• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #77652  autor: Charles
 03 cze 2006, 11:19
Czy ktoś już widział jak to chodzi? Strony są kompresowane w taki sposób żeby mozna je było otworzyć na wyświetlaczu telefonu. W reklamach pokazana jest tylko strona główna Google. Zastanawia mnie czy mozna bezproblemowo otwierać wszystkie strony www...
Druga sprawa - trzeba mieć słuchawke obsługująca min. EDGE (Nokia 6280, E61, 6630 i BenQ-Siemens EF81) i być w zasięgu... A inne telefony? Czy chodzi to na GPRS?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje praktyczne na ten temat.

#77653  autor: Kaczy
 03 cze 2006, 11:22
Wszystko zależy jaki masz telefon.
Blueconnet to tylko usługa świadczenia dostępu do Internetu.
A jak to wykorzystasz to zależy jaki masz telefon. Jeśli wspiera on obsługę standardu www to będziesz mógł otwierać takie strony.

...::: Made for loneliness :::...

#77834  autor: D@rio
 03 cze 2006, 20:57
Nie jestem pewny czy Era nie zostosowała w tych reklamach pewnego haczyka. Otóż, jak mnie pamieć nie myli wszystkie te telefony są wyposażone standardowo pelną wersję przeglądarki MiniOpera (a napewno wszystkie te w/w Nokie). I zapewne nie "internet Ery, blueconect" kompresuje te strony tylko właśnie robi to patent Opery. Stąd im wyszły te piękne wyliczenia i ta cudowna "kompresja Ery". A skąd w reklamach Google? A zapewne stąd iż Google jest partnerem Opery, stąd nawet w wersjach przeglądarek dla PC Opera posiada wbudowane wtyczki do Googl'a...
...to takie tam moje skromne wnioski :-) ale wątpię że się mylę...

P.S
Czyli GPRS czy EDGE to dla samego senso sctricto otwierania stron nie powinno mieć rożnicy. Poprostu tyle że wolniej...

Obrazek

#79495  autor: ghost89
 13 cze 2006, 10:23
Dużo za takie coś się płaci?

#79496  autor: kamil1221
 13 cze 2006, 10:31
A jezeli telefon obsługuje jezyk Xhtml, to jak bedzie to dzialalo na telefonie z GPRS ??
Chodzi mi o to czy moja przegladarka automatycznie kompresuje strony ??
Mam przegladarke OPENWAVE 7.0 z Xhtml.
Czy bedzie lepiej jak zainstaluje opere mini, czy bede kozystal z OPENWAVE 7.0??

#79589  autor: D@rio
 13 cze 2006, 20:57
kamil1221 pisze:A jezeli telefon obsługuje jezyk Xhtml, to jak bedzie to dzialalo na telefonie z GPRS ??
Chodzi mi o to czy moja przegladarka automatycznie kompresuje strony ??
Mam przegladarke OPENWAVE 7.0 z Xhtml.
Czy bedzie lepiej jak zainstaluje opere mini, czy bede kozystal z OPENWAVE 7.0??
Zainstaluj i przetestuj ;) wybierz lepszą. Będzie normalnie działało, po GPRS, tylko wtedy radzę korzystać z profilu INTERNET GPRS a nie WAP GPRS bo wtedy kB szybciutko biją a za tym również rachunek idzie w górę ;) Mój aparat tez obsługuję XHTML i normalnie się wyświetlają strony. Oczywiście czas łądowania jest dłuższy no i rzecz jasna jest to trochę nie wygodne tak normalnie no ale....działać, działa. Do takich bajerów MiniOpera czy Opera jest dużo lepsza.

Obrazek