• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #372  autor: v3wi
 21 sty 2005, 14:56
Za miesiąc z hakiem kończy mi się umowa z Erą, doczytałem w regulaminie, że jeśli nie chce jej przedłużać, to na 30dni przed terminem muszę złożyć rezygnację na piśmie. Pytanko więc co to pismo musi zawierać, może ktoś ma ewentualnie gotowy wzór?

I przy okazji pytanko: nie mogę się doczytać na stronie ściery czy możliwa jest migracja z abonamentu do taktaka po upływie terminu umowy promocyjnej?

#373  autor: WitekT
 21 sty 2005, 15:13
Treść jest prosta i ma postać tego typu:
Wypowiadam umowę na świadczenie usług telekomunikacyjnych dla numeru xxx xxx xxx z dniem xx xx 2005 r..

Możesz się też przejść do salonu, tam powinni mieć gotowe szablony takiego wypowiedzenia.

Co do drugiego pytania - tak, możesz przejść na TT po skończeniu się cyrografu.

#374  autor: v3wi
 21 sty 2005, 15:18
No to fajnie, dzięki za błyskawiczne info! :-D

#375  autor: WitekT
 21 sty 2005, 15:19
Nie ma problemu - w końcu po to jest forum. :)

#401  autor: Dragon
 21 sty 2005, 21:19
Ja mzoe doloze swoje 5 groszy :P Lepiej zalatw to w salonie Ery, maja gotwe formularze i wysylaja faksem dzieki czemu idzie znacznie szybciej nzi poczta (przynajmniej ja tak mailem w Plusie :P)

#414  autor: Sirmark
 22 sty 2005, 00:08
Dragon pisze:Ja mzoe doloze swoje 5 groszy :P Lepiej zalatw to w salonie Ery, maja gotwe formularze i wysylaja faksem dzieki czemu idzie znacznie szybciej nzi poczta (przynajmniej ja tak mailem w Plusie :P)
i pamietac... brac na wszystko kopie dokumentow z pieczatku i podpisem osoby..

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#420  autor: Dragon
 22 sty 2005, 16:01
i najlepiej jeszcze po kilku dniach zadzwonic do BOK i zapytac sie czy polecenie doszlo, ja musialem wysylac dwa razy (mimo ze wysylalem z salonu nie doszlo za pierwszym razem)

#430  autor: Sirmark
 22 sty 2005, 22:02
Dragon pisze:i najlepiej jeszcze po kilku dniach zadzwonic do BOK i zapytac sie czy polecenie doszlo, ja musialem wysylac dwa razy (mimo ze wysylalem z salonu nie doszlo za pierwszym razem)
jesli masz kopie z pieczatka, to Ciebie nie obchodzi czy oni gdzies to zgubili...
wlasnie na takie przypadki trzeba miec swoja wersje..

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#553  autor: Dragon
 30 sty 2005, 20:38
no ja nie wime, abonament dalej musisz placic, nikt ci nie zwroci...

#558  autor: WitekT
 30 sty 2005, 20:50
Jak trzeba? Z jakiej racji? :)

#12944  autor: Przemek
 23 sie 2005, 12:07
Ja miałem ten sam problem.Do Ery trzeba wysłać list polecony, w którym musisz zamieścić treść, że nie chcesz przedłużać umowy, datę zawarcia umowy (do kiedy jest zawarta), numer telefonu.Potem radzę nie odbierać telefonów o nieznajomym numerze (dzwoni jakiś gostek z Ery, który na siłę chcę Cię przekonać abyś przedłużył u nich umowę, albo wciska, że mogą bezpłatnie numer przerobić na taryfę w TakTaku albo zwiększyć liczbę bezpłatnych minut i sms-ów a abonament zmniejszyć (w moim przypadku z 33 zł do 18,50zł).Oczywiście się nie zgodziłem, bo doskonale wiem, że u tych frajerów nie ma nic za darmo ;-)

#12947  autor: D@rio
 23 sie 2005, 12:13
O kurde, ale ześ odgrzebał przedwojennego posta ;)

#12951  autor: Przemek
 23 sie 2005, 12:22
D@rio pisze:O kurde, ale ześ odgrzebał przedwojennego posta ;)
Hehe nudzi mi się i odkrywam stare wykopaliska z nudów of kors.A poza tym takie problemy chyba nadal są aktualne ;-)

#12961  autor: Przemek
 23 sie 2005, 12:33
Hej to jeszcze nie wszystkie "nowości"nudzi mi się coraz bardziej więc spodziewajcie się kolejnych fajnych starych postów :)

#12993  autor: sebastr
 23 sie 2005, 16:38
Nie dobrze. Nudzi ci się będąc na telepolis (to by znaczyło że mało się tu dzieje) czy w ogóle ci się nudzi???

#13021  autor: Przemek
 23 sie 2005, 18:39
W ogóle mi się nudzi ;-)

#13030  autor: Th0mas
 23 sie 2005, 19:27
W sumie wszystko zależy od pracownika salonu w którym się załatwia zakończenie umowy. Gdy moja dzewczyna rezygnowała z usług abonamentowych i przechodziła do Tak Taka pracownicy szybko i bez utrudnień wszystko od ręki załatwili. Musiała tylko miesiąc poczekać na zmianę usługi.

#13033  autor: Przemek
 23 sie 2005, 19:31
Zmienić na TakTaka to co innego.Mi ten gostek proponował to przez telefon, jeżeli bym z tego skorzystał to aktywacja taryfy w TT nastąpiłaby w dzień po zakończeniu umowy.Tu chodzi o to, że ten ścierwiasty operator doskonale wie, że ktoś może sobie nie zdawać sprawy z tego, że trzeba wysłać owe pismo do ich siedziby w Warszawie i liczą też na to, że ktoś może o tym zapomnieć, a wtedy umowa zostanie przedłużona automatycznie i płać kolejne dwa lata :evil:

#13034  autor: pigus
 23 sie 2005, 19:31
W salonach lub sklepach firmowych liczy sie data zlozenia wniosku, natomiast w autoryzowanych punktach wysyla sie wnioski faksem (na rejestracje wniosku maja kilkanascie dni), i 30 dni liczy sie dopiero od zarejestrowania wniosku na koncie + ewentualne dni do zakonczenia pelnego cyklu rozliczeniowego, tak wiec od momentu zlozenia moze nawet minac 60 dni... Na szczescie nie trzeba - jak w Plusie - trzymac sie konkretnego dnia, pismo mozna wyslac wczesniej.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2005, 19:40 przez pigus, łącznie zmieniany 1 raz.

#13036  autor: pigus
 23 sie 2005, 19:32
Do Przemek: jesli sie nie wypowie umowy w regulaminowym terminie, nie oznacza to przedluzenia umowy o kolejne 2 lata! W kazdej chwili potem mozna wypowiedziec umowe z zachowaniem regulaminowych 30 dni.