Ireq - to tylko lekka irytacja

Śledze jak ewoluuje telefonia komórkowa, pamiętam pierwsze wejścia na WAP z nokii 6510 - zrobiło wielkie wrażenie, bo przecież mogłem wejść do Internetu z komórki. Dokonał się wielki przeskok od tego czasu. Kiedyś myślałem że pewnie będą takie czasy kiedy w telefonie komórkowym będzie się dało robić wszystko - przeglądać internet, oglądać TV, słuchać muzyki i to już jest możliwe. Wróżyłem że jak internet na komórkach osiągnie 1 MB to ten stacjonarny zacznie zanikać. No a teraz widzę że to już się stało a 1 Mb to wcale nie tak dużo. Ja chłonę nowe technologie i uwielbiam szybko stosować je w codziennym życiu. A ludzie którzy mówią że to bezsensu i wyszukują wiecej wad niż zalet dla danej technologii, spowalniają postęp - choć potem i tak skorzystają z niej.
Ogólnie buntuje się przeciw zacofaniu. Weźmy takie HSDPA - od kiedy spróbowałem nie wyobrażam sobie zakupu telefonu bez tego. Niektórzy mówią że taka prędkość jest niepotrzebna, bo na telefonie komórkowym mało się z netu korzysta. Ale jeśli mało tzn że informacje potrzebne są rzadko i szybko
Mam nadzieję że to co napisałem ma choć odrobinę sensu