• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #22564  autor: blom
 05 paź 2005, 10:23
Skoro założyłem nowy watek. Wyżalę swoje żale na początek. :-D Myślę ze bezprzewodowy Internet jest sprawa bardzo dobra, – choć i urzywnie go w domku za 49+VAT przejdzie.
Jednak temat ten założyłem nie tylko, aby porównać oferty da INDYWIDUALNEJ osoby, ale i dlatego iż większość Was narzeka na limit 1GB gdzie łączę działa ekspresowo a następnie zwalnia… Sadze, iż do komunikatora i stron WWW 1GB wystarczy w zupełności. Sam wyrabiam ok1,2GB i wcale z sieci P@P nie korzystam. Wiec nie wiem i nie rozumiem skąd takie glosy ze nawet 50GB to mało….(w neo)
 #22569  autor: LukaszB
 05 paź 2005, 10:41
sdz pisze: Sam wyrabiam ok1,2GB i wcale z sieci P@P nie korzystam. Wiec nie wiem i nie rozumiem skąd takie glosy ze nawet 50GB to mało….(w neo)
Większość użytkowników Neostrady, gdzie największy odsetek stanowi Neo128 lub Neo 256 nie przekracza 1 GB miesięcznie to raz.
Dwa to to, że iPlus, blueconnect czy BE nie służą do p2p czy backupowania internetu w jakikolwiek inny sposób :wink:

TELEPOLIS.PL >> telekomunikacja jak na dłoni

#22571  autor: blom
 05 paź 2005, 10:44
zgadzam sie wiec po co ludzie nazekaja?

#22578  autor: LukaszB
 05 paź 2005, 11:14
sdz pisze:zgadzam sie wiec po co ludzie nazekaja?
1. Szybkość transferu. Nie wszędzie jest EDGE, który sprawia, że korzystanie z bezprzewodowego internetu staje się "komfortowe".
Operatorzy muszą rozbudować swoją infrastrukturę. Przy UMTS transfer będzie maksymalnie w granicach 35-40 KB/s i to będzie dopiero to :)

2. Stabilność transferu. To nie jest DSL czy ADSL, transfer nie trzyma się zawsze stabilnie np. na poziomie 16 KB/s, tylko zdarza się, że skacze.

3. Pojemność. Spróbuj w kilka osób "powiesić" się na btsie z modemami EDGE. Sieć nie jest z gumy, przy UMTS będzie lepiej jest więcej możliwości.

Argumenty powyżej mogą ale nie muszą przeszkadzać w korzystaniu z sieci. Część z tych rzeczy jest niezauważalna dla "normalengo" użytkownika, więc ja jestem jak najbardziej za bezprzewodowym internetem, w niektórych warunkach jest nieoceniony :wink:
Do tego dodajmy ofertę Plusa, która cenowo wymiata na rynku (iPlus dla dotychczasowych klientów i SimData).

#22579  autor: blom
 05 paź 2005, 12:13
LukaszB pisze:...
widzisz wiec ldzie by chcieli zaraz 1Mbit/s za 50pln z VAT! paranoja!

#22589  autor: kalin
 05 paź 2005, 13:27
Ja bym chcial.Kazdy by chcial.Ostatnio czytalem ze w Angli jest lacze 20 Mbit za 150 zl.To 20 razy wiecej niz mam teraz i tylko 4 razy wiecej trzeba zaplacic.Aha jestem w sieci i gdybym mial limit 1GB to bym sie zalamal.Wczoraj przez jeden wieczor sciagnalem 880 MB a ile sciagam przez caly miesiac nie wiem jak sprawdzic.Chodzi mi oczywiscie o internet tradycyjny DSL z Tepsy.

#22593  autor: LukaszB
 05 paź 2005, 13:54
kalin pisze:Ja bym chcial.Kazdy by chcial.Ostatnio czytalem ze w Angli jest lacze 20 Mbit za 150 zl.To 20 razy wiecej niz mam teraz i tylko 4 razy wiecej trzeba zaplacic.Aha jestem w sieci i gdybym mial limit 1GB to bym sie zalamal.Wczoraj przez jeden wieczor sciagnalem 880 MB a ile sciagam przez caly miesiac nie wiem jak sprawdzic.Chodzi mi oczywiscie o internet tradycyjny DSL z Tepsy.
W wątku jest mowa o internecie bezprzewodowym, który nie służy do backupowania internetu.
Ile z tych 880 MB, które wczoraj ściągnąłeś to p2p a ile www, poczta, ftp, newsy?

#22595  autor: kalin
 05 paź 2005, 13:59
Fakt moj blad :oops: Stawiam ze bez p2p bylby moze hm 10mb? Jeszcze raz sory za blad!

Ekhm nawet juz nic nie napisze bo wstyd...(do posta nizej)
Ostatnio zmieniony 05 paź 2005, 14:08 przez kalin, łącznie zmieniany 1 raz.

