• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #39740  autor: dejo
 01 sty 2006, 23:02
Czy jest na forum ktoś kto już testował videorozmowę w Polsce? Ewentualnie w jakiej sieci i na jakich telefonach?
Powiem Wam, że jestem trochę rozczarowany tym, że u nas raczej nikt nie ekscytuje się tym UMTS-em jak to np. robili Czesi podczas gdy Eurotel uruchamiał tą usługę. Na mobilmania.cz były zamieszczone całe stosy artykułów jak to wygląda u nich, a sam test UMTS to był poprostu strzał w dziesiątkę. I to jeszcze nakręcony na video, które później można było ściągnąć i obejrzeć. Może ktoś pokusiłby się o pokazanie jak to wygląda? Bo bardzo mnie to ciekawi jak sprawuje się to w Polskich warunkach.
Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje - czy jeżeli mieszkam np. w Gdańsku a chcę przeprowadzić videorozmowę z kumplem z Warszawy to jest to w ogóle możliwe?

PS. Wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku ;-)

#39773  autor: rafcyk
 02 sty 2006, 01:11
Obecnie videorozmowe umozliwia chyba tylko PlusGsm. Era napewno tego nie ma, a Orange nie jestem pewien.

#39784  autor: bigman
 02 sty 2006, 02:48
rafcyk pisze:Obecnie videorozmowe umozliwia chyba tylko PlusGsm. Era napewno tego nie ma, a Orange nie jestem pewien.
W Orange dla wybrancow (ktorzy podpisza umowe "Twoj Internet UMTS" na dwa lata) i za 3 zl za minute. W Plusie do konca zeszlego roku rozmowa UMTS kosztowala tyle co zwykla (promocje mieli na caly rok 2005). Jak jest teraz to nie wiem.
Ogolnie nic specjalnego.. Chyba dlatego w Polsce sie nikt tym nie jara..

#40048  autor: gosciu
 02 sty 2006, 18:48
Swobodny dostep do wideorozmow jest tylko w Plusie. W Orange i Erze potrzebne sa USIM z uruchomionymi uslugami wideopolaczen.
Rozmowy w sumie sa przyjemne - widzisz rozmowce, a jak przelaczy na zewnetrzna kamerke to np. widzisz miejsce gdzie jest i atrakcje zwiazane z tym miejscem. Swego czasu pokazywalem kumplowi wnetrze nowej knajpy.
Jakosc zalezy od jakosci sygnalu. Czasami obraz pikselizuje ;-( W czasie rozmowy warto uzywac zestawu glosnomowiacego, bo gdy w otoczeniu jest halas mozna miec klopoty ze zrozumieniem rozmowcy.
Nie ma klopotow np. z wideorozmowa miedzy Gdanskiem, a Warszawa, czy Wroclawiem. Mozliwe sa wideokole miedzynarodowe ;-)

#40650  autor: dejo
 04 sty 2006, 16:32
Strasznie bym chciał obejrzeć test takiego połączenia wideo nagranego na video :)
naprawdę nikt nie chciałby chociaż troszkę się pofatygować?

#44420  autor: [email protected]
 13 sty 2006, 20:44
gosciu pisze:Swobodny dostep do wideorozmow jest tylko w Plusie. W Orange i Erze potrzebne sa USIM z uruchomionymi uslugami wideopolaczen.
Rozmowy w sumie sa przyjemne - widzisz rozmowce, a jak przelaczy na zewnetrzna kamerke to np. widzisz miejsce gdzie jest i atrakcje zwiazane z tym miejscem. Swego czasu pokazywalem kumplowi wnetrze nowej knajpy.
Jakosc zalezy od jakosci sygnalu. Czasami obraz pikselizuje ;-( W czasie rozmowy warto uzywac zestawu glosnomowiacego, bo gdy w otoczeniu jest halas mozna miec klopoty ze zrozumieniem rozmowcy.
Nie ma klopotow np. z wideorozmowa miedzy Gdanskiem, a Warszawa, czy Wroclawiem. Mozliwe sa wideokole miedzynarodowe ;-)
ile kosztuje karta usim ?
mozna ja dokupic w trakcie trwania umowy ?

#44434  autor: D@rio
 13 sty 2006, 21:39
gosciu pisze:Swobodny dostep do wideorozmow jest tylko w Plusie. W Orange i Erze potrzebne sa USIM z uruchomionymi uslugami wideopolaczen.
I znowu piszesz glupoty. Daj mi dowody ze w Erze sa dostepne uslugi WideoRozmów i że Era oferuje karty USIM. Bo jedynie w tej kwestii to się zgodzę w Orange i w PlusGSM (bez kwestii USIM)...

#44478  autor: gosciu
 14 sty 2006, 00:24
Drogi D@rio podaj mi numerek na ktorym masz odpalone wideokole to do Ciebie zadzwonie z numeru ery i i zobaczysz w jak pieknym miejscu mieszkam. To bedzie chyba wystarczajacy dowod dla Ciebie?
I jesli mozesz powstrzymaj swoje chamskie odzywki, bo one dyskwalifikuja Ciebie jako moderatora

#44482  autor: D@rio
 14 sty 2006, 00:33
gosciu pisze:Drogi D@rio podaj mi numerek na ktorym masz odpalone wideokole to do Ciebie zadzwonie z numeru ery i i zobaczysz w jak pieknym miejscu mieszkam. To bedzie chyba wystarczajacy dowod dla Ciebie?
I jesli mozesz powstrzymaj swoje chamskie odzywki, bo one dyskwalifikuja Ciebie jako moderatora
to podaj mi cennik "WideoRozmowy" w Erze :) jakiś dowód na WWW że w Erze działa WideoRozmowa. No podaj. Podaj chociaż możliwość aktywacji WideoRozmowy i jej ustawień :) To samo się dotyczy kart USIM w Erze. No podaj mi jakiś dowód że Era faktycznie udostępnia takie karty. Jak nie zobacze to za chiny nie uwierze. Bo jak dla mnie to narazie jestes bajkopisarzem i masz bujną fantazję :-)

