie zdejmiemy simlocka przed 24 miesiacem :| a co gorsza nawet po tym terminie moze byc tak za simlocka Plus nam nie zdejmie :shock: pS- Czyzby takie zapisy byly spowodowane przez Nokie i jej BB5 :?: Sam slyszalem ze Era miedzy innymi N70 wycofala bo nie byla w stanie simlockow z niej zdjac :shock:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#98700  autor: D@rio
 25 sie 2006, 21:46
wiesz, jak się da założyć simlock-a to i napewno da się go zdjąć ;) ...tylko zależy jakim sposobem. Czy oprogramowaniem czy sprzętowo...

apropo, z sim-lock'a z N70 da się zdjąć tylko jak narazie robi to tylko jedna osoba na swiecie i nie chce sprzedać swojego patentu ;)

Obrazek

#98702  autor: pmp
 25 sie 2006, 21:52
Hmm.. a czy doczylaes ile takowa usluga kosztuje?

ANIMAL!!!

#98708  autor: orB
 25 sie 2006, 22:01
Nie od dzisiaj tak jest ;-)

Lepiej Chłopie się ciesz, że nie mamy Vodafonów i innych zagranicznych OPów którzy brandują co tylko się da. To dopiero byłby problem. Ja się cieszę że mamy(jeszcze) "swoich" OPów :)

#98723  autor: D@rio
 25 sie 2006, 22:29
pmp pisze:Hmm.. a czy doczylaes ile takowa usluga kosztuje?
coś mi się obiło o uszy że 75 - 85 $ ;)

Obrazek

#98757  autor: Rokko
 26 sie 2006, 07:12
Czyli D@rio, oferta na allegro ze zdjętym simem z N 70 to sciema?

#98786  autor: przemek910
 26 sie 2006, 11:09
Rokko pisze:Czyli D@rio, oferta na allegro ze zdjętym simem z N 70 to sciema?
Nie koniecznie, są też telefony które są fabrycznie bez SimLocka. Pochodzą np ze Sklepu Nokii.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#98837  autor: pmp
 26 sie 2006, 13:46
D@rio pisze:
pmp pisze:Hmm.. a czy doczylaes ile takowa usluga kosztuje?
coś mi się obiło o uszy że 75 - 85 $ ;)
Ja czytalem, ze 500zł, ale chyba nie chodzi o to , co zostalo poruszone w temacie, bo to chyba jakas promocja:)

ANIMAL!!!

#98903  autor: D@rio
 26 sie 2006, 17:00
dlaczego ściema? Może ktoś kupił bez sim-lock'a w Polsce. Jednak narazie w naszym pięknym kraju raczej nie da się zdjąć sim-lock'a z tego telefonu. Słyszałem natomiast że na Bałkanach czy w Anglii są "magicy" którzy już to potrafią. A z drugiej strony słyszałęm też że jedyną osobą na świecie która ściąga simlock'i BB5 jest Dejan Kajlovic z Serbii. - ten gość jako pierwszy opracował metodą ściągania simlock'a z DTC4/5. Podobno można do Niego wysłać telefon i właśnie płacisz coś ok. 80$ i on ściąga ;) ...oczywiście później odsyła paczkę. Ale to tylko takie ploty jakie gdzieś mi zaleciały. Napewno w Japonii tez byś mógł ściągnąć ;) ...także wybieraj gdzie Ci taniej i leć :mrgreen:

Obrazek

#98932  autor: Rokko
 26 sie 2006, 18:33
D@rio pisze:
dlaczego ściema? Może ktoś kupił bez sim-lock'a w Polsce. Jednak narazie w naszym pięknym kraju raczej nie da się zdjąć sim-lock'a z tego telefonu. Słyszałem natomiast że na Bałkanach czy w Anglii są "magicy" którzy już to potrafią. A z drugiej strony słyszałęm też że jedyną osobą na świecie która ściąga simlock'i BB5 jest Dejan Kajlovic z Serbii. - ten gość jako pierwszy opracował metodą ściągania simlock'a z DTC4/5. Podobno można do Niego wysłać telefon i właśnie płacisz coś ok. 80$ i on ściąga ;) ...oczywiście później odsyła paczkę. Ale to tylko takie ploty jakie gdzieś mi zaleciały. Napewno w Japonii tez byś mógł ściągnąć ;) ...także wybieraj gdzie Ci taniej i leć :mrgreen:
Pytam, bo na allegro mozna kupić telefony własnie ściagane z Anglii, kupione tam u operatorow (ja osobiscie wole kupic kupiony w Polsce, albo ogólnie wykosztowac sie i kupic w jakims sklepie internetowym), gdzie sprzedawcy podają, że nie mają sima.

#98939  autor: D@rio
 26 sie 2006, 18:51
Rokko pisze:
D@rio pisze:
Pytam, bo na allegro mozna kupić telefony własnie ściagane z Anglii, kupione tam u operatorow (ja osobiscie wole kupic kupiony w Polsce, albo ogólnie wykosztowac sie i kupic w jakims sklepie internetowym), gdzie sprzedawcy podają, że nie mają sima.
tak, zgadza się. I nawet ceny tych telefonów są sensowne i kuszące. Tyle że te telefony mają sim-lock'a angielskich sieci którego w Polsce nie zdejmiesz. I wtedy praktycznie telefon jedynie może Ci służyć jako organizer i odtwarzac mp3, hehe ;-) . Już wiele osób się w takie coś wpakowało i teraz N70 mają jako "ozdobę"...

