• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #80192  autor: swanno
 17 cze 2006, 13:21
Od 4 lat jestem w Orange. Obecnie mam roczny aneks do umowy, umowa obowiązuje do 15 sierpnia.
Taryfa: Jedna Idea 25 + 50% więcej, czyli 37zł do wygadania co miesiąc za 25zł abo.

Dziś zadzwonila konsultantka i zaproponowala:
-bez telefonu: umowa na rok, dodatkowo 25min do orange i na stacjonarne; stwierdzila też ze nie dadza mi znowu +50% gratis co miesiac.
-z telefonem: umowa na 2 lata, dodatkowo zadnych minut, Sagem 6-2 za 407zł (ale powidziała że obecnie nie maja tych telefonow).

Oferta bez telefonu nie interesuje mnie zupełnie w tym przypadku (praktycznie wcale nie dzwonie do orange i na stacjonarne, do tego jeszcze zabraliby mi +50% więcej, wiec to jest zupelnie nie oplacalne).

Chciałbym natomiast Sagema za ok 100zł, przy umowie na 2 lata i do tego może jakieś minuty do wszystkich, czy to jest możliwe do osiągniecia???

Jakich argumentow najlepiej uzywac?? bo jakos te 4 lata w sieci nie bardzo skutkuja.

Ewentualnie co mogą mi zaproponowac inne sieci przy przeniesieniu numeru i jak wyglada zwrot przez nie tej kwoty przeniesienia (122zł) ???? Jakies atrakcyjene telefony w rozsadnej cenie??

Dzieki z gory :]

#80193  autor: tomico
 17 cze 2006, 13:27
Dopiero dzwoniła do ciebie 1 raz więc narazie nie podejmuj decyzji tylkoi zaczekaj aż zadzwoni kolejny raz i negocjuj z nią tego sagema. Według mnie spuści z niego cenę do 250-300 zł mimo że masz mały abonament na ktrym szczerze mowiac malo da się wynegocjować.

#80195  autor: swanno
 17 cze 2006, 13:34
Tylko ze przed 15 lipca musialbym isc do salonu i zrezygnowac z uslug orange, bo z tego co wiem nalezy to zrobic miesiac przed koncem umowy.
Myślisz ze do tego czasu zadzwoni jeszcze raz????

#80197  autor: WitekT
 17 cze 2006, 13:46
Po pierwsze - przeniesienie numeru z Orange nie kosztuje 122 zł, tylko 61 zł. Tak jest od czerwca.

Po drugie - nie musisz tego robić na miesiąc przed końcem umowy, ale termin przeniesienia odbędzie się zapewne na koniec najbliższego okresu rozliczeniowego, o ile tego dnia nie będzie już obowiązywała umowa terminowa.

Po trzecie - różne sieci mają różne promocje dla przenoszących do nich numer. Wejdź u nas w dział PROMOCJE i popatrz.

#80200  autor: tomico
 17 cze 2006, 14:03
Pozatym nawet jak nie wypowiesz umowy przed końcem miesiaca to zostanie ona przedłużona tylko o 1 miesiąc, a bok dzwoni najczęściej z najbardziej korzystnymi ofertami kilka dni przed końcem umowy, więc nawet jakbyś nie zdąrzył ustalić z bokiem przedłużenia to tylko o jedne miesiąc się umowa przedłuża.

#80208  autor: tombzd74
 17 cze 2006, 14:32
Rezygnacja owszem ale niestety nie za bardzo skutkuje. Ja wysłalem fak na wskazany nr z wiadomoscia rezygnacji. Pani dzwoniaca spytała jakie sa przyczyny i czy moze cos zrobić, abym znienil zdanie. Troche sie ucieszyłem, jednak oferta pani konsultant była jeszcze gorsza niz przed rezygnacja, co mnie niezle zdziwilo. Powidziala ze wiecej nie ma mozliwości z zjechaniem z ceny telefonu. Zaproponowalem zeby zadzwinila innym razem, tj na ostatni dzien trwania umowy tj 13.06. Wiecie co zrobili hehe. Wstaje sobie rano a telefon nie dziala, odcieli mnie ostatniego dnia, a konsultant nie zdazyl zadzwonic. Musialem wszystko odkrecac. Bylem 2 dni bez telefonu, tyle trwalo ponowne podlaczenie do sieci.

