• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #81491  autor: RS81
 23 cze 2006, 22:40
Witam
za niedlugo konczy mi sie abonament i chcialem przedluzyc umowe narazie era daje mi standard taki jak na stronie co zrobic aby dostac lepsze warunki ?
W sieci jestem 2.5 roku i mam 2 aktywacje na koncie.

Z gory dzieki za rady i propozycje

pozdrawiam

[ Dodano: 2006-07-11, 17:09 ]
propozycja ERY to Zestaw 4
Zestaw ten zawiera aż 160 bezpłatnych minut (4 Oferty uniwersalne) w abonamencie wynoszącym tylko 72 zł brutto.
i NOKIA 6280 za 509 pln

czy warto sie z nimi targowac zwazywszy na nowa letnia promocje ?

dajcie jakies konkretne rady !!!

pozdrawiam

#85906  autor: cieszyk
 14 lip 2006, 23:14
Witam,
ja mam podobny problem. Zaoferowali mi 200 minut do wszystkich sieci za 80zł. Niestety bez telefonu. A porównywalne ceny są dla nowych klientów: 160 min do wszystkich + oferta z przyjacielem + fon za 75zł. Ściema na maksa. Starych abonentów traktują gorzej niż nowych. Trzeba będzie zrezygnować z ich usług

#86017  autor: RS81
 15 lip 2006, 15:59
WITAM
mi chyba ostatecznie zaproponowali 72 pln miesiecznie za 4 oferty uniwersalne to jakas paranoja a najgorsze jest to ze konkurencja ma jeszcze bardziej chu......e oferty

czy ktos wie kiedy moze sie to zmienic bo chyba juz o targowaniu nie ma mowy ?

pozdrawiam

#86031  autor: D@rio
 15 lip 2006, 16:44
RS81 pisze:WITAM
mi chyba ostatecznie zaproponowali 72 pln miesiecznie za 4 oferty uniwersalne to jakas paranoja a najgorsze jest to ze konkurencja ma jeszcze bardziej chu......e oferty

czy ktos wie kiedy moze sie to zmienic bo chyba juz o targowaniu nie ma mowy ?

pozdrawiam
Przepraszam bardzo ale 72 PLN za 4 oferty uniwersalne to bardzo cena. Może zejdźmy na ziemię i zacznijmy myśleć realnie...możę mają Ci jeszcze dopłacać? W końcu masz aż 160 minut do wszystkich sieci za marne 72 PLN.

Obrazek

#86035  autor: RS81
 15 lip 2006, 17:11
D@rio jeszcze 2 tygodnie temu to była swietna oferta ale teraz przy PROMOCJI "Więcej Lata "to raczej kiepska oferta nowy klient ma za 3 (słownie TRZY) zlote miesiecznie 1 pakiet wiecej a przy 2 letniej umowie to juz sporo !
Więc nie rozumie twojego obużenia ?
Wyglada na to ze ERA ma starych klientów w D... !

pozdrawiam

#86041  autor: przemek910
 15 lip 2006, 17:31
A no ma, ale nie zawsze. Trzeba umieć z nimi rozmawiać. Jak gdzies jest lepsza oferta to powiedz że w orange ci właśnie tą proponują i że chyba przejdziesz do nich i się pytasz jak przebiega ta sprawa i ona lub on cię wtedy przełączy do odpowiedniego gościa zajmującego się rozwiązywaniem umów poczkeasz 10 minut i usłyszysz miłe zdanie z nową propozycją :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#86045  autor: D@rio
 15 lip 2006, 17:42
RS81 pisze:D@rio jeszcze 2 tygodnie temu to była swietna oferta ale teraz przy PROMOCJI "Więcej Lata "to raczej kiepska oferta nowy klient ma za 3 (słownie TRZY) zlote miesiecznie 1 pakiet wiecej a przy 2 letniej umowie to juz sporo !
Więc nie rozumie twojego obużenia ?
Wyglada na to ze ERA ma starych klientów w D... !

pozdrawiam
No wszystko się zgadza :-) ale tam masz umowę na 2 lata i bierzesz telefon który musisz spłacić. A tutaj masz krótnie zobowiązanie bo roczne i bez telefonu. Możesz narzekać ale ja Ci powiem że takiej oferty np. w Plusie w opcji "bez telefonu" byś nie dostał ;-)

