• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #71015  autor: kallafior
 01 maja 2006, 10:27
... Aby skorzystać z Pakietu 3G wystarczy zakupić aktywację* wraz z telefonem 3G, a dzieki temu
przez pół roku, co miesiąc, będziesz otrzymywać bezpłatnie Pakiet 3G o wartości 50 zł.

W ramach pakietu swoją kwotę możesz wykorzystać na:

>> usługę Wideo Rozmowa do Orange (naliczanie sekundowe) - do 71 minut
>> na transmisję danych (WAP i Internet) - do 100 MB
>> na MMS-y do Orange - do 250 MMS-ów

Sam decydujesz jak chcesz wykorzystać swój pakiet. Możesz w całości przeznaczyć
go na jedną z usług np. Wideo Rozmowę lub przetestować każdą z nich,
np. wykonując 24 minuty połączeń wideo , pobierając 33 MB i wysyłając 80 MMS-ów.
To Ty decydujesz, z których usług będziesz korzystał częściej, a z których rzadziej.

Skorzystaj z promocji i bezpłatnie przez pól roku wypróbuj atrakcyjne możliwości technologii 3G.

Pamiętaj, że Pakiet 3G jest zużywany w pierwszej kolejności przed innymi usługami i pakietami, a jego zasoby nie przechodzą na kolejny miesiąc.

Po 6 miesiącach Pakiet 3G jest automatycznie wyłączany.

*Aktywacja Pakietu 3G jest dostępna w Twoim Planie, Orange Premium, Propozycji Orange dla Stałych Klientów pod warunkiem, że podpiszesz dodatkowo aneks do umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych.

Taka informacja pojawiła się na stronie głównej Orange, ale nie wiem jaki czas temu, bo dawno tam nie zaglądałem...

Co o tym sądzicie ? Czy to dotyczy tylko nowych aktywacji czy można skorzystać z tego będąc już w Orange (w moim przypadku Twój Plan) ? Skorzystał już ktoś z tego, a jak tak to proszę o relacje :)

Obrazek
Obrazek
 #71022  autor: Bobb
 01 maja 2006, 10:42
kallafior pisze:... Aby skorzystać z Pakietu 3G wystarczy zakupić aktywację* wraz z telefonem 3G,
Chyba jasne jest...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#71233  autor: D@rio
 01 maja 2006, 19:59
będą ich abonentem możesz sobie za darmo wymienić kartę SIM na tzw. kartę USIM.

Obrazek

#71543  autor: kallafior
 03 maja 2006, 13:34
D@rio pisze:będąc ich abonentem możesz sobie za darmo wymienić kartę SIM na tzw. kartę USIM.
Czyli nowa aktywacja nie jest wymogiem żeby z tego korzystać ?

Najlepiej zrobię jak się sam przejdę do salonu :)
Bobb pisze:Chyba jasne jest...
Widzisz, jednak nie jest wszystko jasne... Bobb :smt005

Obrazek
Obrazek

#71561  autor: Bobb
 03 maja 2006, 15:05
Mi sie wydaje ze raczej tylko przy zakupie nowej aktywacji... Ale przejdz sie i zapytaj. Jesli masz racje to przyznam Ci racje, jesli nie to pamietaj ze w Orange wszystko jest jasne :D Future is bright, future is Poręcz :D

#71578  autor: kallafior
 03 maja 2006, 16:23
Byłem w salonie firmowym Orange i byłem w TelePunkcie... niby posiadają te same informacje, a dowiedziałem się dwóch różnych rzeczy. Otóż w salonie pani powiedziała mi, że pakiet jest do wykupienia ale przy przedłużaniu lub nowej aktywacji (albo normalnie ale zaczeła coś brzęczeć pod nosem, że to za późno i te usługi by mi nie weszły bleble, więc nie wziąłem tego pod uwagę) i powiedziała mi także, że jeśli nie to, to mogę przyjść do końca czerwca z kartą sim i wymienić ją na kartę Usim (no i to mnie bardzo ucieszyło).

Natomiast pani w TelePunkcie powiedziała mi to samo z tą różnicą, że nawet wymiana odbywa się tylko przy przedłużaniu umowy. Muszę iść (ale to już jutro) do zaufanego salonu, który niestety dzisiaj był zamknięty...

Obrazek
Obrazek

#71581  autor: LukaszB
 03 maja 2006, 16:35
kallafior pisze:Natomiast pani w TelePunkcie powiedziała mi to samo z tą różnicą, że nawet wymiana odbywa się tylko przy przedłużaniu umowy. Muszę iść (ale to już jutro) do zaufanego salonu, który niestety dzisiaj był zamknięty...
Pani z Telepunktu jesy niedoinformowana. Możesz wymienić swoją kartę sim na Usim, koszt wynosi 0 zł. A regulamin tej usługi jest oczywiście dostępny u nas regulamin wymiany karty na Usim

TELEPOLIS.PL >> telekomunikacja jak na dłoni

#71583  autor: kallafior
 03 maja 2006, 16:50
No i takich ludzi zatrudniają :smt011 Cholera...

No to ja lecę do salonu i wymieniam kartę :D Dzięki LukaszB :!: :smt006

Obrazek
Obrazek

#71598  autor: Jedi
 03 maja 2006, 18:51
LukaszB pisze:
kallafior pisze:Natomiast pani w TelePunkcie powiedziała mi to samo z tą różnicą, że nawet wymiana odbywa się tylko przy przedłużaniu umowy. Muszę iść (ale to już jutro) do zaufanego salonu, który niestety dzisiaj był zamknięty...
Pani z Telepunktu jesy niedoinformowana. Możesz wymienić swoją kartę sim na Usim, koszt wynosi 0 zł. A regulamin tej usługi jest oczywiście dostępny u nas regulamin wymiany karty na Usim
A jak ja przedłużałem umowę na za 1 razem chciałem wymienić sobie kartę, ale babka mi powiedziała, że na razie jest to płatne :P I to w salonie firmowym mi powiedziano!

#71691  autor: D@rio
 04 maja 2006, 03:06
Jedi pisze:
LukaszB pisze:
A jak ja przedłużałem umowę na za 1 razem chciałem wymienić sobie kartę, ale babka mi powiedziała, że na razie jest to płatne :P I to w salonie firmowym mi powiedziano!
a kiedy to robiłeś? może jeszcze wtedy nie było USIM'ów?

Obrazek

#71700  autor: Bobb
 04 maja 2006, 10:53
Mały offtop z mojej strony. Czy karta usim dziala w telefonach GSM? Drugie: co moze ona mi dac dodatkowego w telefonie gsm? Trzecie: czy moge wymienic swoja karte na karte usim jesli nie posiadam telefonu trzeciej generacji??

#71834  autor: PeGaS
 04 maja 2006, 23:08
1)Usimy działają w tel GSM, nie powinno być z tym żadnego problemu. 2)Generalnie jest tak, że książka telefoniczna jest bardziej rozbudowana. 500 kontaktów i np: drugi numer telefonu + mail w jednym wpisie. Problem jest taki, że aparat i tak może Ci tego nie odczytać. 3) Zalezy na kogo trafisz w salonie... :wink:

#74572  autor: konsultant
 19 maja 2006, 07:56
pakiet jest dostepny TYLKO przy nowych aktywacjach, ewentualnie przy propozycji :P