• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #232695  autor: Kazimierz55
 11 lis 2007, 13:21
Witam,
musimy zakupić na firmę 4 komórki:
1. okolo 60 minut do wszystkich, troche internetu moze 20-30mb? (do poczty i prostych stron WWW) do tego jakiś porządny telefon do 300-400 zł netto z umowa na 24m. - koszt miesieczny dobrze, zeby nie przekraczal, 35-40 zł - im mniej tym lepiej

2. okolo 60 minut do wszystkich za jak najmniej 20-30 zł + jakiś średni telefon z dobra bateria i podstawowymi funkcjami za max 100 zł z umowa na 24m.

3. 100 SMSów i kilka minut bez telefonu - to moze na karte?
Tez okolo 20 zlotych

4. tutaj okolo 30-40 minut- bez telefonu z umowa na 12 miesiecy

Profil dzwonienia dla całej firmy to:
Orange- 34%
Era- 30%
Plus- 25%
Play- ponizej 1%
stacjonarne- 15%

Jest to mala firma - wiec tyle minut ile napisalem powinno wystarczac tymbardziej, ze jeszcze wszyscy maja stacjonarne.

Jakich operatorów polecacie i jakie konkretnie taryfy/promocje/telefony?
Chodzi o tanie polaczenia do wszytkich + moze jakies dodatkowe do tej sieci, bo wszystkie musza byc w tej samej sieci.

Mam juz na oku jedną opcje, ale nie chce jej ujawniać, abyście mogli spojrzeć na to "na świeżo"

Co proponijecie?

Oczywiscie te wszystkie ceny to maja byc NETTO.

#232718  autor: Kaczy
 11 lis 2007, 14:15
Przedstawię Ci wariant Plusa:
Kazimierz55 pisze:1. okolo 60 minut do wszystkich, troche internetu moze 20-30mb? (do poczty i prostych stron WWW) do tego jakiś porządny telefon do 300-400 zł netto z umowa na 24m. - koszt miesieczny dobrze, zeby nie przekraczal, 35-40 zł - im mniej tym lepiej
Taryfa Elastyczna 30 (66 minut do wszystkich sieci), do tego bezpłatną piątkę (z pozostałymi numerami rozmawiasz za darmo) - 5 zł za każdy numer opłaty miesięcznej.
Telefon Nokia 6151 za 199 zł. Do tego za 5 zł 20 MB na Internet.
Kazimierz55 pisze:3. 100 SMSów i kilka minut bez telefonu - to moze na karte?
Tez okolo 20 zlotych
Superkarta 10 - abo za 10 zł - 75 smsów do wszystkich, bądź 15 minut.
Kazimierz55 pisze:4. tutaj okolo 30-40 minut- bez telefonu z umowa na 12 miesiecy
Promocja Karta Biznesklasa. Abo za 30 zł - 60 minut do wszystkich + 15 do Plusa i stacjonarnych.

...::: Made for loneliness :::...

#232786  autor: D@rio
 11 lis 2007, 23:08
Dam Wam jedną radę. A raczej wszystkim przedsiębiorcom, z segmentu tzw. średniego biznesu.

Rada dotyczy tych przedsiębiorców co chcą zakupić jednorazowo większą ilość aktywacji, minimalnie 10 szt.

Mianowicie, polecam, w takiej sytuacji zorganizować spotkanie wszystkich doradzcców biznesowych operatorów GSM w tym samym czasie i w tym samym miejscu, o tej samej godzinie. Zrobić taką konfrontację... oczywiście z własnym udziałem. Wszystko "live real" :-)

Zapewniam Was, że efekty mogą być zaskakujące ;) a miny doradzcców warte zapamiętania... ;-)

Sam wiem, bo jakiś czas temu patronowałem takiej akcji przy zakupie telefonów w firmie przyjaciela :) ...byłem tam jako niezależny obserwator, coś w tym rodzaju.

W końcu stanęło na tym że 10 aktywacji zostało zakupionych w Orange (ale to już inna bajka).

Obrazek