• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #236532  autor: tomko111
 30 lis 2007, 21:43
No właśnie, teraz przyszedł dylemat. Rozwiązałem problem z Orange i chcę przenieść mój numer do innej sieci, tylko jakiej, postaram się opisać gdzie dzwonię jak często, itd.

A więc na początku chciałbym zaznaczyć, że abonament NIE MOŻE być większy aniżeli 50zł brutto/miesięcznie.

Przeszukałem moją książkę telefoniczną oraz biling na stronie orange i nie mam sprecyzowanej sieci do której dzwonię najczęściej, raz jest to orange, raz play, plus, era, a raz numer stacjonarny. A więc w abonamencie muszą być dostępne minuty do wszystkich sieci, nie potrzebuję minut wewnątrz sieciowych. Potrzebuję miesięcznie około 300 smsów lub 60 minut.

Kolejną kwestią jest telefon, potrzebuję nowy. Jednak jest sprawa taka, że telefon który ja chcę nie jest dostępny w żadnej sieci, a więc planuję kupno telefonu w jakimś salonie za maksymalnie (100zł!) a potem sprzedać go za około 500zł - proszę wziąć to także pod uwagę polecając sieć. Chcę kupić telefon za maksymalnie 100zł i sprzedać za 500zł.

Oferty które wchodzą w grę to Mix, abonament dla osób prywatnych i dla firm.

Liczę na pomoc.. pozdrawiam :wink:
Aha i proszę o konstruktywne posty, a nie przykładowo: 'wybierz orange', tylko dlaczego, itd.. ;-)

#236543  autor: Vieslav
 30 lis 2007, 22:13
Nowy telefon? Minuty do wszystkich? Takie rzeczy tylko w Play :lol: .

#236545  autor: tomko111
 30 lis 2007, 22:16
Mulder pisze:Nowy telefon? Minuty do wszystkich? Takie rzeczy tylko w Play :lol: .
Bardzo śmieszne, możesz pisać bez ironii? Pisze serio i oczekuję sensownej odpowiedzi.Minoty do wszystkich sieci są dostępne jak mi wiadomo u wszystkich operatorów, to samo z telefonem.

#236547  autor: D@rio
 30 lis 2007, 22:22
tomko111, a możesz podać jakieś wymagania co do telefonu?

Obrazek

#236557  autor: wtd
 30 lis 2007, 22:38
Jeżeli chesz minuty do wszystkich do play. A 60 minut będziesz miał już w najtańszym abo za 30 pln :)

#236559  autor: elrond
 30 lis 2007, 22:51
Jeżeli chesz minuty do wszystkich do play. A 60 minut będziesz miał już w najtańszym abo za 30 pln
Przy 30 zł to już 80 jest :wink: Przy 50zł w Play dostaniesz coś koło 143 minut do wszystkich. Do tego za każde 2 pełne odebrane minuty rozmowy spoza sieci - dostajesz jedną do wykorzystania do wszystkich. Jest nieźle.
tomko111 pisze:dla firm.
raczej odpada. tam są specyficzne promocje do rozmów wewnątrz sieci/firmy, nie tylko, ale głównie...
tomko111 pisze:Kolejną kwestią jest telefon, potrzebuję nowy. Jednak jest sprawa taka, że telefon który ja chcę nie jest dostępny w żadnej sieci, a więc planuję kupno telefonu w jakimś salonie za maksymalnie (100zł!) a potem sprzedać go za około 500zł - proszę wziąć to także pod uwagę polecając sieć. Chcę kupić telefon za maksymalnie 100zł i sprzedać za 500zł.
Moze sie jeszcze zastanowisz? Tak jak pisze D@rio - podaj wymagania co so telefonu. Play ma sporo ciekawych propozycji, sam miałem plany podobne do Twoich, ale w rezultacie zrezygnowałem, po prostu ze względu na ryzyko nieopłacalnosci. Przy abo 50zł, masz np SE K530i za 99zł, lub za 150zł Motorole K3 z HSDPA. Przemysl to.

#236568  autor: tomko111
 30 lis 2007, 23:34
D@rio pisze:tomko111, a możesz podać jakieś wymagania co do telefonu?
Tak jak pisałem wcześniej - telefon i tak zostanie przeze mnie sprzedany więc nie wchodzi to w grę. Modele, które mnie interesują to 6120 i 5700. Ale to tak jak mówię, sprzedam telefon z abonamentu i dołożę i kupię ten telefon.

[ Dodano: 2007-11-30, 23:35 ]
elrond pisze:
Jeżeli chesz minuty do wszystkich do play. A 60 minut będziesz miał już w najtańszym abo za 30 pln
Przy 30 zł to już 80 jest :wink: Przy 50zł w Play dostaniesz coś koło 143 minut do wszystkich. Do tego za każde 2 pełne odebrane minuty rozmowy spoza sieci - dostajesz jedną do wykorzystania do wszystkich. Jest nieźle.
tomko111 pisze:dla firm.
raczej odpada. tam są specyficzne promocje do rozmów wewnątrz sieci/firmy, nie tylko, ale głównie...
tomko111 pisze:Kolejną kwestią jest telefon, potrzebuję nowy. Jednak jest sprawa taka, że telefon który ja chcę nie jest dostępny w żadnej sieci, a więc planuję kupno telefonu w jakimś salonie za maksymalnie (100zł!) a potem sprzedać go za około 500zł - proszę wziąć to także pod uwagę polecając sieć. Chcę kupić telefon za maksymalnie 100zł i sprzedać za 500zł.
Moze sie jeszcze zastanowisz? Tak jak pisze D@rio - podaj wymagania co so telefonu. Play ma sporo ciekawych propozycji, sam miałem plany podobne do Twoich, ale w rezultacie zrezygnowałem, po prostu ze względu na ryzyko nieopłacalnosci. Przy abo 50zł, masz np SE K530i za 99zł, lub za 150zł Motorole K3 z HSDPA. Przemysl to.
Niestety żaden telefon nie spełnia moich wymagań w Playu, jeżeli spełnia to jest po prostu za drogi.

