• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #27986  autor: baton_km
 29 paź 2005, 20:38
Witam,
mam obecnie taryfę ze świątecznej oferty plusa na boże narodzenie. Istnieje możliwość zmiany jej na NowyPlus 35? Oczywiście przed zakończeniem umowy bo zostało jej jeszcze jakieś 14 m-cy...
 #27990  autor: kubako
 29 paź 2005, 20:59
baton_km pisze:Witam,
mam obecnie taryfę ze świątecznej oferty plusa na boże narodzenie. Istnieje możliwość zmiany jej na NowyPlus 35? Oczywiście przed zakończeniem umowy bo zostało jej jeszcze jakieś 14 m-cy...
Z tego co wiem, to o ile nie masz w umowie klauzuli, że nie możesz tego zrobić, to zmiana taryfy jest jak najbardziej możliwa. Z doświadczenia wiem, że w Plusie (w innych sieciach pewnie też) jeśli zmieniasz na taryfę z niższym abonamentem to musisz uiścić jakąś opłatę ale jeśli jest to abonament wyższy niż dotychczas, to nie ma sprawy. Oczywiście, przed końcem umowy nie możesz skorzystać z promocyjnych ofert.
 #27992  autor: baton_km
 29 paź 2005, 21:00
kubako pisze:
baton_km pisze:Witam,
Z tego co wiem, to o ile nie masz w umowie klauzuli, że nie możesz tego zrobić, to zmiana taryfy jest jak najbardziej możliwa. Z doświadczenia wiem, że w Plusie (w innych sieciach pewnie też) jeśli zmieniasz na taryfę z niższym abonamentem to musisz uiścić jakąś opłatę ale jeśli jest to abonament wyższy niż dotychczas, to nie ma sprawy. Oczywiście, przed końcem umowy nie możesz skorzystać z promocyjnych ofert.
Podkreślasz więc, że skoro jest to taryfa promocyjna nie ma na to szans?

#28016  autor: wojttek
 29 paź 2005, 21:47
najpierw sprawdź, co jest napisne w regulaminie oferty, z której skorzystałeś... jest to jak napisałeś oferta promocyjna, więc szanse, że będziesz mógł zmienić są małe..

PS> jaki masz abo? plus 25? czy inny?

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#28020  autor: baton_km
 29 paź 2005, 21:52
wojtek_kwiatek pisze:najpierw sprawdź, co jest napisne w regulaminie oferty, z której skorzystałeś... jest to jak napisałeś oferta promocyjna, więc szanse, że będziesz mógł zmienić są małe..

PS> jaki masz abo? plus 25? czy inny?
Mam plus25 ale worek prezentów III
 #28029  autor: kubako
 29 paź 2005, 22:09
baton_km pisze:Podkreślasz więc, że skoro jest to taryfa promocyjna nie ma na to szans?
Nie, źle mnie zrozumiałeś. Nie istotne jest to czy Twoja obecna taryfa jest promocyjna. Miałem na myśli to, że nie możesz zmienić NA promocyjną taryfę. Raz jeszcze powtarzam - możesz zmienić taryfę, ale nie możesz skorzystać z promocji. Czy wyrażam się dość jasno? Bo sam się już pogubiłem :-)
Mówię oczywiście o sytuacji jeśli nie masz w umowie punktu, który zakazuje ci zmianę taryfy, ale dotyczy to chyba tylko ewentualnych zmian na tańszą.
 #28031  autor: baton_km
 29 paź 2005, 22:13
kubako pisze:
baton_km pisze:Podkreślasz więc, że skoro jest to taryfa promocyjna nie ma na to szans?
Nie, źle mnie zrozumiałeś. Nie istotne jest to czy Twoja obecna taryfa jest promocyjna. Miałem na myśli to, że nie możesz zmienić NA promocyjną taryfę. Raz jeszcze powtarzam - możesz zmienić taryfę, ale nie możesz skorzystać z promocji. Czy wyrażam się dość jasno? Bo sam się już pogubiłem :-)
Mówię oczywiście o sytuacji jeśli nie masz w umowie punktu, który zakazuje ci zmianę taryfy, ale dotyczy to chyba tylko ewentualnych zmian na tańszą.
hehe zabawne mi właśnie o to chodziło ;)
 #28040  autor: kubako
 29 paź 2005, 22:51
baton_km pisze:
Aha - czyli taryfa promocyjna jst docelowa? Wiec raczej nie masz szans na to. Ale przecież jest możesz sobie wziąć po prostu taryfę na Nowy Plus i już :-) A tak w ogóle to uciekaj z Plusa, tak jak ja to zrobie w przyszłym tygodniu :-)
 #28042  autor: baton_km
 29 paź 2005, 22:55
kubako pisze:
baton_km pisze:
Aha - czyli taryfa promocyjna jst docelowa? Wiec raczej nie masz szans na to. Ale przecież jest możesz sobie wziąć po prostu taryfę na Nowy Plus i już :-) A tak w ogóle to uciekaj z Plusa, tak jak ja to zrobie w przyszłym tygodniu :-)
Też planuje przejść do Ery chyba że Vodafone coś nowego, tańszego wprowadzi do tego czasu. Rozwarzałem zmiane na nowy plus25 ale jest on niższy niż moja taryfa, bo ja mam 25zł+vat, a to jest 25 zł z vat. Więc za zmiane mósiałbym zapłacić. A do bano to jest bo nie mam narazie nic pośredniego między plus 25 a 55... teraz jest właśnie wspomniana plusnowy35 ale jak już było wspomniane jest to oferta promocyjna... nic tylko czekać...

