• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #249978  autor: arczello
 07 lut 2008, 20:55
Czy ktoś zna odpowiedzi na następujące pytania odnośnie Taryfy Elastycznej:

Czy niewykorzystane pakiety przechodzą na kolejny miesiąc?
Pakiet można wykorzystać absolutnie na wszystko, nawet na te droższe smsy, tak jak w BiznesKlasie?
Jest naliczanie sekundowe? (domyślam się, że nie skoro o nim wogóle nie piszą)

W regulaminie oferty, takich informacji nie mogę znaleźć.

#249986  autor: Kaczy
 07 lut 2008, 21:40
Minuty przechodzą do 3 m-cy. Pakiet można wykorzystać na wszystko - nawet na roaming.
A naliczanie sekundowe to już standard u wszystkich operatorów.

I takie rzeczy napisane są w cenniku usług, a nie w regulaminie oferty.

Tutaj masz wspomniany cennik. :)

...::: Made for loneliness :::...

#249998  autor: Timor
 07 lut 2008, 22:28
hhmmm..na moje :

-/złotówki przechodzą na 6miesięcy i są rozliczane od najstarszych

-/ faktycznie można je wykorzystać prawie na wszystko - minuty/sms/transmisja/ roaming/rozmowy miedzynarodowe....ale nie dał bym reki obciąć czy są też z pakietu rozliczane sms PREMIUM [postaram sie dowiedziec na jutro]

#250000  autor: D@rio
 07 lut 2008, 22:33
Timor pisze:-/ faktycznie można je wykorzystać prawie na wszystko - minuty/sms/transmisja/ roaming/rozmowy miedzynarodowe....ale nie dał bym reki obciąć czy są też z pakietu rozliczane sms PREMIUM [postaram sie dowiedziec na jutro]
no to by Ci ucieli rękę bo można je na SMS Premium też wykorzystać.

Obrazek

#250007  autor: Timor
 07 lut 2008, 22:41
D@rio pisze:
Timor pisze:-/ faktycznie można je wykorzystać prawie na wszystko - minuty/sms/transmisja/ roaming/rozmowy miedzynarodowe....ale nie dał bym reki obciąć czy są też z pakietu rozliczane sms PREMIUM [postaram sie dowiedziec na jutro]
no to by Ci ucieli rękę bo można je na SMS Premium też wykorzystać.

no toć napisałem że nie dał bym reki obciąć ...ale dobrze wiedzieć ;]

#250031  autor: arczello
 07 lut 2008, 23:38
Dzieksi.

#252252  autor: Szalony
 20 lut 2008, 13:51
Mnie tak naprawde w Elastycznej Plusa denerwuje to ze kwota za pakiety np sms/internet jest doliczana ponad abonament :( I mamy sytuacje "dziwna" bo niby sms/internet wlicza sie w pakiet kwotowy ale jednak nie do konca ... Wzorem dla Plusa powinna tu byc Era i jej taryfy- biznesowe tam naprawde wszystko schodzi z pakietu wartosciowego

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#252327  autor: dechomenon
 20 lut 2008, 20:04
no ale jak pakiet sms/internet jest dodany wiec kwota jest doliczna do abonamentu i tyle...proste. A w standardzie dostajesz np. pakiet 50zł i masz na wszystkie usługi, coś ala pre paid, tylko z tą różnicą, że nie ma blokady po wykorzystaniu środków...

#252366  autor: D@rio
 20 lut 2008, 21:06
dechomenon pisze:no ale jak pakiet sms/internet jest dodany wiec kwota jest doliczna do abonamentu i tyle...proste. A w standardzie dostajesz np. pakiet 50zł i masz na wszystkie usługi, coś ala pre paid, tylko z tą różnicą, że nie ma blokady po wykorzystaniu środków...
ale w Erze jest lepiej bo wszelkie pakiety/usługi dodane odliczają się od pakietu kwotowego co daje jeszcze większe oszczędności... kumasz?

Obrazek

#252376  autor: io
 20 lut 2008, 21:32
Nie wiem o co chodzi bo mam abo w plusie i erze i tu i tu każą sobie dopłacać do abonamentu za wszelkie płatne usługi dodatkowe i pakiety ale abonament faktycznie na wszystko jest wykorzystywany tu i tu. Jedyna różnica polega na tym że jak byłem na urlopie to w Erze po miesiącu przepadły mi niewykorzystane pakiet kwotowe a w plusie nie. Tak więc średnio mi się spodobała ta "oszczędność" w Erze.

#252379  autor: D@rio
 20 lut 2008, 21:34
io, widocznie albo masz stare taryfy albo nie są to taryfy z grupy Era Biznes.

Obrazek

#252384  autor: io
 20 lut 2008, 21:50
faktycznie masz rację z tymi usługami dodatkowymi - ale abonament przechodzi tylko 1 miesiąc dalej :(

#252405  autor: Szalony
 21 lut 2008, 09:53
Tak w erze przechodzi 1miesiac ale to nie problem chyba tym bardziej ze w pierwszej kolejnosci pobierany jest pakiet z poprzedniego cyklu :-D Chyba przez 2miesiace jesli bys z telefonu nie korzystal to wtedy fakt srodki przepadna ale to sa chyba wyjatki bo abonament bierzemy raczej po to by z niego korzystac a nie przez 2miesiace go nie uzywac :wink: Era pakiet biznes to tak naprawde prawdziwy "prepaid" nawet zasilenie tak-taka idzie z pakietu i to jest ok :)

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)