• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #209103  autor: edgar5
 03 sie 2007, 13:27
Witam.
Mam straszliwy dylemat.
Z obserwacji moich wydatków zauważyłem ze wydaje ok 50-60 zł na karty sim miesiecznie (zasilam przez zasilenia.simplus.pl).
Zastanawiam sie nad zmiana z simplusa na taryfe kubali za 55 zł.
Jest jeszce kwestia zmiany telefonu.
Zastanawiam sie czy kupic ( ale to max 400 zł na allegro, jaki?) telefon i zostac przy simplusie, czy tez własnie wziac abonament kubala-55 zł i daja tam telefon za złotówke.
Mam jednak pewne wymagania co do telefonu:
-mms
-aparat
-bluetooth
-fanie by było gdyby miał karty pamieci

Co polecacie? Zastanawialem sie tez nad abonamentem kubala-75 no ale to troche przezkracza moje wydatki miesieczne na telefon.

Pozdrawiam.

#209111  autor: Bloo
 03 sie 2007, 14:05
Ja bym Ci polecił Nokię 6151 w kolorze czarnym. Ma fajny design, posiada USBa, bluetootha, IrDA. Ma aparat 1,3 megapiksela. Co jeszcze otóż dodatkowo ma rejestrator nagrań video i ich odtwarzacz. Ma radio i odtwarzacz mp3 i obsługuje kartę pamięci Micro SD. Przy taryfie Kubali 55 ten telefon kosztuje 149 zł z vat, natomiast przy Kubali 75 już tylko 1 zł z vat. Musisz się zastanowić ile rozmawiasz i ile smsujesz. W Kubali 55 masz 90 mniut do wszystkich sieci wymienne na 450 smsów do wszystkich lub 5 400 KB do wykorzystaniaw ramach usługi Pakietowej Transmisji Danych (GPRS). Natomiast w Kubali 75 masz 120 minut do wszystkich wymienne na 600 smsów do wszystkicj lub 7 200 KB na GPRS. Do obu taryf możesz (ale nie musisz) dokupić pakiety dotakowe za 10 zł z vat. Teraz musisz się tylko zastanowić która taryfa będzie Ci bardziej odpowiadać.

Obrazek

#209112  autor: Kaczy
 03 sie 2007, 14:08
Bloo pisze:Do obu taryf możesz (ale nie musisz) dokupić pakiety dotakowe za 10 zł z vat
A przez 12 (K55) lub 24 miesiące (K75) jeden z pakietów dostaniesz za darmo :)

Ps. edgar5, napisz jaki masz profil dzwonienia. Czy masz jakieś numery do których często dzwonisz. O jakich porach etc.

...::: Made for loneliness :::...

#209134  autor: edgar5
 03 sie 2007, 15:38
Dlaczego wogóle plus?

1. jestem administratorem kilku serwerów
2. smsy powiadamiajace na komórke bez problemy dzialaja TYLKO W PLUSIE i to jest to co plus ma NAJLEPSZE, piszesz po prostu [email protected]
w innym wypadku juz dawno zmienilbym plusa na cos innego (heyah?)
3. mam kilka nr w plusie , wrecz 5-6 w tym 1 żony
4. czy dzwonie duzo? oszczednie i z głowa.raczej staram sie kontrolowac. Max wyszlo mi raz w okresie ogromniastego dzwonienia 90 zł/ miech, a zwykle tak ok 60 zł, czasem jednak 30-40 zł.
5. nie mam specjalnych numerów i mało dzwonie, moze dlatego ze sie ograniczam, nie lubie tez zbyt długich umów(24 m-ce to długo)
6. interesuje mnie wysylanie mms-ów z komórki na emaila i chcialbym zeby było tanio, no ale tak jak mówie w gre wchodzi tylko plus (chociaz wiem ze heyah jest znacznie tansza jesli chodzi o mms)
7. dlaczego bluetooth? no bo dnerwuja mnie kabelki, chcialbym ( wiem ze jest taka mozliwosc) posterowac winampem w komputzrze zdalnie przez komórke
8. dlaczego karta pamiecie? a dlaczego nie :)

