• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #81923  autor: darqs
 25 cze 2006, 22:59
Witam,
szukam atrakcynego abonamentu bez teleofu w przedziale cenowym 45-55zl na 12miesiecy. Prosze o rade ktory z operatorow proponuje najdogodniejsze warunki. Dzwonie do kazdej z sieci mniej wicej po rowno. Nie chce zeby taryfa byla ukierunkowana glownie na jednego opratora.
pozdro

#81929  autor: PeGaS
 25 cze 2006, 23:11
Firma, czy indywidualny?

#81932  autor: darqs
 25 cze 2006, 23:16
Indywidualny

#81994  autor: przemek910
 26 cze 2006, 10:44
W takim razie zobacz tu: za 45 zl 90 minuit, na 12 miesiecy + 520 minut. http://www.sklep.era.pl/index.dhtml

chyba że za 35 zl 40 minut miesiecznie + 300 minut gratis, na 12 meisiecy + smsy i mmsy do ery gratis

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#82003  autor: PeGaS
 26 cze 2006, 11:10
Wspomnę tylko o Pomarańczy, choć szczerze powiedziawszy w tym przedziale cenowym nie ma rewelacji.
Umowa na 12 miesięcy
Ilość minut w zależności od konfiguracji Twojego Planu
na przykład:
Wszyscy i na Wszystko - 50zł - 66 minut + przez cały okres trwania umowy 50% od tej kwoty do Orange + przez 6 miesięcy 100% do Orange
Można z tego wykręcić bardzo fajną ofertę (inaczej konfigurując TP), ale tylko w momencie gdy dzwonisz dużo w ramach sieci (albo tylko :wink: )

#82027  autor: darqs
 26 cze 2006, 13:24
a co sadzicie o taryfie plusa "Godziny 40" http://plusgsm.pl/promocje/abonamentowe ... /supersim/
umowa na 12 miesiecy, za 40zl dostaje 60min do wszystkich sieci + 30min do plusa i stacjonarne z przelicznikem na SMS'y w sostosunku 1/5
do tego mozna wziac pakiet "dodawanie godzin" za 10zl ktore daja kolejne 60min do plusa i stacjonarnych.
Reasumujac miesiecznie za 50zl dostajemy w sumie 60+30+60 = 150min z czego 90 jest do plusa. Wiem ze pisalem ze zalezy mi na rozmowach do wszystkich sieci, ale ta oferta nie jest chyba najgorsza?

btw. kindzior przy tej ofercie z ERY dostaje telefon?, bo jesli tak to ta opcja nie wchodzi w gre. Telefon mam w miare dobry i drugieo nie potrzebuje, a wiadomo, ze jesli podpisuje sie umowe bez aparatu to powinny byc z tego wzgledu jakies dodatkowe profity.
pozdrawiam

#82028  autor: przemek910
 26 cze 2006, 13:31
tak jest bz telefonu. Profitem o ile się nie mylę jesst pakiet 520 minut przy 45 zl i 300minut przy 35zł

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#82040  autor: darqs
 26 cze 2006, 14:26
nad ta taryfa za 45zl mozna pomyslec. Tylko szkoda, ze nie ma darmowych sms'w i mms'w (wydaje mi sie ze wczesniej byly, ale nie jestem pewien).
Te 520min w ciagu 12 miesiecy jest do sieci era czy do wszystkich operatorow?

#82068  autor: zol82
 26 cze 2006, 16:43
darqs pisze:nad ta taryfa za 45zl mozna pomyslec. Tylko szkoda, ze nie ma darmowych sms'w i mms'w (wydaje mi sie ze wczesniej byly, ale nie jestem pewien).
Te 520min w ciagu 12 miesiecy jest do sieci era czy do wszystkich operatorow?
Do wszystkich sieci

#85197  autor: iSiO
 11 lip 2006, 16:12
Darqs i zdecydowałeś sie na coś? Bo ja też sie zastanawiam nad takim rozwiazaniem i nie wiem co wybrać. Orange bym juz raczej nie chciał, Plus ma 30 darmowych minut za 25 zł a ogladajac ere odniosłem wrażenie ze umowa jest na 2 lata...

