• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #233866  autor: yogurcik
 17 lis 2007, 03:13
zacznę od tego ze pierwsza jako siec w firmie była era 2 lata teraz kończy sie umowa z plusem
gdzie dostaliśmy fajna ofertę ale ... nie wiem jak u was ale z plusem i jakością rozmów i połączeń mamy same problemy nie wiem czyja to wina czy nadajników czy jak na pewno nie telefonów bo w tym czasie to ja osobiscie 3 zmieniłem nie wspominając o innych pracownikach wiec na te chwile plus odpada.
Wiec napisze jakie wymagania

i tak w sumie jest
10 aktywacji na firmę
interesuje nas przeniesienie (zachowanie) numerów szt 4
reszta nie jest już tak istotna
teraz tak pierwszy nr generuje średnio rach 400-600 pln połączenia kraj,grupa i zagranica
2 około 200 połączenia kraj,grupa i zagranica
3 około 150 połączenia kraj,grupa i zagranica
dla tych trzech numerów interesuje nas preferencyjna stawka za min do innych sieci
reszta są to tel pracowników gdzie interesują nas połączenia do siebie w tzw grupie za darmo oraz jak najtańszy roaming gdyż pracownicy są kierowcami i większość czasu przebywają poza polska.
Dodatkowe usługi
grupa zamknięta możliwość dodawania usług lub ich wyłączania on line
limity dla pracowników na wykonywane połączenia przede wszystkim chodzi o rooming , grupa zamknięta nr tel które mogą zadzwonić do kierowcy gdy ten jest poza granicami naszego kraju i możliwość edycji on line tych numerów.

Przeglądam rożne oferty powysyłałem maile z zapytaniem do sieci jak narzazie nic specjalnego zastanawia sie nad oferta playa dla firm ale oni znów korzystają z sieci plusa to tak jak by ... myślę o powrocie do ery nie było z nimi aż tak źle choć za odejściem od nich przesadziło podejście handlowca i jego zaangażowanie nie wspominając już o ofercie która była trochę słabszą od plusa ale to już historia może wy możecie jakoś doradzić

od razu nadmieniam interesuje mnie oferta na rok bez telefonów istnieje możliwość dokupienia jeszcze 2 aktywacji

#233880  autor: dechomenon
 17 lis 2007, 10:27
ja tylko powiem tak...wspomnę słowa [email protected] powiedział, że najlepiej jest jak się chce kupić tyle aktywacji, zwołać o jednej godzinie przedstawicieli handlowych wszystkich operatorów i zrobić konfrontacje na live...

#233940  autor: djfafa
 17 lis 2007, 15:55
No dokładnie. W mojej "firmie" tak zrobiliśmy. Nawet w wyborze łącz Internetowych zaprosiliśmy przedstawiciela Tepsy i Dialogu. W obu przypadkach dostaliśmy oferty dużo lepsze niż te które, moglibysmy uzyskać "standardową" drogą.

#233945  autor: D@rio
 17 lis 2007, 16:18
yogurcik, jaka jest łączna suma generowanych rachunków za wszystkie numery? Bo może będę mógł coś doradzić.

Obrazek

#233955  autor: yogurcik
 17 lis 2007, 17:15
D@rio pisze:yogurcik, jaka jest łączna suma generowanych rachunków za wszystkie numery? Bo może będę mógł coś doradzić.
średnio miesimy około 1,5 tys ale ostatnie 3 rachunki ponad 2 tys . Napiszcie czy jak zapraszaliście rożnych przedstawicieli to mówiliście im o tym ze będzie takie spotkanie czy na ostro wchodzi gość z plusa a tutaj koleś z ery :)??

#233962  autor: D@rio
 17 lis 2007, 17:34
yogurcik pisze:Napiszcie czy jak zapraszaliście rożnych przedstawicieli to mówiliście im o tym ze będzie takie spotkanie czy na ostro wchodzi gość z plusa a tutaj koleś z ery ??
opcja numer dwa. Wszystko na tzw. "żywca".

Swoją drogą, myślę że mam dla Ciebie ofertę.

Zastanów się nad tym w sieci Era:
link zewnętrzny

Proponowałbym taryfę: Nowy Pakiet Biznes Firma 2000

Sieć firmowa jest bezpłatnie więc myślę że jest to, czego oczekujesz. Zarządzanie telefonami miałbyś z usługi "Menager Sieci Firmowej" więc to jest to, czego szukasz. Jakbyś miał jakieś pytania, to wal.

