• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #232760  autor: elkanguro
 11 lis 2007, 20:17
Witam, zastanawiam się w jakiej sieci dostanę najlepsze warunki dla dwóch osób. W tej chwili sytuacja wygląda tak.
JA: Twój Plan - 25zł do wszystkich + 15zł Darmowy Numer (rozmowy, smsy i mmsy) - do tego jako że umowa była na rok bez telefonu miałem +12,50 Orange i Stacjonarne oraz 70% zniżki na 9 miesięcy na darmowy numer czyli średnie rachunki to 32,13zł. [połączenia 0,75, smsy 0,20 czyli miałem do wydzwonienia 50 minut]
MOJA DZIEWCZYNA: Twój Mix - 50zł abo + bonusowo 25zł do Orange i stacjonarne i 20zł do Orange - czyli miała do wygadania 126min40s.

Czy jest jakieś lepsze rozwiązanie? Najlepiej umowa roczna z telefonem. Chyba że jakaś naprawdę bardzo dobra to może skusilibyśmy się na dwuletnią.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#232829  autor: castagnet
 12 lis 2007, 12:17
A macie możliwość wzięcia telefonu na firmę?
W plusie mozesz miec darmowy numer za 5zł. abonament 30zł netto i za to gadasz (to jest jakby pakiet).

#232836  autor: elkanguro
 12 lis 2007, 13:09
niestety nie

Virgin Mobile

#232872  autor: Marens
 12 lis 2007, 15:01
elkanguro pisze:Najlepiej umowa roczna z telefonem.
Niestety nie ma takich umów. Roczna może być ale bez telefonu.

#232902  autor: elkanguro
 12 lis 2007, 16:57
i tu się kolego mylisz: dziś moja dziewczyna dostała umowę roczną z telefonem, przejście na nowy twój mix oraz 100% zniżki na usługę "Przyjaceiel" przez cały okres trwania umowy tj. 12 miesięcy.
Mnie natomiast Orange zaproponował przejście na Nowy Twój Plan oraz na cały okres trwania umowy (12, 18 lub 24 miesiące) bezpłatne rozmowy, smsy i mmsy z trzema numerami w Orange lub stacjonarne - oczywiście bezpłatnie, przy abonamencie 25zł i telefonie.
Do obu umów oczywiście zniżki na telefon poprzez punkty Profit.
Tak więc chyba w tej chwili ciężko o jakąś lepszą ofertę. Chyba, że ktoś coś wie czego ja nie wiem to bardzo proszę o propozycje.

Virgin Mobile

#233089  autor: Marens
 13 lis 2007, 13:45
elkanguro pisze:i tu się kolego mylisz
Przy przedłużaniu umowy jest to kwestia indywidualna. Dla nowych aktywacji nie ma.

#233198  autor: elkanguro
 13 lis 2007, 20:48
Nie no w Orange normalnie dostępny jest cennik telefonów przy umowach na 12 miesięcy - obowiązuje on nowych abonentów. Widocznie tylko Orange coś takiego oferuje. No ale wracając do tematu posta, to chyba jednak w chwili obecnej korzystniejszej oferty nie znajdziemy?

Virgin Mobile

#233214  autor: Adami
 13 lis 2007, 21:06
elkanguro pisze:dziś moja dziewczyna dostała umowę roczną z telefonem, przejście na nowy twój mix oraz 100% zniżki na usługę "Przyjaceiel" przez cały okres trwania umowy tj. 12 miesięcy.
Mnie natomiast Orange zaproponował przejście na Nowy Twój Plan oraz na cały okres trwania umowy (12, 18 lub 24 miesiące) bezpłatne rozmowy, smsy i mmsy z trzema numerami w Orange lub stacjonarne - oczywiście bezpłatnie, przy abonamencie 25zł i telefonie.
Do obu umów oczywiście zniżki na telefon poprzez punkty Profit.
Tak więc chyba w tej chwili ciężko o jakąś lepszą ofertę. Chyba, że ktoś coś wie czego ja nie wiem to bardzo proszę o propozycje.
Czy mógłbyś napisać jaki konkretnie telefon otrzymała Twoja dziewczyna i oczywiście Ty?-podaj także ich ceny. Napisałeś także o swoim niskim abonamencie za 25zł a jakie abo ma Twoja dziewczyna? Ogólnie oferta bardzo dobra chociaż brak trochę szczegółów...

Wracając do pierwszego pytania, wszystko tak naprawdę zależy od wymagań poszczególnych osób mi np. nie wystarczy 1200 minut miesięcznie czyli jakieś 40 minut dziennie. W moim przypadku wybrałem Erę (mam 2000 minut czyli ponad 66 minut dziennie) gdzie skorzystałem z oferty telefoniczna okazja tzn. dokonałem zmiany w taryfie z "uniwersalnej" na "z przyjacielem" przechodząc z taktaka (aktywacja 1 zł) a telefon Sony Ericsson K550i także za 1zł a sam abonament wynosi 30zł. Do innych sieci dzwonię z playa :D

#233248  autor: elkanguro
 13 lis 2007, 22:31
A więc tak. Abonament mojej dziewczyny to 50zł (Nowy Twój Mix). Do tego przy umowie rocznej dostała na 12 miesięcy bezpłatnie usługę "Przyjaciel" czyli rozmowy za darmo z jednym numerem. I co ciekawe nie ma tu limitu minut! Telefon to SE W200i za 124,40zł. Umowa już podpisana.

