• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #78165  autor: konsultant
 05 cze 2006, 20:34
od 5.06.2006 kazdy kto aktywuje usluge Wybrane Numery lub Darmowe Wieczory i Weekendy bedzie mial limit 1200 minut do wykorzystania np nawet jak ktos bedzie mial 5 darmowych numerow to i tak bedzie limit 1200minut :smt011
szczescie w nieszczesciu to tyle ze po wyczerpaniu tej puli, abonent bedzie otrzymywal smsa z informacja o wyczerpaniu limitu minut

#78166  autor: Cubus1981
 05 cze 2006, 20:36
Bo to Polska tu się kradnie.

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#78173  autor: user_delete29
 05 cze 2006, 21:01
UUUUUUUUUU... To rzeczywiscie porazka! :?

Jesli chodzi o ta usluge, to bardzo sie oplaca - obniza sie sume koncowa faktury zdecydowanie! :twisted:

Ciekawe czy beda scigac tych ktorzy maja Darmowe Wieczory i Weekendy aktywowane w grudniu... :smt009
 #78174  autor: Irek
 05 cze 2006, 21:03
konsultant pisze:od 5.06.2006 kazdy kto aktywuje usluge Wybrane Numery lub Darmowe Wieczory i Weekendy bedzie mial limit 1200 minut do wykorzystania np nawet jak ktos bedzie mial 5 darmowych numerow to i tak bedzie limit 1200minut :smt011
szczescie w nieszczesciu to tyle ze po wyczerpaniu tej puli, abonent bedzie otrzymywal smsa z informacja o wyczerpaniu limitu minut
Gdzie to wyczytałeś bo ja bynajmniej nie znalazłem nigdzie takiej informacji! :shock:

#78176  autor: pumba
 05 cze 2006, 21:08
Tylko nie to! To nie może być prawda! To była chyba jedyna usługa która dawała Orange przewagę nad konkurencją! Jeśli okaże się że to prawda to Orange straci wiele klientów i pójdzie na dno! 1200 minut to jest mniej niż w erze bo tam dawają 2000 minut! Czyżby Orange zatrudniła jakiegoś cymbała który wcześniej układał ofertę dla ery?!
Ostatnio zmieniony 05 cze 2006, 21:10 przez pumba, łącznie zmieniany 1 raz.

#78177  autor: Rogal
 05 cze 2006, 21:09
The future is dark, the future is Orange !!!

#78187  autor: konsultant
 05 cze 2006, 21:26
nie wiem czy gdzies to jest na stronie, nie chce mi sie szukac: moze warto zajrzec do regulaminu tych uslug? ale na 100% tak jest od dzis :(
oczywiscie Ci co aktywowali ta uslugi (lub zlecili aktywacje) przed 5.06.2006 sprawa nie dotyczy :)

#78188  autor: D@rio
 05 cze 2006, 21:27
No cóż, a ja się wcale nie dziwie. Wiem jak ich sieć technicznie pęka w szwach a więc nie dziwię się że wprowadzili limity. Smutna to wiadomość ale cóż. Lepiej ograniczać niż inwestoewać. Eccch...całe Orange...
W takim razie kolejny minut dla Orange teraz, ich oferta znowu, jeszcze bardziej zeszła na dno...

Obrazek

#78189  autor: Irek
 05 cze 2006, 21:27
No tak, ale jak wrzucasz jakieś info to wypada podać jakieś przybliżone źródło, a nie pisać, że się nie pamięta. :wink:

#78191  autor: D@rio
 05 cze 2006, 21:28
konsultant pisze:nie wiem czy gdzies to jest na stronie, nie chce mi sie szukac: moze warto zajrzec do regulaminu tych uslug? ale na 100% tak jest od dzis :(
oczywiscie Ci co aktywowali ta uslugi (lub zlecili aktywacje) przed 5.06.2006 sprawa nie dotyczy :)
Napewno nie dotyczy? Oj, coś nie byłbym taki pewien...wtedy to by było bardzo niesprawiedliwie.

Obrazek

#78196  autor: konsultant
 05 cze 2006, 21:39
IreQ pisze:No tak, ale jak wrzucasz jakieś info to wypada podać jakieś przybliżone źródło, a nie pisać, że się nie pamięta. :wink:
Prosze bardzo :P

http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 329058.pdf

punkt 2.3 oraz 2.4

jak juz pisalem kt ma lub kto zlecil aktywacje tych uslug to korzysta z nich na starych zasadach tzn bez limitu, zreszta na samej gorze regulaminu jest informacja od kiedy obowiazuje :P

p.s. i napisalem ze nie chce mi sie szukac tego, a nie ze nie pamietam:P

#78198  autor: Irek
 05 cze 2006, 21:44
A to już się widzi lepiej. :wink: Dzięki za info. Ogólnie dla mnie to jest chore. Nie ma to jak ograniczać swobodę dla klientów. Teraz już wiemy dlaczego to info przeszło bez echa! Jeszcze troche i się wyniosę z tej sieci! Wrrrr...