Obrazek

#233968  autor: aga
 17 lis 2007, 17:56
D@rio pisze:Proponowałbym taryfę: Nowy Pakiet Biznes Firma 2000
D@rio czy miesięczna opłata za darmową sieć firmową schodzi z pakietu wartościowego czy opłata ta doliczana jest dodatkowo?

#233969  autor: D@rio
 17 lis 2007, 17:59
aga pisze: D@rio czy miesięczna opłata za darmową sieć firmową schodzi z pakietu wartościowego czy opłata ta doliczana jest dodatkowo?
moim zdaniem jak we wszystkich Pakiet Biznes taryfach schodzi.

Obrazek

#233973  autor: aga
 17 lis 2007, 18:14
Szkoda, że nikt nam nie zaproponował takiego rozwiązania i teraz żałuję, że przedłużyliśmy umowy z taryfami NBP. 3 numery generują rachunki powyżej 500 zł netto i na pewno korzystniej by było, gdyby wszystkie numery korzystały ze wspólnego pakietu wartościowego niż każdy osobno ze swojego.

#233974  autor: D@rio
 17 lis 2007, 18:15
aga pisze:Szkoda, że nikt nam nie zaproponował takiego rozwiązania i teraz żałuję, że przedłużyliśmy umowy z taryfami NBP. 3 numery generują rachunki powyżej 500 zł netto i na pewno korzystniej by było, gdyby wszystkie numery korzystały ze wspólnego pakietu wartościowego niż każdy osobno ze swojego.
ale minimalny pakiet wartościowy to 1000 zł. netto. Więc nie wiem czy Ci się opłaci przy 3-ech numerach.

Obrazek

#233977  autor: aga
 17 lis 2007, 18:21
D@rio pisze:ale minimalny pakiet wartościowy to 1000 zł. netto. Więc nie wiem czy Ci się opłaci przy 3-ech numerach.
No to tego nie doczytałam. Zauważyłam tylko, że pakiet wartościowy w NPBF 2000 wynosi od 500 zł netto do 2000 zł netto.

#233978  autor: yogurcik
 17 lis 2007, 18:26
D@rio pisze:
aga pisze: D@rio czy miesięczna opłata za darmową sieć firmową schodzi z pakietu wartościowego czy opłata ta doliczana jest dodatkowo?
moim zdaniem jak we wszystkich Pakiet Biznes taryfach schodzi.
orjentujecie sie który z operatorów oferuje jakieś specjalne zniżki w roomingu ?

#233980  autor: D@rio
 17 lis 2007, 18:29
aga pisze: No to tego nie doczytałam. Zauważyłam tylko, że pakiet wartościowy w NPBF 2000 wynosi od 500 zł netto do 2000 zł netto.
nie, to ja Cię wprowadzam w błąd. Masz racje. Tak było kiedyś jak ja napisałem. Widocznie zmienili. Przepraszam.
yogurcik pisze:orjentujecie sie który z operatorów oferuje jakieś specjalne zniżki w roomingu ?
generalnie czegoś takiego nie ma. I tak Komisja Europejska siedzi na d@@@e operatorom więc trudno żeby dawali jakieś zniżki jeszcze. Raczej w tej kwestii bym zapomniał o zniżkach...

Obrazek

#233981  autor: aga
 17 lis 2007, 18:37
D@rio pisze:nie, to ja Cię wprowadzam w błąd. Masz racje. Tak było kiedyś jak ja napisałem. Widocznie zmienili. Przepraszam.
Nie ma problemu. W końcu nie można wszystkiego wiedzieć. :wink:
Jeżeli za 2 lata będziemy przedłużać umowy, to raczej wybierzemy ten pakiet firmowy.