#85199  autor: D@rio
 11 lip 2006, 16:24
iSiO pisze:Darqs i zdecydowałeś sie na coś? Bo ja też sie zastanawiam nad takim rozwiazaniem i nie wiem co wybrać. Orange bym juz raczej nie chciał, Plus ma 30 darmowych minut za 25 zł a ogladajac ere odniosłem wrażenie ze umowa jest na 2 lata...
na rok. Sam zobacz => www.sklep.era.pl

Obrazek

#85224  autor: gm
 11 lip 2006, 20:14
darqs: Pisaleś wcześniej o taryfie GODZINY 40 i pakiecie za 10 pln "dodawanie godzin". W tym pakiecie te 60 minut jest do wykorzystania tylko do Plusa, przez całą dobę. Te minuty nie są wymienne na smsy/mmsy.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#85245  autor: darqs
 11 lip 2006, 21:43
dzieki za info :)
Doszedlem jednak do wniosku, ze nie bede sie wiazal z zadnym operatorem umowa czy to na rok czy na dwa. Za to znalazlem inne rozwiazanie.
Na allegro jest takie urzadzonko DUAL-SIM, pozwala na jednoczesne uzywanie 2 numerow w jednym telefonie bez potrzeby wyciagania karty SIM.
Kupie startowke z ERY i PLUS'a i raz na 3 miesiace doladuje oba numery za 50zl (powinno strczyc). Wydaje mi sie ze to znacznie obnizy miesieczny bilnas kosztow mojego telefonu.
pozdro

#85252  autor: gm
 11 lip 2006, 22:12
A jak jest w praktyce z użytkowaniem DUAL-SIM? Nie trzeba wyłączać i włączać telefonu, żeby zacząć korzystać z drugiej karty SIM?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#85256  autor: Kaczy
 11 lip 2006, 22:18
gm pisze:A jak jest w praktyce z użytkowaniem DUAL-SIM? Nie trzeba wyłączać i włączać telefonu, żeby zacząć korzystać z drugiej karty SIM?
Trzeba- nie da się zrobić tak, że dwa numery będą zalogowane do dwóch różnych sieci.

...::: Made for loneliness :::...

#85293  autor: D@rio
 11 lip 2006, 23:31
Kaczy pisze:
gm pisze:A jak jest w praktyce z użytkowaniem DUAL-SIM? Nie trzeba wyłączać i włączać telefonu, żeby zacząć korzystać z drugiej karty SIM?
Trzeba- nie da się zrobić tak, że dwa numery będą zalogowane do dwóch różnych sieci.
Nie trzeba :mrgreen: Nowe Dual-Sim'y robią to z poziomu Menu aparatu np. Nokii 6610i i elegancko się można przelączać :)

Obrazek

#85300  autor: Kaczy
 11 lip 2006, 23:43
D@rio pisze:
Kaczy pisze:
Nie trzeba :mrgreen: Nowe Dual-Sim'y robią to z poziomu Menu aparatu np. Nokii 6610i i elegancko się można przelączać :)
Oj coś za dużo zacytowałeś :P
Moja wypowiedź się tyczy tego, że nie będzie mógł w jednej chwili korzystać z dwóch numerów. Musi je sobie przełączać. Raz jeden numer, a drugim razem inny numer.

...::: Made for loneliness :::...

#85301  autor: D@rio
 11 lip 2006, 23:45
Kaczy pisze:
D@rio pisze:
Kaczy pisze: Trzeba- nie da się zrobić tak, że dwa numery będą zalogowane do dwóch różnych sieci.
Oj coś za dużo zacytowałeś :P
Moja wypowiedź się tyczy tego, że nie będzie mógł w jednej chwili korzystać z dwóch numerów. Musi je sobie przełączać. Raz jeden numer, a drugim razem inny numer.
A nie no..w tej kwestii to tak ;) ale napewno wygodniej jest to robić z menu aparatu niż ciągle na zasadzie "wyłącz i włącz telefon" ;) Natomiast, jednocześnie nie ma takiej mozliwości.

Obrazek