#28044  autor: kubako
 29 paź 2005, 23:10
Najlepiej zadzwoń do BOKu i się dokładnie wszystkiego dowiedz, ale nie licz na wielkie ustępstwa z ich strony. Nie pamiętam dokładnie, ale ja kiedyś za zmianę taryfy na niższą zapłaciłem chyba 50 zł. Powodzienia :-)

ps. Jak odpisujesz cytując to tnij niepotrzebny tekst, bo po pierwsze robi się bałagan a po drugie niepotrzebnie cytujesz sam siebie :-)

#28100  autor: D@rio
 30 paź 2005, 13:51
kubako pisze:Najlepiej zadzwoń do BOKu i się dokładnie wszystkiego dowiedz, ale nie licz na wielkie ustępstwa z ich strony. Nie pamiętam dokładnie, ale ja kiedyś za zmianę taryfy na niższą zapłaciłem chyba 50 zł. Powodzienia :-)

ps. Jak odpisujesz cytując to tnij niepotrzebny tekst, bo po pierwsze robi się bałagan a po drugie niepotrzebnie cytujesz sam siebie :-)
Co kolega rozumie poprzez stwierdzenie "Taryfa Promocyjna"?
 #28101  autor: D@rio
 30 paź 2005, 14:01
baton_km pisze:
kubako pisze:
baton_km pisze: hehe zabawne mi właśnie o to chodziło ;)
Też planuje przejść do Ery chyba że Vodafone coś nowego, tańszego wprowadzi do tego czasu. Rozwarzałem zmiane na nowy plus25 ale jest on niższy niż moja taryfa, bo ja mam 25zł+vat, a to jest 25 zł z vat. Więc za zmiane mósiałbym zapłacić. A do bano to jest bo nie mam narazie nic pośredniego między plus 25 a 55... teraz jest właśnie wspomniana plusnowy35 ale jak już było wspomniane jest to oferta promocyjna... nic tylko czekać...
Przeczytalem to co piszesz, i twierdze ze:

1. Mozesz przejsc na taryfy z serii NowyPlus
2. Taryfa posrednia miedzy NowyPlus25 a NowyPlus55 jest NowyPlus45 a takze promocyjnie teraz NowyPlus35 (ale zapewne zostanie on na stale wprowadzony, kwestia czasu...)
3. Zmiana na taryfe z nizszym abonamentem kosztuje 25zł. z VAT , z wyzszym....jest to bezplatne
4. Obecny cennik => http://www.plusgsm.pl/oplaty/taryfy/
5. Powodzenia.
 #28120  autor: baton_km
 30 paź 2005, 18:42
2. Taryfa posrednia miedzy NowyPlus25 a NowyPlus55 jest NowyPlus45 a takze promocyjnie teraz NowyPlus35 (ale zapewne zostanie on na stale wprowadzony, kwestia czasu...)
Miałem na myśli nowyplus45, ale dzięki za pomoc, narazie uaktywniłem sobie pakiet sms za 1 grosz i poczekam aż 35 wejdzie na stałe... miałem już w myślach porzucenie plusa na korzyść ery, bo w promocji urodzinowej było 80 min za 40 zł/m-c... plus widać nie da się tak zastraszyć, i wprowadzili oferte w której te same 80 min jest pięć złoty tańsze niż w erze!!! tak trzymać koledy z plusa ;) tylko tak dalej a zostaje... :)