#44495  autor: tomico
 14 sty 2006, 09:14
D@rio pisze:
gosciu pisze:Drogi D@rio podaj mi numerek na ktorym masz odpalone wideokole to do Ciebie zadzwonie z numeru ery i i zobaczysz w jak pieknym miejscu mieszkam. To bedzie chyba wystarczajacy dowod dla Ciebie?
to podaj mi cennik "WideoRozmowy" w Erze :) jakiś dowód na WWW że w Erze działa WideoRozmowa. No podaj. Podaj chociaż możliwość aktywacji WideoRozmowy i jej ustawień :) To samo się dotyczy kart USIM w Erze. No podaj mi jakiś dowód że Era faktycznie udostępnia takie karty. Jak nie zobacze to za chiny nie uwierze. Bo jak dla mnie to narazie jestes bajkopisarzem i masz bujną fantazję :-)
Ale w orange i w plusie działa wideorozmowa, a era ma dopiero ją wprowadzić.

#44571  autor: D@rio
 14 sty 2006, 12:49
tomico pisze:
D@rio pisze:
Dokladnie.
Era juz by dawno wprowadzila "VideoCall" ale sa problemy techniczne z tą usługą na placformie Siemens'a. Ciekawe kiedy się z tym uporają...

#44654  autor: gosciu
 14 sty 2006, 17:50
D@rio pisze:
Rozmowa nic nie kosztuje. Sladow na WWW nie ma. A skoro zaczales byc napastliwy to proponuje ci po raz kolejny podanie podanie mi jakiegokolwiek numeru na ktorym odbierasz wideokole. Wtedy zadzwnie do Ciebie i pokaze Ci w jak pieknym miejscu mieszkam. Zadzwonie, a na wyswietlaczu bedziesz mial numer Ery.
Innym wyjsciem jest zapytanie WitkaT - pewnie jego nie bedziesz mial odwagi obrazac - czy Era zezwala WYBRANYM klientom na uzywanie wideokoli. Nie mam zadnych watpliwosci, ze potwierdzi moja wersje

#44656  autor: D@rio
 14 sty 2006, 17:56
Trzeba było odrazu mówić że oferta dot. wybranych klientów...

#44657  autor: gosciu
 14 sty 2006, 17:56
D@rio pisze:
tomico pisze:
D@rio pisze: to podaj mi cennik "WideoRozmowy" w Erze :) jakiś dowód na WWW że w Erze działa WideoRozmowa. No podaj. Podaj chociaż możliwość aktywacji WideoRozmowy i jej ustawień :) To samo się dotyczy kart USIM w Erze. No podaj mi jakiś dowód że Era faktycznie udostępnia takie karty. Jak nie zobacze to za chiny nie uwierze. Bo jak dla mnie to narazie jestes bajkopisarzem i masz bujną fantazję :-)
Dokladnie.
Era juz by dawno wprowadzila "VideoCall" ale sa problemy techniczne z tą usługą na placformie Siemens'a. Ciekawe kiedy się z tym uporają...
Drogo D@rio, nie dostrzegam ZADNYCH problemow technicznych z wideokolami w sieci Ery. Jesli jestem w zasiegu 3G PTC, to moge zrealizowac ze swego telefonu zalogowanego w sieci 3G PTC polaczenie wideo.

#44658  autor: D@rio
 14 sty 2006, 17:59
Dobrze. Ok. Ale chyba nie zaprzeczysz że jednak wszystko nie dokońca jest OK i wcześniej były problemy z UMTSem Ery?

#44660  autor: gosciu
 14 sty 2006, 18:03
D@rio pisze:Trzeba było odrazu mówić że oferta dot. wybranych klientów...

Drogi D@rio, tym jednym zdaniem przyznales sie ze jestes lama, ktora na dodatek jest wnenterem (trudne slowo) i na dodatek ma klopoty z czytaniem ze zrozumieniem ;-P
Teraz powinienes wejsc pod stol i odszczekac wszystkie swoje cierpkie uwagi na moj temat. Zycie jest brutalne Drogi D@rio ;-) Nie zawsze sie ma racje, ale sa tacy, ktorym trudno przychodzi przyznanie sie do tego. A jak musza to reaguja - tak jak Ty drogi D@rio - agresja.
I na tym koncze swoja obecnosc na forum, ktore ma nieszczescie miec Ciebie za moderatora

#44662  autor: D@rio
 14 sty 2006, 18:11
gosciu pisze:
D@rio pisze:Trzeba było odrazu mówić że oferta dot. wybranych klientów...

Drogi D@rio, tym jednym zdaniem przyznales sie ze jestes lama, ktora na dodatek jest wnenterem (trudne slowo) i na dodatek ma klopoty z czytaniem ze zrozumieniem ;-P
Teraz powinienes wejsc pod stol i odszczekac wszystkie swoje cierpkie uwagi na moj temat. Zycie jest brutalne Drogi D@rio ;-) Nie zawsze sie ma racje, ale sa tacy, ktorym trudno przychodzi przyznanie sie do tego. A jak musza to reaguja - tak jak Ty drogi D@rio - agresja.
I na tym koncze swoja obecnosc na forum, ktore ma nieszczescie miec Ciebie za moderatora
To zastąp mnie :-) ...i nie powinieneś mnie obrażać.