Jeśli chodzi o mnie, to na razie jestem po wstępnej rozmowie w salonie. W chwili obecnej mam Twój Plan 40zł (25zł na wszystko + 15 Darmowy numer [bez limitów]). Ale w ramach propozycji nie mogę dostać żadnych bonusów zostając przy tym planie i biorąc telefon przy umowie rocznej. Natomiast przechodząc do Nowego Twojego Planu zaoferowano mi w ramach promocji świątecznej, bezpłatne połączenia, smsy i mmsy z 3 numerami (limit 1200). Więc abonament miałbym tylko te 25zł. Telefon to LG KU250 za 1zł. Umowa na 12 miesięcy.

Ceny telefonów uwzględniają zniżki poprzez punkty Profit. Bez punktów no to ceny jak w cenniku.

Ja się jeszcze zastanawiam. Czas mam do lutego. Czekam na obniżenie ceny połączenia do 60gr :D. Ewentualnie ciekaw jestem jeszcze czy mógłbym zamiast NTP wziąść Plan Na rozmowy za 35zł. No ale już raczej przesądzone że zostajemy w Orange (jedna umowa podpisana).

Virgin Mobile

#233263  autor: Adami
 13 lis 2007, 23:24
Jeżeli rzeczywiście zaproponowano Ci takie warunki to są one świetne-gratulacje. Być może Orange stosuje specjalne rabaty dla swoich wybranych abonentów nie chwaląc się tym na swoich stronkach... Chociaż każdy człowiek zwątpi w to czytając ten post: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=12494

Coś mi się jednak nie chce do końca wierzyć w te rozmowy bez limitów z 1 numerem "oferta świąteczna przyjaciel w nowym twoim mixie" skoro w regulaminie jest wyraźnie napisane limit 1200 minut: http://www.orange.pl/portal/map/map/mix ... id=2537484
Przeczytaj dokładnie punkt 13 regulaminu tzn o limicie 1200 minut
punkt 15 także jest nieciekawy: usługa może być w dowolnym momencie odwołana lub zmieniona. Według tego co jest napisane w tym regulaminie to w przypadku Twojej dziewczyny jest to tylko 6 miesięcy kiedy będzie to bezpłatne.

Według regulaminu "wybrane 3 numery" w Nowym Twoim Planie 25 ilość okresów promocyjnych na 3 darmowe numery to tylko 3 miesiące nie wspominając już o tym, że umowa musi byś podpisana na minimum 24 miesiące. Po tych 3 miesiącach płatne w/g stawki czyli 20zł. Znów Orange może w dowolnym momencie usługę zmienić lub odwołać pkt 17 regulaminu http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... id=2588898

Tak dla jasności napisz jeszcze jakie mieliście rachunki i ile punktów profit, jaki staż itp z pewnością przyda się dla innych osób, które będą czytały ten temat i zdecydują się na przedłużenie umowy-będą wiedziały co można wywalczyć :)

Jeżeli ktoś nie ma punków profit to za telefony przy przedłużeniu umowy o 12 miesięcy może je kupić na następujących warunkach:
"Nowy Twój Mix" umowa na 12 miesięcy abonament 50zł: telefon SonyEricsson W200i za 249zł
"Nowy Twój Plan" umowa na 12 miesięcy abonament 25zł: telefon LG KU250 za 379zł

Jeżeli nie zostałeś wprowadzony w błąd przez pracowników to warunki wydają się być naprawdę świetne...

#233271  autor: elkanguro
 14 lis 2007, 00:51
W błąd na pewno nie zostaliśmy wprowadzeni ponieważ jeden aneks do umowy (Mix) już jest podpisany (oczywiście po uprzednim przeczytaniu). I wyraźnie jest tam napisane że usługa "Przyjaciel", która polega na nielimitowanych połączeniach z wybranym numerem zostaje uruchumiona na okres 12 miesięcy ze 100% rabatem. 6 miesięcy obowiązuje nowe aktywacje a dla przedłużających jest to cały okres trwania umowy. Brak limitu też jest tylko dla przedłużających. A średnia z trzech ostatnich rachunków (bo tylko one są brane pod uwagę) była 51,66. Staż w sieci to jakieś 5 lat. Pnktów Profit 3115 czyli 124,60 zniżki.

Jeśli chodzi o mój Nowy Twój Plan, to tu już nie ma zniesienia limitu, ale mimo wszystko usługa jest na 12 miesięcy (jakbym brał umowę na 24 to byłaby na 24 - konsultant sprawdzał w systemie). A jeśli chodzi o cenę telefonu to chyba abonament jest liczony jako 25 + 20 = 45zł i po takiej cenie jest telefon, czyli 249,00. Ale tu nie jestem pewien. Staż to również 5 lat. Punktów Profit 7727 czyli 309,08 zniżki. Średnia trzech ostatnich rachunków to 37,82zł.

Być może Orange zaczęło bardziej dbać o stałych klientów... Kto wie? Mnie się podoba:)

Virgin Mobile