#28132  autor: Dragon
 30 paź 2005, 20:07
Jestes pewien ze jezeli zmienia sie taryfe na tansza to jest za 25zl (to brutto czy netto) ? Ja mam aktualnie taryfe Efekt Plus 30, jak chcialem zmienic na taryfe MaxProfit 30 ktora kosztuje dokladnie tyle samo to mi gosc powiedzial ze to jak zmiana na tansza taryfe czyli 50zl, a na tansza 25zl (tylko ze to bylo jakis czas temu wiec moze cos sie zmienilo)

#28133  autor: baton_km
 30 paź 2005, 20:12
Dragon pisze:Jestes pewien ze jezeli zmienia sie taryfe na tansza to jest za 25zl (to brutto czy netto) ? Ja mam aktualnie taryfe Efekt Plus 30, jak chcialem zmienic na taryfe MaxProfit 30 ktora kosztuje dokladnie tyle samo to mi gosc powiedzial ze to jak zmiana na tansza taryfe czyli 50zl, a na tansza 25zl (tylko ze to bylo jakis czas temu wiec moze cos sie zmienilo)
No właśnie w tym problem, bo ja mam za 25 zł + vat, a ta nowa jest 25 zł z vat, więc jest niższa i musiałbym za zmiane zapłacić... o to chodziło?

#28134  autor: Dragon
 30 paź 2005, 20:13
no tak, o to chodzilo, tylko czy jak sie zmienia na nizsza to placi sie 25zl czy 50zl ?

#28136  autor: baton_km
 30 paź 2005, 20:22
hmmm... wydaje mi się, ale nie jestem pewien że 50 zł netto

---------------------

Ale ja mam w umowie aneks, że przez pierwszy rok trzeba za tą zmianę na niższą zapłacić, a po upływie 12 m-cy można zmienić na dowolną bezpłatnie, nawet niższą... nie wiem czy na wszystkich umowach tak jest ale u mnie tak pisze.

#28143  autor: D@rio
 30 paź 2005, 20:54
Dragon:

Pan z Plusa powiedzial Ci dlatego tak poniewaz cena za zmiana taryfy z kazdej innej na nowe taryfy wynosi 50zł. Natomiast, zmiany z taryfy na taryfe o nizszym abonamencie wynosi 25zł. MaxProfit to wyjatek...

Natomiast, co do NowyPlus35. Jesli jeszcze jedna opcja zmiany na te taryfe. jesli konczy Ci sie umowa to mozesz przedluzyc umowe z plusem na bazie obecnej promocji i wlaczyc sobie te taryfe o ktorej mowa (NowyPlus35). Wtedy zmienia Ci taryfe, dostaniesz warunki obecnej promocji no i rzecz jasna nowy telefon przedluzajac umowe z Plusem na kolejne 2 lata. Ale rozwaz to...bo oferte urodzinowa Ery jest takze bardzo ciekawa ;)

A ten aneks w umowie dotyczy BRAKU MOZLIWOSCI zmiany taryfy na taryfe z niszym abonamentem przez 12 miesiecy. Po uplywie tego czasu normalnie bedziesz mogl ta zmiane dokonac...
A bezplatnie mozna tylko na wyzsza, zawsze jak sie zmeinia na nizsza to sie placi. Taka juz jest zasada w sieciach GSM :)...
Doczytaj sie dokladnie w swojej umowie, tam napewno pisze o braku mozliwosci na taryfe z nizszym abonamentem a nie tak jak mowisz ;)...

#28144  autor: baton_km
 30 paź 2005, 21:00
hehe masz racje, tak to jest jak się czyta takie dokumenty o 3 w nocy... ;) sorry za wprowadzenie kogoś w błąd... dzięki za czujność... a umowy ma jeszcze niestety 14 m-cy i muszę sie troszkę pomeczyć, żeby mi dobrze czas upłynął... hehe

#28146  autor: D@rio
 30 paź 2005, 21:03
baton_km pisze:hehe masz racje, tak to jest jak się czyta takie dokumenty o 3 w nocy... ;) sorry za wprowadzenie kogoś w błąd... dzięki za czujność... a umowy ma jeszcze niestety 14 m-cy i muszę sie troszkę pomeczyć, żeby mi dobrze czas upłynął... hehe
Prosze bardzo ;) Ja tu zawsze czuwam :D ;)
Pozdrawiam i polecam sie ;)