• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #52162  autor: michail
 07 lut 2006, 13:49
Witam,

Niedługo kończy się umowa na czas określony i pora myśleć o negocjacjach z Orange :)
W cenniku telefonów są widełki kwoty zobowiązania za jaką dostaniemy taki a taki telefon w takiej a takiej cenie.

Obecnie korzystam z Wszyscy na Wszystko 25 + Orange i Stacjonarne 25 + Darmowy nr 15 = 65 pln - pytanie dla zorientowanych - czy Orange liczy jako kwotę zobowiązania 65pln czy też 50pln (bez Darmowego numeru) - słyszałem, że w przypadku wymiany fona liczą tylko WW i OiS a Darmowy nr jako usługa dodatkowa - jest to dla mnie ważna sprawa bo zamierzam zejść z OiS na 10 a to już robi dużą róznicę w przypadku wymiany telefonu - jak liczą Darmowy nr to będe miał kwotę 50 (WW 25, OiS 10 Dnr 15) a jak nie to spadam do widełek od 25 do 45 złotych gdzie nie ma interesujących mnie fonów...

Z góry dzięki za odpowiedź

#52167  autor: pumba
 07 lut 2006, 14:09
W twoim przypadku kwota zobowiązania wynosi 65zł to jest właśnie jeden z plusów Orange w porównaniu do Idei.

[ Dodano: 2006-02-07 14:12 ]
Jeszcze taka wskazówka jeśli pozostałbyś przy obecnej konfiguracji czyli kwocie 65zł to opłacało by się dobrać internet za 5zł wtedy twoja miesięczna kwota zobowiązania wyniosła by 70zł ale za to miałbyś tańsze telefony z przedziału od 66zł

#52169  autor: michail
 07 lut 2006, 14:14
pumba pisze:W twoim przypadku kwota zobowiązania wynosi 65zł to jest właśnie jeden z plusów Orange w porównaniu do Idei.

[ Dodano: 2006-02-07 14:12 ]
Jeszcze taka wskazówka jeśli pozostałbyś przy obecnej konfiguracji czyli kwocie 65zł to opłacało by się dobrać internet za 5zł wtedy twoja miesięczna kwota zobowiązania wyniosła by 70zł ale za to miałbyś tańsze telefony z przedziału od 66zł
Dzięki za info - w takim razie extra :)
pzdr

#52220  autor: rafcyk
 07 lut 2006, 17:27
A nie lepiej przejsc na karte

#52499  autor: kallafior
 08 lut 2006, 17:20
rafcyk pisze:A nie lepiej przejsc na karte
Podaj jakieś sensowne argumenty takiej zmiany, bo raczej "Twój Plan" mu się bardziej opłaca :lol:

michail Pumba ma racje. dobierz sobie jeszcze 5 zł na internet i masz już 70 zł. Wtedy mieścisz się w przedziale od 66 do 90 :)

Obrazek
Obrazek

#52617  autor: Bobb
 09 lut 2006, 11:11
Ja mam wlasnie taki abonamencik za 70 PLN. I niedosc ze cena telefonu jest nizsza to do tego moge sobie smigac przez OpereMini w internecie doslownie za grosze. A niektorzy nie akceptuja telefonu na karte bo jest do d@@y jak sie skonczy kasa. I jak jest jakas nagla potrzeba to tylko szlag czlowieka trafia...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#52618  autor: michail
 09 lut 2006, 11:15
Bobb pisze:Ja mam wlasnie taki abonamencik za 70 PLN. I niedosc ze cena telefonu jest nizsza to do tego moge sobie smigac przez OpereMini w internecie doslownie za grosze. A niektorzy nie akceptuja telefonu na karte bo jest do d@@y jak sie skonczy kasa. I jak jest jakas nagla potrzeba to tylko szlag czlowieka trafia...
Niestety sytuacja finansowa zmusza mnie do minimalizowania wszystkich kosztów, opłat itp. i jednak zejdę do kwoty zobowiązania 50 pln - gdybym miał inną sytuację to faktycznie skusiłbym się na 70 pln i na wspomniane przez Was plusy.
pzdr