#78200  autor: D@rio
 05 cze 2006, 21:47
Bardzo nie ladnie ze strony Orange. Wlasciwie to nowy uzytkownik moze czuc sie pokrzywdzony niesprawiedliwie. Bo niby z jakiej racji? Przecież to nie jest żadna promocja tylko stała usługa. I przy tej samej oplacie abonamentowej? Bardzo niesprawiedliwe jest i juz godzi w Orange nawet pod tym wzgledem. Skoro sa tacy cwani to powinni zrobic wersje "limit on" i "limit off" oczywiscie z rozna stawka abonamentowa...

Obrazek

#78201  autor: Irek
 05 cze 2006, 21:50
wszyscy psioczyli na Ere, że jakieś limity wprowadza w abonamentach na tzw. "darmowe minuty". Jesne.... ok, ale przynajmniej zrobiła to za jednym zamachem. Ofertę układał ktoś z charakterem - no kilka osób. A Orange wszystko na raty! :twisted:

#78204  autor: pumba
 05 cze 2006, 21:55
limity jak w neostradzie jak już tepsa się do czegoś dorwie to wszystko spapra moja obecność w tej sieci staneła pod znakiem zapytania!

#78242  autor: adalis
 06 cze 2006, 08:12
pumba pisze:limity jak w neostradzie jak już tepsa się do czegoś dorwie to wszystko spapra moja obecność w tej sieci staneła pod znakiem zapytania!
zaczeli konkretnie przeginać, ja również się będę zastanawiać co dalej, czy warto wogóle korzystać z tej sieci :/

#78243  autor: kallafior
 06 cze 2006, 08:54
konsultant pisze:oczywiscie Ci co aktywowali ta uslugi (lub zlecili aktywacje) przed 5.06.2006 sprawa nie dotyczy :)
Mam pytanie... jeżeli ja od początku umowy, czyli od listopada 2005 roku, miałem aktywowaną tą usługę, to mnie to dotyczy czy nie? ... dodam jeszcze fakt, że akurat wczoraj zmieniłem numer darmowy na inny... czy to też ma znaczenie?

Jeżeli mnie to nie dotyczy to na jak długo? Bo jest to bardzo niedopowiedziane :smt009

aktualizacja

Wczoraj ponownie aktywowałem darmowe weekendy i wieczory... fak, niech piekło pochłonie żabojadów :smt011

Obrazek
Obrazek

#78249  autor: pumba
 06 cze 2006, 10:14
kallafior jeśli miałeś już wcześniej aktywowaną tą usługe to nie mogą ci dowalić tego limitu bo ciebie obowiązuje poprzedni regulamin a żadnej informacji o zmianie regulaminu nie dostałeś więc nie mają prawa ci cokolwiek ograniczac bo wtedy na podstawie tego mógłbyś zerwać umowę.

A tak lubiłem tą sieć sam chciałem przejść z POPa na abo tylko z powodu darmowych nielimitowanych rozmów ale teraz straciło to swój sens i zawiodłem się na Orange bo nie lubię być ograniczany i chyba zmienie zdanie co do tej sieci :|

#78252  autor: kallafior
 06 cze 2006, 10:20
Pumba czyli rozumiem, że kwestią nadrzędną w tym przypadku jest treść umowy, a nie to czy w trakcie tej umowy zmieniam plan (rozumieć aktywuje lub dezaktywuje różne usługi)... tak ? Czyli jestem bezpieczny ? :) Zresztą nigdy nie wygadywałem tylu minut z jednym numerem lub podczas darmowych weekendów lub wieczorów ;)

Przejdę się dzisiaj do salonu... zobaczę co mi interesującego powiedzą :twisted:

Obrazek
Obrazek

#78256  autor: pumba
 06 cze 2006, 10:47
Może nie tyle jeśli deaktywujesz i aktywujesz ponownie usługę ale tylko kiedy aktywowałeś wcześniej tą usługę bo obowiązuje cię regulamin jaki obowiązuje w czasie zamawiania/aktywoania usługi. A regulamin do tej usługi jest odrębny regulaminem od tego który zatwierdzasz przy podpisywaniu umowy i każda usługa dodana ma swój regulamin który zatwierdzasz w momencie zamawiania aktywowania danej usługi. Trochę namieszałem mam nadzieję że coś z tego zrozumiesz ;)