w kubali podoba mi sie tenjeden darmowy numer w pakiecie
ale tak jak mówie 75 zł /miech i umowa 24 m-ce to tak srednio mi sie widzi
mam wiec dylemat czy nadal simplus i kupno komórki na allegro czy tez kubala za 55 zł(ale tam sa z kolei tandetne telefony nie spelniajace moich wymagan)

doradźcie
powtarzam ze w plusie jestem tylko ze wzgledu na mozliwosc wysylania sms-ów z ineternetu bez weryfikacji obrazkiem itd i to uwazam za MEGA PLUS PLUSA :)

#209139  autor: Bloo
 03 sie 2007, 16:02
Kaczy pisze:
Bloo pisze:Do obu taryf możesz (ale nie musisz) dokupić pakiety dotakowe za 10 zł z vat
A przez 12 (K55) lub 24 miesiące (K75) jeden z pakietów dostaniesz za darmo :).

To ja na Twoim miejscu edgar5 wziął bym taryfę Kubali 75 i wybrałbym albo DWiW w Plusie lub Darmowy Numer w Plusie :wink:

Obrazek

#209145  autor: waeren
 03 sie 2007, 16:05
jeżeli wydajesz ok 60 PLN w Simplusie to abo bierz 55 bo i tak będziesz miał więcej minut, w abo jest trochę taniej niż w sim+ więc nie ma sensu Kubala 75, albo jeszcze niższe np. Kubala 40 i darmowy nr do żony a telefon byle jaki i sprzedaj a potem kup na allegro ten co chcesz, przecież i tak rozważasz taką opcję przy pozostaniu w sim+

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#209201  autor: D@rio
 03 sie 2007, 18:02
edgar5 pisze:mam kilka nr w plusie , wrecz 5-6 w tym 1 żony
i takim jesteś dopieszczanym klientem?
edgar5 pisze:jestem administratorem kilku serwerów
a to co ma do rzeczy?
edgar5 pisze: interesuje mnie wysylanie mms-ów z komórki na emaila i chcialbym zeby było tanio, no ale tak jak mówie w gre wchodzi tylko plus (chociaz wiem ze heyah jest znacznie tansza jesli chodzi o mms)
przez MMS-y z komórki na e-mail każda sięc oferuje...
edgar5 pisze:powtarzam ze w plusie jestem tylko ze wzgledu na mozliwosc wysylania sms-ów z ineternetu bez weryfikacji obrazkiem itd i to uwazam za MEGA PLUS PLUSA
tak, ale masz limit znaków taki sam jak w bramce SMS.

Obrazek

#209368  autor: edgar5
 04 sie 2007, 10:49
sorry wybacz ale twoja odpowiedź jest bez sensu, jak juz piszesz to odpowiadaj rzeczowo bo widać że sie nie znasz i nie masz o wielu rzeczach pojecia

#209450  autor: dechomenon
 04 sie 2007, 15:16
Kaczy pisze:
A przez 12 (K55) lub 24 miesiące (K75) jeden z pakietów dostaniesz za darmo :)

Ps. edgar5, napisz jaki masz profil dzwonienia. Czy masz jakieś numery do których często dzwonisz. O jakich porach etc.

Kaczy zabrzmiało jak byś normalnie wyciągną kartę analizy potrzeb!:P

ja od zawsze mam abonament(z wyjątkiem czasów jak nie pracowałem) i też go polecę...szkoda tylko, że jeśli weźmiesz przejście z simplusa to będziesz musiał płacić aktywację jak nowa osoba, powinna być na to promocja a niestety zdzierają gdzie się da!

#209862  autor: D@rio
 06 sie 2007, 15:50
edgar5 pisze:sorry wybacz ale twoja odpowiedź jest bez sensu, jak juz piszesz to odpowiadaj rzeczowo bo widać że sie nie znasz i nie masz o wielu rzeczach pojecia
do mnie pijesz?

Obrazek