Gdybym wybrał Playa to kupiłbym L760 Samsunga za 50zł i sprzedał za około 500zł, o takie coś mi chodzi.. :D

#236584  autor: dechomenon
 01 gru 2007, 09:58
ale to jest logiczne, że w niskim abo nie dostaniesz dobrych słuchawek...za małe pieniądze...

#236592  autor: tomko111
 01 gru 2007, 11:38
dechomenon pisze:ale to jest logiczne, że w niskim abo nie dostaniesz dobrych słuchawek...za małe pieniądze...
W playu abo 30zł/msc telefon Samsung L760 dostanę za 49zł, a na allegro chodzi po 500zł.
Czyli jestem ok. 450zł do przodu. Liczę że w innych sieciach też można coś takiego wyrwać. :)

#236604  autor: elrond
 01 gru 2007, 13:09
tomko111 pisze:W playu abo 30zł/msc telefon Samsung L760 dostanę za 49zł, a na allegro chodzi po 500zł.
Niby tak, ale allegro to... allegro. Weź pod uwage, czy masz dostateczną liczbę komentarzy, czy będziesz interesującym sprzedawcą. Z kup teraz raczej sie nie da, musiała by ci sie licytacja dobrze potoczyć. No i simlock - jak masz na Play to małe będzie zainteresowanie, a ściagniecie go to wbrew plotkom - UTRATA GWARANCJI.

PS. Simlock też kosztuje - 30-50zł :wink:

#236769  autor: tomko111
 01 gru 2007, 23:18
elrond pisze:
tomko111 pisze:W playu abo 30zł/msc telefon Samsung L760 dostanę za 49zł, a na allegro chodzi po 500zł.
Niby tak, ale allegro to... allegro. Weź pod uwage, czy masz dostateczną liczbę komentarzy, czy będziesz interesującym sprzedawcą. Z kup teraz raczej sie nie da, musiała by ci sie licytacja dobrze potoczyć. No i simlock - jak masz na Play to małe będzie zainteresowanie, a ściagniecie go to wbrew plotkom - UTRATA GWARANCJI.

PS. Simlock też kosztuje - 30-50zł :wink:
Spokojnie, wiem, że tyle dostane. Patrzyłem na aukcje z SimLockiem play i po tyle chodzą. Mam dużo komentarzy, przeprowadziłem mnóstwo aukcji, więc nie będzie problemu.

Jakieś inne pomysły co do sieci i telefonu??

#236799  autor: Vieslav
 02 gru 2007, 09:35
tomko111 pisze:
Mulder pisze:Nowy telefon? Minuty do wszystkich? Takie rzeczy tylko w Play :lol: .
Bardzo śmieszne, możesz pisać bez ironii? Pisze serio i oczekuję sensownej odpowiedzi.Minoty do wszystkich sieci są dostępne jak mi wiadomo u wszystkich operatorów, to samo z telefonem.
Przepraszam jeśli uraziłem ale akurat gdy miałem zamiar zacząć pisać o tym Samsungu z Playa to mi padł dysk twardy i jestem trzeci dzień bez kompa. Proponuję jeszcze MixPlus. Tam masz pakiet, w którym minuta do wszystkich kosztuje 45 gr chyba (pakiet kosztuje 15 zł). Możesz wziąć Nokie 5200 za 1 zł i jak dobrze trafisz to opchnąć za 400-450 zł.

#236811  autor: tomko111
 02 gru 2007, 10:40
Mulder pisze:
tomko111 pisze:
Przepraszam jeśli uraziłem ale akurat gdy miałem zamiar zacząć pisać o tym Samsungu z Playa to mi padł dysk twardy i jestem trzeci dzień bez kompa. Proponuję jeszcze MixPlus. Tam masz pakiet, w którym minuta do wszystkich kosztuje 45 gr chyba (pakiet kosztuje 15 zł). Możesz wziąć Nokie 5200 za 1 zł i jak dobrze trafisz to opchnąć za 400-450 zł.
Nie będzie lepszym wyborem Play??

#236820  autor: Vieslav
 02 gru 2007, 11:17
Nie będzie lepszym wyborem Play??
IMO chyba tak. Minuty wymieniają się na esy do wszystkich sieci. W MixPlusie masz tylko pakiet minut, smsy schodzą z konta. A poza tym ten Samsung jest troche lepszym telefonem więc większa szansa na sprzedaż, chociaż ostatnio widać bardzo dużą popularność Nokii 5200...

#236838  autor: tomko111
 02 gru 2007, 12:40
Jakby ktoś miał jeszcze jakąś propozycję to proszę pisać, ale w 99% jestem pewien, że jutro idę do salonu Playa podpisać umowę.. :)