Ja kupiłem z Plus'a i jak narazie sim-lock'a nie ściągam bo nie chcę - to raz. Za duże ryzyko - to dwa. A pozatym nie mam aż takiej potrzeby - to trzy.

Obrazek

#98956  autor: Rokko
 26 sie 2006, 19:44
D@rio pisze:
Rokko pisze:
D@rio pisze: dlaczego ściema? Może ktoś kupił bez sim-lock'a w Polsce. Jednak narazie w naszym pięknym kraju raczej nie da się zdjąć sim-lock'a z tego telefonu. Słyszałem natomiast że na Bałkanach czy w Anglii są "magicy" którzy już to potrafią. A z drugiej strony słyszałęm też że jedyną osobą na świecie która ściąga simlock'i BB5 jest Dejan Kajlovic z Serbii. - ten gość jako pierwszy opracował metodą ściągania simlock'a z DTC4/5. Podobno można do Niego wysłać telefon i właśnie płacisz coś ok. 80$ i on ściąga ;) ...oczywiście później odsyła paczkę. Ale to tylko takie ploty jakie gdzieś mi zaleciały. Napewno w Japonii tez byś mógł ściągnąć ;) ...także wybieraj gdzie Ci taniej i leć :mrgreen:
tak, zgadza się. I nawet ceny tych telefonów są sensowne i kuszące. Tyle że te telefony mają sim-lock'a angielskich sieci którego w Polsce nie zdejmiesz. I wtedy praktycznie telefon jedynie może Ci służyć jako organizer i odtwarzac mp3, hehe ;-) . Już wiele osób się w takie coś wpakowało i teraz N70 mają jako "ozdobę"...

Ja kupiłem z Plus'a i jak narazie sim-lock'a nie ściągam bo nie chcę - to raz. Za duże ryzyko - to dwa. A pozatym nie mam aż takiej potrzeby - to trzy.
a jak to jest z gwarancja, bo operatorzy strasza, ze jak sie sciagnie to sie ja traci. Ja mam upatrzona N 70 na allegro, kupiona w Plusie, ktora nadal ma Plusowego sima.

#98959  autor: D@rio
 26 sie 2006, 19:48
A jak ma być? Jeśli jest sim-lock to gwarancja cały czas obowiązuje.

Apropo, w detalu nową N70, bez sim-lock'a z polskimi papierami gwarancją można kupić w sklepach już za 1599zł. Oczywiście wszystkie legalne i orginalne.

Obrazek

#98982  autor: Rokko
 26 sie 2006, 20:53
D@rio pisze:A jak ma być? Jeśli jest sim-lock to gwarancja cały czas obowiązuje.

Apropo, w detalu nową N70, bez sim-lock'a z polskimi papierami gwarancją można kupić w sklepach już za 1599zł. Oczywiście wszystkie legalne i orginalne.
na skąpcu udało mi się wynaleść oferty sklepów gdzie najtaniej można kupić N 70 za 1499 zł, oczywiście full legal
Ostatnio zmieniony 26 sie 2006, 21:33 przez Rokko, łącznie zmieniany 1 raz.

#98997  autor: D@rio
 26 sie 2006, 21:34
No widzisz. Także cena dość dobra - nie powiem :)

Obrazek

#101292  autor: subrock
 01 wrz 2006, 18:57
hehehe... mi simlocka sciagnol serwis noki jak oddalem telefon do reklamacji...
chcialem tylko pozbyc sie tego menu
gdy oddawalem telefon do servisu na kijowskiej w wawie to zglaszalem:
samoczyne restarty telefonu,
czasowe gubienie zasiegu,
pomimo wlaczonego aparatu nie odbieral smsow, polaczenie glosowe mozna bylo wykonac.
mimo wlaczonego dzwonka na full nie komunikowal polaczenia.
(oczywiscie to tylko przypadlosci symbiana)
liczylem ze jak wgraja nowy soft w ktorym bede mogl wylaczyc OM to bedzie super...
po tygodniu telefon wrocil bez oraNGUTANA i bez simlocka (postanowilem sie o to nie klocic hehehe...)

#101293  autor: D@rio
 01 wrz 2006, 19:00
twierdzisz że dotyczy to Nokii N70?

Obrazek

#101300  autor: subrock
 01 wrz 2006, 19:11
wlasnie N70,
mialem z simlockiem,
mam bez,
zapominialem dodac ze zglaszalem cichy szum w glosniczku gdy telefon jest w stanie czuwania.
moze w tym modelu to ma zwiazek z procedurami diagnostyczno/naprawczymi w przypadku usterek ktore zglaszalem :?:

#101329  autor: D@rio
 01 wrz 2006, 20:22
bardzo ciekawy przypadek opowiadasz - oj bardzo. A jestes pewien ze ten sam telefon do Ciebie wrocil?

Obrazek

#101331  autor: subrock
 01 wrz 2006, 20:27
hm... wszstkie usterki wymyslilem sobie na podstawie kilkuletniego uzywania symbiana w ngage z checi wymiany softu za free (wymiana softu gdy wsio wporzo z telefonem kosztuje 50zl), N70 byla 99% sprawna nie liczac orange menu. wiec dlaczego mial wrocic inny?