#233986  autor: yogurcik
 17 lis 2007, 18:50
Ja prędzej myślałem o tym pakiecie ale nie wydaje wam sie ze min do innych sieci na dzień dzisiejszy jest droga 55 gr netto wysłałem maila do BOK w erze czekam na konkretna ofertę od nich z Orange już dostałem i jak narazie plus bije na głowę gdybyśmy przedłużyli umowę o kolejny rok ale te zerwane połączenia ta siec zajęta za często to sie zdarza a właśnie powiedzcie czym to idzie era i plus maja wspólny maszt i z era nie było takich motywów jak z plus oczywiste pisaliśmy do plusa reklamacje zawsze była odpowiedz ze to wina tel... nie wspomnę ze za odpowiedzia czekaliśmy mies ac :(

są sieci i jest BOK PLAY.....nigdy więcej

#233987  autor: przemek910
 17 lis 2007, 18:55
http://www.era.pl/pl/biznes/uslugi_pora ... dzer_sieci tutaj masz info o MSFie oraz o sieci firmowej http://www.era.pl/pl/biznes/uslugi_pora ... ec_firmowa

jezeli pierwszy numer, czesto dzowni do innych krajów, moze wart ozdecydowac sie na Erę Relaks? 1000 minut do krajów UE,a bo 330zł/miesiac, nowy telefon co rok. a reszta to NPBF. nie jestem pewny czy polaczenia w roamingu sciagaja z pakietu.

pod tym względem oferta Ery jest naprawde ciekawa

#233989  autor: aga
 17 lis 2007, 19:06
yogurcik pisze:nie wydaje wam sie ze min do innych sieci na dzień dzisiejszy jest droga 55 gr netto
W każdej ofercie zawsze znajdzie się coś niedogodnego. Akurat z tą ceną nie popisali się. Dokładnie tyle kosztuje minuta w najniższej taryfie biznesowej, czyli w NPB 20. Ale patrząc z drugiej strony to NPBF 2000 jest najniższą taryfą firmową.

#233990  autor: dechomenon
 17 lis 2007, 19:09
czyli wynika z tego, że Plus dał najlepszą ofertę..tylko warunki sieci do bani..a może jak byś postarał się o takie coś klik napisz do Plusa czy by tego nie założyli..bo przedłuzysz umow z nimi kolejny raz

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-11-17, 22:40 ]
Popraw hyperlink'a

poprawione
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 20:23 przez dechomenon, łącznie zmieniany 1 raz.

#234031  autor: D@rio
 17 lis 2007, 22:39
yogurcik, przez e-mail'a to się tego nie załatwia.

Ecch, ludzie - co Wy macie z tymi e-mail'ami? Czy Wy na prawdę nie umiecie odróżnić spraw priorytetowych od pierdół?

Obrazek

#234035  autor: yogurcik
 17 lis 2007, 22:57
D@rio pisze:yogurcik, przez e-mail'a to się tego nie załatwia.

Ecch, ludzie - co Wy macie z tymi e-mail'ami? Czy Wy na prawdę nie umiecie odróżnić spraw priorytetowych od pierdół?

kolego wysłałem maila do bok-u już miałem kontakt z kolesiem z ery jakiś manager na mój rejon zobaczę co mi przygotuje tak samo zrobiłem w Orange gdzie już ofertę dostałem NA MAILA TAKA WSTEPNA myślę ze zrobię jak napisaliście tj, do tego ściągnę faceta z orange i ery do biura niech myślą

jeżeli chodzi o rooming polaczen z polski do innych krajów nie jest aż tak dużo około 50 pln ale więcej jest odbieranie rozmów po zagranicami (kierowcy) i tu kombinuje jakieś rozwiązanie plus pokazał oferte rooming vodafon jeżeli jestem zalogowany w tej sieci jest trochę taniej
a jezeli chodzi o jakosc sprawdzałem bts i w moim rejonie tylko plusa nadajniki działają na 900 mhz innych sieci już 1800 kurka wydaje mi sie ze to tym idzie ta jakość połączeń niby sygnał mamy ok ale nie raz dogadać sie nie można z klientem dzieje sie to na numerach które przeszły z ery do plusa może to ma jakieś znaczenie kurka nie wiem ....
p.s. patrzyłem do jednego nadajnika mamy jakieś 6 km do drugiego podobnie jesteśmy ze tak powiem w środku tych dwóch nie wiem jak ostawić tel zeby sprawdzić do którego jestem w danym momencie zalogowany mam nokie 6151 może to tym idzie te nasze problemy z rozliczaniem sie w trakcie rozmowy sie loguje tel do 2 nadajnika

a co do tych wzmacniaczy to sprawa z ta jakością nie tyczy sie tylko biura ale i okolic np w domu (500 m od biura)