Wnioski
1. Nie dziala na Orange ze chcesz rozwiazac umowe, naprawde dosc szybko godza sie ze strata klienta (moje rachunk w przedziale od 90-120 zł)
2. Wydaje mi sie ze najlepiej zalatwiac w firmowym salonie!!
3. A co teraz robie, czekam na urodzinowa ery tj kolo wrzesnia i przesiade sie na Ere badz na nowego opa.

Narka

#80213  autor: swanno
 17 cze 2006, 14:46
Jesli 61 zł to znaczy ze konsultantka sciemniala zeby mnie odwiodło od rezygnacji to 122zł za przeniesienie numeru.

Ni epozostaje mi nic innego jak czekać z nadzieją ze zaproponuja cos lepszego pod sam koniec umowy :?

#80215  autor: Jedi
 17 cze 2006, 14:49
E tam, najlepsza jest taktyta na zapytanie się co muszę zrobić, żeby zmienić sieć i zachować numer. Wtedy zawsze oddzwonią i dadzą lepszą ofertę. Ale nie za 1 ani za 2 razem. Trzeba poczekać.
A ta oferta na rok bez telefonu + 50% więcej to standardowa oferta i każdy ją może wziąść. Więc oprócz niej powinni dorzucić coś jeszcze...

#80562  autor: konsultant
 19 cze 2006, 20:19
Ludzie badzcie realistami, staż w sieci to jedno a wysokosc rachunkow to drugie (m.in. oczywiscie:P), robie na propozycji i powiem Wam: to ze zlozyliscie rezygnacje/pismo odnosnie przeniesienia nr daje tyle co nic, bardzo duzo zalezy od konsultanta, jesli dzwonicie, i za przeproszeniem, odrazu "z morda" dlaczego N6230i jest za 200zl a nie za 1zl to zapomnijcie o pozytywnym zalatwieniu sprawy. Wiadomo ze wszystkim sie nie dogodzi, ale chyba wczoraj dzwonila mila, kulturalna Pani: byla bardzo zadowolona: W810 za 86zl przy OP100 :) to chyba tyle :P
pozdrawiam :)

#80582  autor: monkey
 19 cze 2006, 21:25
witam konsultant! widze ze jestes zorientowany :D! moglbys powiedziec na jaka znizke na telefon w propozycji mozna liczyc przy twoim planie 50? co wogole jest istotne przy ustalaniu tej znizki? jak duzo zalezy od dobrej woli konsultanta?
pozdrawiam

#80602  autor: swanno
 19 cze 2006, 23:12
konsultant pisze:Ludzie badzcie realistami, staż w sieci to jedno a wysokosc rachunkow to drugie (m.in. oczywiscie:P), robie na propozycji i powiem Wam: to ze zlozyliscie rezygnacje/pismo odnosnie przeniesienia nr daje tyle co nic, bardzo duzo zalezy od konsultanta, jesli dzwonicie, i za przeproszeniem, odrazu "z morda" dlaczego N6230i jest za 200zl a nie za 1zl to zapomnijcie o pozytywnym zalatwieniu sprawy. Wiadomo ze wszystkim sie nie dogodzi, ale chyba wczoraj dzwonila mila, kulturalna Pani: byla bardzo zadowolona: W810 za 86zl przy OP100 :) to chyba tyle :P
pozdrawiam :)
Podaj mi swój nr czy jakiś identyfikator to zadzwonie do Ciebie (do propozycji) i bede bardzo miły i sympatyczny, a ty mi dasz myx 6-2 za 1zł. :wink:

#81624  autor: PeGaS
 24 cze 2006, 16:04
Sagema MYX6-2 prawdopodobnie już nie będzie w Pomarańczy :roll: