• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #71121  autor: Tragedya
 01 maja 2006, 17:42
Chciałbym aktywować sobie MBoxa. W cenniku jest napisane, ze Gold dla firm jest darmowy. Jednak kiedy chcę aktywować pojawia się napis
Została wybrana aktywacja usługi Multi Box Gold

Opłata za korzystanie z Multi Box Gold zostanie pobrana automatycznie (5 zł/6,10 zł z VAT).
Znając orange to pewnie strona aktywacji jest dla ta sama dla wszystkich uzytkowników i tak na prawde MBox gold jest za darmo, ale chciałem się upewnic.

#71147  autor: Kaczy
 01 maja 2006, 18:24
No jest za darmo- mój ojciec z niej korzysta i nic nie płaci.
Oczywiście ma umowę na firmę :-D

...::: Made for loneliness :::...

#71193  autor: Tragedya
 01 maja 2006, 19:06
Kaczy masz pomógł. No ja też mam na firmę, więc nie bede płacił. Zresztą przy naszych rachunkach te 6 zł nie zrobiłoby różnicy...

#71200  autor: Kaczy
 01 maja 2006, 19:11
Na stronie orange, wejdź w zakładkę "Twój profil", a później w "wybierz usługi" i tam jest całe zestawienie usług i cen dla różnych abonamentów

#71250  autor: Tragedya
 01 maja 2006, 21:08
To jeszcze jedno pytanko. Jeżeli firma mojego ojca ma kilka numerów to do kazdego moge miec mboxa? Fajnie by było, bo miałbym z 1000 darmowych smsów

#71265  autor: Kaczy
 01 maja 2006, 21:57
No raczej tak!
Gdyż każdy numer oddzielnie da się zarejestrować w Multi Boxie.
Kwestia tego, że jak będziesz wysyłał sms`y to każdy będzie miał inny numer (czy to 501-xxx-xxx, czy 1500******)

#71357  autor: pumba
 02 maja 2006, 12:58
Tragedya pisze:To jeszcze jedno pytanko. Jeżeli firma mojego ojca ma kilka numerów to do kazdego moge miec mboxa? Fajnie by było, bo miałbym z 1000 darmowych smsów
Tylko pamiętaj że jeśli wysyłasz SMSy przez MultiBoxa do innej sieci to jako nadawca widnieje ten numer na który jesteś zarejestrowany w MultiBoxie i jeśli ktoś będzie chciał odpisać na tekiego SMSa używając opcji Odpisz w telefonie to SMS zwrotny zamiast do ciebie pójdzie do osoby która posiada ten numer :wink:

#71359  autor: Kaczy
 02 maja 2006, 13:16
A jak wysyłasz do sieci sms`a to pojawia się numer w postaci 101050******, czy jakos tak :)

#71435  autor: Tragedya
 02 maja 2006, 22:22
nom tak o tym nie pomyslałem. Chociaż zawsze moge dopisać, zeby odbiorca ma odpisac na moj nr. Zreszta i tak nie wykorzystam tych smsów (ja i tak nie place rachunkow, moge kozystac prawie do woli). Chciałem tylko to wiedziec. Ale byłby przypał gdyby jakasd odpowiedz od dziewczyny przyszła na tel ojca :smt005

#71565  autor: pumba
 03 maja 2006, 15:34
Wolałem o tym wspomnieć bo znam podobne sytuację gdzie takie coś miało miejsce i zawsze wychodzi jakieś nieporozumienie.

#71571  autor: Jedi
 03 maja 2006, 15:58
Kaczy pisze:A jak wysyłasz do sieci sms`a to pojawia się numer w postaci 101050******, czy jakos tak :)
A bo trzeba znać myka - wstawiasz przed nr do orange kierunkowy +48 i wtedy odbiorca widzi twój numer :mrgreen: Niechcący to odkryłem, a gdy podałem to do publicznej wiadomości na grupie dyskusyjnej to zostałem tylko wyzwany i ośmieszony, że jakoby o tym wszyscy od dawna wiedzą, także z taką wiedzą już się nie wychylam...

#71575  autor: pumba
 03 maja 2006, 16:14
Jedi pisze:
Kaczy pisze:A jak wysyłasz do sieci sms`a to pojawia się numer w postaci 101050******, czy jakos tak :)
A bo trzeba znać myka - wstawiasz przed nr do orange kierunkowy +48 i wtedy odbiorca widzi twój numer :mrgreen: Niechcący to odkryłem, a gdy podałem to do publicznej wiadomości na grupie dyskusyjnej to zostałem tylko wyzwany i ośmieszony, że jakoby o tym wszyscy od dawna wiedzą, także z taką wiedzą już się nie wychylam...
O ty skubany aż musiałem to przetestować ja o tym nie wiedziałem wielkie dzięki, chwała ci za to, Jedi jesteś wielki!!! :wink:

A może znasz jeszcze jakieś triki?

#71597  autor: Jedi
 03 maja 2006, 18:42
Pewnie, że znam. Dotychczas działał trik, że po zmienieniu danych w profilu (byle czego - nawet dodaniu jednego znaku zapytania w pytaniu pomocniczym do hasła) pula smsów zwiększała się o 20 (takie doładowanie). Ale o tym to chyba wszyscy wiedzieli, no i niestety wczoraj probowałem doładować, ale nie działa. Musieli już naprawić tego buga. :? Ale jeszcze 5 dni temu działało :mrgreen:

#71625  autor: pumba
 03 maja 2006, 20:51
O tym również nie wiedziałem, ale siara :mrgreen:
Jedi jak coś wiecej będziesz wiedział to pisz do mnie :wink:

#71643  autor: Tragedya
 03 maja 2006, 21:34
Nawet jak wysyłalłem bez dodanego 48 na telefon ery wyswietlilo podono moj numer...

#71652  autor: Kaczy
 03 maja 2006, 22:03
To chodziło o to, żeby numer telefonu pokazywal się w sms-ach wysyłanych do sieci

#71654  autor: pumba
 03 maja 2006, 22:04
Tragedya pisze:Nawet jak wysyłalłem bez dodanego 48 na telefon ery wyswietlilo podono moj numer...
No bo tak jak już wcześniej pisałem jak wysyłasz SMSy z MultiBoxa do innych sieci to zawsze będzie wyświetlało numer na który jesteś zarejestrowany w MultiBoxie, a z tym +48 to tyczy się tylko Orange.

#71690  autor: D@rio
 04 maja 2006, 02:42
pumba pisze:O tym również nie wiedziałem, ale siara :mrgreen:
Jedi jak coś wiecej będziesz wiedział to pisz do mnie :wink:
A pamiętasz jak wchodził portal Orange.pl i można było każemu zajrzeć do skrrzynki MBox bo zrobił się "mały" błąd? ;) ecch...Orange to w ogóle pomyłka. Nie ma co się oszukiwać że AMG.net (firma która prowadzi orange.pl) to ma taką samą wiedzę i doświadczenie o tym biznesie jak i całe Orange. Ogólnie, nie polecam mieć doczynienia z AMG.net

Obrazek

#78946  autor: Sebastian PL
 10 cze 2006, 11:52
A czy docierają w ten sposób sms-y do innych krajów?
Jakby wpisać np. +44 to co się stanie? Próbował ktoś?

#78948  autor: tomico
 10 cze 2006, 11:55
Docierają, no sms normalnie dojdzie do kogoś.