Obrazek

#86152  autor: Bartosz
 16 lip 2006, 11:50
najlepiej zapewne byłoby gdyby za 50 zł dawali 200min do wszystkich i tel. z wyższej półki za 1zł :roll:

ja jakoś od 7 lat (coś koło tego) jestem w Erze i nigdy nie narzekałem na oferte przez nich składaną :mrgreen: i nie rozumiem w czy jest aż taki problem - skoro dla nowych oferty są wg niektórych z Was lepsze to zawsze można podpisać nową umowę a starą zakończyć :roll: ale chyba narzekanie Wasze nigdy się nie skończy dopóki trzeba będzie płacić za wykonywanie połączeń (i zapewne większość z Was nie pamięta czasów kiedy 1min była po 2 zł + VAT)

ja i tak wiem ,że bez względu co mi Era teraz zaproponuje to zapewne dalej będę ich klientem bo jak dla mnie są najlepszą firmą telekomunikacyjną na rynku (ciekawe co dostane z okazji ich 10lecia :mrgreen: )

#86159  autor: mikis
 16 lip 2006, 14:15
Mój dziadek ma 8 numerów.Płaci po 1000 zł miesięcnie za wszystkie .Samsunga sgh-d600e (starz 10 lat)
dostał za 114 zł .Płaci rachunki po 200zł za swój numer i taką ofertę dostał .
Więc myślę ,że Era ma dobre oferty dla stałych klientów.

#86209  autor: pigus
 16 lip 2006, 19:58
W zasadzie mogę jedynie dodać, że w ciągu 60 dni od podpisania aneksu, każdą Ofertę Uniwersalną można zamienić na Ofertę Taniej W Sieci ze 100 minutami do Ery, Heyah i stacjonarnych - i co ważne - bez utraty upustu! ! ! Tak więc dla osób kontaktujących się wewnątrz sieci oraz wykonujących rozmowy na telefony stacjonarne to bardzo dobra propozycja.

Piguś

... U Can More

#86375  autor: sq8shq
 17 lip 2006, 23:28
Bartosz pisze:najlepiej zapewne byłoby gdyby za 50 zł dawali 200min do wszystkich i tel. z wyższej półki za 1zł :roll:
no w innych krajach generalnie tak wlasnie robia...i to dla nowych klientow - jak tylko chcesz placic abonament to 90% telefonow jest zueplnie za darmo. dopiero najnowsze typu n91 sa platne, ale tez generalnie dosc niewiele. Dla przykladu patrz oferty sieci O2.
Polska to poprostu taki dziwny kraj gdzie jak sie tylko da to trzeba z klienta zedrzec ile sie tylko da :( w 95% zupelnie nie oplaca sie przedluzanie umow z operatorami, tylko nieliczni dostaja ciekawe oferty i to najgorsze ze z tego co zauwazylem wcale nie zawsze Ci ktorych rachunki sa wysokie...
mikis pisze:Mój dziadek ma 8 numerów.Płaci po 1000 zł miesięcnie za wszystkie .Samsunga sgh-d600e (starz 10 lat)
dostał za 114 zł .Płaci rachunki po 200zł za swój numer i taką ofertę dostał .
Więc myślę ,że Era ma dobre oferty dla stałych klientów.
no i potwierdzaja sie moje powyzsze slowa - ja place okolo 150pln miesiecznie i era zaoferowala mi 2x uniewersalna za 30pln bez telefonu - smiech na sali poprostu, jestem z nimi 4 lata. bez obrazy ale sa 10x lepsze oferty w innych sieciach dla nowych
Ostatnio zmieniony 17 lip 2006, 23:33 przez sq8shq, łącznie zmieniany 2 razy.

#86376  autor: przemek910
 17 lip 2006, 23:29
baaaa nam daleko do O2 :lol: :D

#86389  autor: Bartosz
 18 lip 2006, 05:56
ta tylko zapomniałeś o jednej z różnic (O2 ) np.
bo jeżeli u nich (UK) np. SEK800i dostajesz nawet Free podpisując umowe na 24 m-ce po 35funtów to tak naprawde płacisz 24x35=840Funtów a sam tel. to cena w okolicach 300Funtów(na rynku w wolnej sprzedaży
a u Nas
np. 24 m-ce umowa z abo. np. 55zł czyli 24x55=1320 zł a tel na rynku 1770 zł
czyli poprostu nie ma jak go sfinansować
to jest poprostu matematyka a Ci co tak płaczą ,że nie dostają słuchawek za free to zapewne nawet abo. mają niższy niż 55 zł

#86414  autor: RS81
 18 lip 2006, 10:28
Bartosz zgadzam sie z toba ale nikt nie wie ile tak naprawde polscy operatozy placa za telefony