#22598  autor: LukaszB
 05 paź 2005, 14:05
kalin pisze:Fakt moj blad :oops: Stawiam ze bez p2p bylby moze hm 870 mb? Jeszcze raz sory za blad!
Ściągnąłeś tylko 10 MB wczoraj przez p2p? :wink:

#22609  autor: blom
 05 paź 2005, 15:09
no ladnie a "normalne" zastosowanie to jest wlasnei ebz p2p - mozesz miec nawet lacza 100Mbit/s ale jesli takich sob jak ty bedzie wiecej to operatorowi wlasnie bedzie zalezec aby nakladac limity bo p2p strasznie zapycha siec i powiesz ze nie! - ze swojej strony napisze iz moj operator ktory ma lacza z Tktelekom odkad nalozyl blokady portow itp. aby siec p2p nie zapyachala lacz - dostep do Internetu sie znacznie poprawil.

sam sciagam sporadycznie pliki 100MB i wiecej np. pakiet biurowy, program czy "american army" gra dostepna za darmo tylko maja problem z serwerem i odecnie nie ma download'u tej gry:(

konczac te wypowiedz mysle iz limit 1-2GB dla 90% Internautow jest w 100% wystarczajacy i sam zaluje ze Tp w neo bezprzewodowym ma takie luki w zabezpieczeniach....

jednak co do komorkowego bezprzewodowego Internetu 1GB+ trasmisja wolniejsza za 49 z Vat - NIE!NIE!NIe! - obecnie w sieci radiowej mam stale 24kb/s brak limitu za 54pln z VAT

#22613  autor: xlord
 05 paź 2005, 15:23
Jestem co prawda na GPRSie, ale ile wlezie korzystam z internetu. Oczywiscie w ramach potrzeb, czyli buszuje po www, cos od czasu do czasu sciagne i oczywiscie poczta. Wlasnie sprawdzalem swoje bilingi i stwierdzam, ze maksymalnie przepuscilem przez swoja karte 283 KB, a srednio wychodzi ok. 250 KB, wiec zaczynam sie zastanawiac nad tym, co trzeba robic z tym kompem, zeby dobic do 1G :shock:

Pozdrawiam

#22619  autor: kalin
 05 paź 2005, 15:32
Tak sdz rozumiem ze lacze zapychaja takie programy jak Kaza,Imesh,Bearshare ale dosc dawno wywalilem je z dysku.Ja uzywam DC++ ktory wedlug mnie jest jednym z najlepszych programow do sciagania(muzyki bo to mnie glownie interesuje) Od razu moze zapytam czy znacie jakis program ktory pokazuje miesiecze/dniowe?/tygodniowe itp statystyki ilosci pobieranych danych z sieci?Na temat internetu bezprzewodowego sie juz nie wypowiadam bo nie mam o nim zielonego pojecia :wink:

#22625  autor: xlord
 05 paź 2005, 15:36
kalin pisze:...Od razu moze zapytam czy znacie jakis program ktory pokazuje miesiecze/dniowe?/tygodniowe itp statystyki ilosci pobieranych danych z sieci?...
Sprawdz w ustawieniach karty. Tam powinienes znalezc taka informacje i zaden program nie jest potrzebny.

Pozdrawiam

#22676  autor: D@rio
 05 paź 2005, 17:52
xlord pisze:Jestem co prawda na GPRSie, ale ile wlezie korzystam z internetu. Oczywiscie w ramach potrzeb, czyli buszuje po www, cos od czasu do czasu sciagne i oczywiscie poczta. Wlasnie sprawdzalem swoje bilingi i stwierdzam, ze maksymalnie przepuscilem przez swoja karte 283 KB, a srednio wychodzi ok. 250 KB, wiec zaczynam sie zastanawiac nad tym, co trzeba robic z tym kompem, zeby dobic do 1G :shock:

Jesli w skali miesiaca przepusciles przez karte 283kB to ja nie wiem...albo Ty zle czytasz te bilingi albo ...korzystasz 1 -2 razy na miesiac :D ;)

#22885  autor: xlord
 06 paź 2005, 09:16
Byka wstawilem. Oczywiscie nie 250 KB tylko 250 MB ;-) :-D

Pozdrawiam

#139922  autor: blom
 07 sty 2007, 21:04
a tak z innej beczki to w simdacie w plusie można dokupić modem na usb jak tak to w jakich cenach?

#139939  autor: D@rio
 07 sty 2007, 21:37
Nie można.

PROSZĘ NIE ODKOPYWAĆ TAK STARYCH TEMATÓW.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2007, 21:39 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#139970  autor: Kaczy
 07 sty 2007, 22:56
blom pisze:można dokupić modem
Ale można dokupić modem PCMCIA. Jest taki jeden zestaw za ok. 549 zł :)

...::: Made for loneliness :::...

#140027  autor: blom
 08 sty 2007, 00:49
D@rio pisze:Nie można.

PROSZĘ NIE ODKOPYWAĆ TAK STARYCH TEMATÓW.
TAK??? ok to zakładamy z "milion spamo-postów" to napiszą że nie dublować...