• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #84197  autor: tomiboss2006
 04 lip 2006, 21:21
mam twoj plan w orange i siemensa c60

przedchwila cos mi zaczelo dziac z telefonem, niemoge wyslac smsow ani dzwonic, probowalem wylaczyc/wlaczyc telefon ale teraz zamiast loga orange mam logo idea a przed nim wykrzyknik + miga mi pomiar zasiegu

co to moze byc? wina telefonu czy cos z orange?

#84200  autor: Irek
 04 lip 2006, 21:29
Masz duże zaludnienie w mieście? Raczej coś z siecią. Telefon Ci chyba nie spadł na ziemie?

#84201  autor: tomiboss2006
 04 lip 2006, 21:31
no neiwiem normlane zaludnienie hehehe, pierwszy raz mi cos takiego wyskoczylo od lat :|

telefon jest sfatygowany ale neispadl na ziemie i sie to stalo

tak z niczego wyskoczylo

w tym momencie juz stan zasiegu niemiga i normlanie wyskoczylo orange ale dalej niemoge dzownic ani smsow wyslylac :P moze przejdzie hmmm

#84202  autor: Klusek
 04 lip 2006, 21:33
Niestety będę musiał Cie zmartwić, to nie wina Orange, padła końcówka mocy w telefonie, pozostaje Ci tylko zanieść go do serwisu :(

Obrazek
Obrazek

#84203  autor: Irek
 04 lip 2006, 21:34
Skoro tel jest sfatygowny to jeśli masz możliwośc to wrzuć do niego inną kartę - z innej sieci. Jeśli będzie sieć z inną kartą to chyba problem Orange. Może coś im padło. To jest możliwe u nich też jest od czasu do czasu przeciążenie. Ale dziś nie ma żadnego święta. :-D

#84204  autor: Klusek
 04 lip 2006, 21:40
To, że telefon będzie się logował na innej karcie jeszcze nie oznacza winy sieci, bo końcówka mocy mogła paść na jedno pasmo 900 lub 1800MHz, więc jeśli padła końcówka na pasmo np. 1800 w którym może akurat działać Orange to po włożeniu karty Ery czy Plusa możemy trafić, na to, że te sieci będą działać w paśmie 900MHz i telefon będzie działał sprawnie.

Obrazek
Obrazek

#84205  autor: Irek
 04 lip 2006, 21:42
Hm Klusek możesz mieć rację. I to chyba będzie prawda. Jak się nic nie zmieni w ciągu kilku godzin.
Można by wyjechać za miasto. Bo 1800 jest tylko w dużych. Reszta to 900. wtedy problem by się rozwiązał.
Tylko w jakim on mieszka?? Hm....

#84209  autor: Klusek
 04 lip 2006, 21:48
Niestety raczej na 99% mam racje, ten 1% można zostawić na focha telefonu.

Obrazek
Obrazek

#84211  autor: tomiboss2006
 04 lip 2006, 21:50
oki narzie niemoge sparwdzic w innym telefonie

miasto jak miasto 120 tys luda wiec raczej duza wioska ;)

#84215  autor: Klusek
 04 lip 2006, 22:01
tomiboss2006 pisze:oki narzie niemoge sparwdzic w innym telefonie

miasto jak miasto 120 tys luda wiec raczej duza wioska ;)
To w Tarnowie aż tyle ludu mieszka? :P
Chciałem Ci właśnie zaproponować żebyś sprawdził swoją kartę na innym telefonie w tych samych warunkach i może coś więcej by się wyjaśnił. Masz trzy wyjścia: czekać, zrobić tak jak IreQ pisze albo od razu iść do serwisu naprawiać telefon albo kupić nowy :)

Obrazek
Obrazek

#84217  autor: monkey
 04 lip 2006, 22:11
Może jednak to coś z siecią? Mi też ostatnio zdarzają się podobne historie. Dzisiaj nie mogłem dzwonic na orange a na stacjonarny mogłem, trwalo to ponad godzine i w tym czasie nie dochodziły smsy ode mnie i do mnie - teraz wszystko w porzadku. A z kolei kiedys nie mogłem zadzwonić pod darmowy nr i to już trwało dłużej, a w tym samym czasie wysyłałem smsy i normalnie dochodziły. Wogole to dziwne coś, na bok powiedzieli żebym może sprawdził karte sim. Często próbuje zadzwonić właśnie pod ten numer ustawiony jako darmowy i słysze że abonent ma wyłączony telefon, drugi raz to samo, a za trzecim sie łącze, albo ni z tąd ni z owąd rozłącza mnie w środku rozmowy, potem nie moge sie dodzwonić przez chwile, aż w końcu sie udaje. Nie chodzi tu raczej o zasięg bo z tym nie jest najgorzej, ale może przeciążenie sieci??
Co o tym sądzicie?

#84219  autor: Klusek
 04 lip 2006, 22:15
I dla tego trzeba wszystko dokładnie sprawdzić, ale wykrzyknik przed nazwą sieci wskazuje prawie jednoznacznie na padniętą końcówkę mocy.

Obrazek
Obrazek

#84227  autor: tomiboss2006
 04 lip 2006, 22:26
juz działa hehehe :)

#84231  autor: Doda!
 04 lip 2006, 22:29
a co zrobiłeś, że działa??
Ostatnio zmieniony 04 lip 2006, 22:30 przez Doda!, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#84232  autor: Klusek
 04 lip 2006, 22:30
Cały czas i bez problemów? W takim razie cieszę się, że się pomyliłem ;) Orange coraz bardziej mnie zadziwia :wink:

Obrazek
Obrazek

#84350  autor: D@rio
 05 lip 2006, 17:39
A ja przedstawię swoją wersję ;-)

Ja miałem też coś takiego na swoim Siemens'ie CX65 od czasu do czasu. I jakoś nie latałem z żadną końcówką mocy ;) ...było tak chwile, zresetowałem telefon i chodziło. Wszystko pracowało w sieci Plus GSM. Jak na moje oko to "coś się pokiełbasiło" telefonowi i na moje rozumowanie logiczne ten wykrzyknik przed nazwą sieci oznacza "restricted Network" (wiadomo co to znaczy...) czyli np. "!Plus GSM". Stąd też ten migający wskaźnik natężenia pola który świadczy o braku zasięgu i wylogowaniu z sieci. Jak na moje oczy to poprostu oprogramowanie telefonu czasem się pitoli i tyle. Dodam że po zmianie soft'u owe problemy ustały ;)

Obrazek

#84505  autor: martins
 06 lip 2006, 15:02
Mialem kiedys podobnie, gdy mialem abo w idei. Tez mialem wykrzykniki przy logo idei. Z ta roznica ze moglem dzwonic. Konsultantka mi to wytlumaczyla ze cos tam robia, tylko co to bylo.... Juz nie pamietam.