#86420  autor: sq8shq
 18 lip 2006, 11:14
Bartosz pisze:ta tylko zapomniałeś o jednej z różnic (O2 ) np.
bo jeżeli u nich (UK) np. SEK800i dostajesz nawet Free podpisując umowe na 24 m-ce po 35funtów to tak naprawde płacisz 24x35=840Funtów a sam tel. to cena w okolicach 300Funtów(na rynku w wolnej sprzedaży
a u Nas
np. 24 m-ce umowa z abo. np. 55zł czyli 24x55=1320 zł a tel na rynku 1770 zł
czyli poprostu nie ma jak go sfinansować
to jest poprostu matematyka a Ci co tak płaczą ,że nie dostają słuchawek za free to zapewne nawet abo. mają niższy niż 55 zł
hm. telefony z gornej polki sa w umowie na 12miesiecy po 17czy tam 19funtow na miesiac umowy - 12x19funtow = 228 funtow. W tym masz okolo 50 minut na miesiac i chyba 300sms'ow przy tym wideorozmowa liczona jest jak zwykla i sciaga z darmowych minut.
Nie wiem czemu liczysz dla jednej z najwyzszych taryf i najdluzszje umowy? przy okajzi jak liczysz umowe na 24 miesiace to licz tez ze po 12miesiacach masz wymiane sluchawki na nowa jezeli oddasz im stara, ktora oni pozniej i tak sprzedaja jako 'refubrished'

nie mow mi ze polscy operatorzy nie maja jak finansowac telefonow. nawet porownujac te stawki masz wedlug twoich wyliczen:
PL = 1320pln
GB = 1368pln (liczac po 6pln za funta)
dodaj do tego roznice ogolnie w zarobkach (czyli ze tam x5 masz zarobki) i wychodzi ze polacy zdzieraja za telefony tak ze ho ho.

P.S.
Operatorzy nie biora telefonow po cenach takich jak na allegro czy w sklepach, wiec ie licz ze oni ci daja gratis telefon za ktory sami placa tyle ile ty bys zaplacil na allegro czy gdzies tam.

Edit:
- siec O2 (GB)
telefon SE k800i, za darmo w taryfie Online 50 z umowa na 12 miesiecy. miesieczna oplata 19 funtow, w tym jest dokladnie 50 minut do wszystkoich sieci, 200 sms'ow, 1mb danych oraz stawka za videorozmowe jak za zwykle polaczenie. W tej taryfie sa praktycznie wszystkie telefony za darmo - jedynie za najnowsze nokie idzie zaplacic okolo 100f, ale generalnie to tylko sie tyczy kilku z seri N

http://shop.o2.co.uk/shop/o2uk/jsp/tari ... :basic:mms
http://shop.o2.co.uk/shop/o2uk/jsp/hand ... i:3G:GROUP

#86567  autor: RS81
 19 lip 2006, 00:06
WITAM
Tego to juz nie rozumiem wczoraj napisałem do ERY

"Chce sie dowiedziec ile bedzie mnie kosztowac abonament składajacy sie z
3 ofert uniwersalnych
1 oferty taniej w sieci
1 oferty z przyjacielem
w przypadku kiedy podpisałbym aneks do umowy na kolejne 2 lata i ile by mnie kosztowala NOKIA 6280 "

a oto odpowiedz

"W odpowiedzi na Pana pytanie informujemy, że upustem zostaną objęte tylko 4 oferty, 3 oferty uniwersalne oraz taniej w sieci. Abonament wyniesie 72 zł brutto. Istnieje również możliwość aktywowania dodatkowego pakietu z przyjacielem i koszt tego pakietu wyniesie 30 zł dodatkowo. Pakiet ten nie wchodzi w skład oferty przedłużeniowej, zatem będzie można wyłączyć go w każdej chwili"

wiec moze mi ktos wytłumaczyc po co w cenniku jest propozycja cen telefonów "5 i więcej Ofert" jak i tak nie mozna wziasc tych ofert w promocji ?

czy jest sens pisac do ery czy warto by bylo podjechac do wiekszego salonu ery aby potargowac sie osobiscie

pozdrawiam

#86571  autor: D@rio
 19 lip 2006, 00:32
no a jak ktoś weźmie 5 ofert uniwersalnych? dlatego...

Obrazek

#86602  autor: pigus
 19 lip 2006, 16:05
Nie ma sensu, ponieważ w regulaminie są określone Oferty, z których można skorzystać przy podpisaniu aneksu. Sa to: Uniwersalna, Taniej w sieci oraz Multimedialna. Tylko z tych ofert można sobie komponować tarfyfę. Pozostałe oferty: Z przyjacielem czy Weekendowa można sobie dodatkowo włączać i wyłączać w standardowej cenie - 30zł za ofertę.

Piguś

... U Can More

#86678  autor: RS81
 19 lip 2006, 23:03
Witam

A orientuje sie ktoś moze jak czesto sie zmienia oferta przedłuzeniowa i czy w najblizszym czasie przewidywana jest jakas zmiana ?

Pozdrawiam

#86680  autor: przemek910
 19 lip 2006, 23:17
Oferta utrzymaniowa(przedluzeniowa) jest ustalana dla kazdego indywidualnie. ceny telefonow maleją wraz zczasem pozostalym do konca umowy. Najlepszym chwytem jest 'zagrozenie' pzrejscia do innej sieci