• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #150642  autor: MateuszK
 06 lut 2007, 18:17
Witam,

Słyszałem i czytałem, że w Plusie dla biznesu można dostać Nokię E60 i E61.

Kontaktowałem się z przedstawicielem handlowym w moim regionie i mówił, że takich telefonów wogóle nie ma w ofercie.

Czy ktoś może potwierdzić jedną albo drugą informację i ew. podesłać cennik w danych promocjach ? ;)

#150646  autor: Kaczy
 06 lut 2007, 18:22
W standardowej ofercie nie ma tych telefonów. Jednak jako klient biznesowy możesz wystąpić z prośbą o dodanie tych telefonów do oferty. Wiem, że da się tak zrobić w przypadku PWA. Jak jest w nowych aktywkach to nie wiem.

No a jak masz więcej niż 5 telefonów to pogadaj z opiekunem. On też ma takie możliwości.

...::: Made for loneliness :::...

#150648  autor: D@rio
 06 lut 2007, 18:26
Kaczy pisze:Wiem, że da się tak zrobić w przypadku PWA.
to też nie zupełnie. Generalnie zależy to od stanów magazynowych Polkomtel S.A. . Czyli od tego, czy w ogóle oni taki konkretny model sprowadzają i czy mają go w magazynie centralnym. Jeśli mają, dałoby się taką ofertę zorganizować, zwłaszcza w PWA...

Obrazek

#150653  autor: Kaczy
 06 lut 2007, 18:30
No ale akurat E61 powinni mieć. Część pracowników Polkomtel używa tych telefonów :)

#150655  autor: D@rio
 06 lut 2007, 18:33
Kaczy pisze:No ale akurat E61 powinni mieć. Część pracowników Polkomtel używa tych telefonów
Ok, sprawdziłem tu i tam. Polkomtel ma E61 jak i E60 również. Tylko teraz, pozostaje kwestia czy te telefony bedą dla autora tematu "dostępne"....

Obrazek

#150663  autor: Kaczy
 06 lut 2007, 18:45
No i kwestia za ile. Zapewne nie jest to telefon dla osób, które cierpią na "syndrom złotówki".

Jak na mój gust nie opłaca się brać tego telefonu od opa. Zaśpiewa pewnie wysoką cenę. Lepiej będzie jak się weźmie np. 50% rabatu na abonament albo dodatkowe minuty a telefon kupi się za gotówkę.

#150668  autor: D@rio
 06 lut 2007, 18:52
z tego co pamiętam autor tematu jest klientem biznesowym z 4x taryfami MaxProfit15 i średnim ARPU na poziomie 250 - 300zł. (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić).

A więc, jeśli to prawda to ja też szaro widzę taką indywidualną ofertę.

To, że telefony są dostępne nie znaczy że każdy może je mieć. Przeznaczone są one na oferty specjalne na rynku klientów SME i KORPO, gdzie PWA idą "masowo" i ze specjalnymi wymaganiami...

Faktycznie, lepiej by się wtedy zastanowić czy nie lepiej kupić telefon detalicznie. No chyba, że nagle jakaś wysoka taryfa typu BK200/300 czy któraś z segmentu taryf przeznaczonych dla klientów pow. 5 aktywnych kart SIM na koncie...

No, ale, jak zawsze - życzę powodzenia.

Obrazek

#150671  autor: MateuszK
 06 lut 2007, 18:55
Oczywiście chodzi o PWA. D@rio - moglbys jakos sprawdzic czy moge dostac taki tel ? :)

D@rio - nie , nie mylisz się, dwa abo są już na innym koncie - także zostały dwa - jeden MP 15, drugi BK 30.

Mam do wyboru - wziąć tego fona albo podpisac umowe na rok i BK 20.

#150672  autor: D@rio
 06 lut 2007, 18:58
MateuszK pisze:Oczywiście chodzi o PWA. D@rio - moglbys jakos sprawdzic czy moge dostac taki tel ?
odpowiedziałem wyżej już.
MateuszK pisze:D@rio - nie , nie mylisz się, dwa abo są już na innym koncie - także zostały dwa - jeden MP 15, drugi BK 30.
ciemność, widzę ciemność...
MateuszK pisze:Mam do wyboru - wziąć tego fona albo podpisac umowe na rok i BK 20.
teraz już kompletnie widzę ciemność skoro tak...

Obrazek

#150691  autor: MateuszK
 06 lut 2007, 19:36
W takim razie przedłużę umowę o rok w BK20 i zobaczymy co sie wydarzy za rok :)

Dzięki za pomoc.

Swoją drogą to dlaczego Polkomtel nie może dodać tego telefonu do regularnej oferty ?
Era i Orange ma sporo więcej telefonów.

#150694  autor: D@rio
 06 lut 2007, 19:40
MateuszK pisze:Swoją drogą to dlaczego Polkomtel nie może dodać tego telefonu do regularnej oferty ?
że tak powiem...bo jeszcze nie czas - to raz
a dwa, w tej chwili zapewne byłoby to nie zgodne z jego strategią marketingową.
MateuszK pisze:W takim razie przedłużę umowę o rok w BK20 i zobaczymy co sie wydarzy za rok
Myślę że póki co, masz za wysokie wymagania. Z całym szacunku, ale - naprawdę.

Obrazek

#150696  autor: Kaczy
 06 lut 2007, 19:43
MateuszK pisze:Swoją drogą to dlaczego Polkomtel nie może dodać tego telefonu do regularnej oferty ?
Nawet jakby wprowadził to i tak kosztowały by bajeczne pieniądze i sprzedawały się w niewielkich ilościach.

Ostatnio miałem klienta, który zobaczył, że Moto K1 jest (od) 1,22 zł w PWA. I kłócił mi się, że chce ten telefon za złotówkę. Mówi: "Panie, ja mam wysoki abonement". Patrzę, a tam abo za 30 zł :)

#150701  autor: D@rio
 06 lut 2007, 19:47
Kaczy pisze:Mówi: "Panie, ja mam wysoki abonement". Patrzę, a tam abo za 30 zł
to jest plaga normalnie...

co drugi taki pseudo-wartościowy rząda najnowszych terminali za 1zł, z tarymi za 30zł. i jeszcze z komentarzami windykacyjnymi na koncie... :|

ja już się o tym doskonale przekonałem: ten co mało płaci, najwięcej krzyczy...

Obrazek

#150703  autor: Kaczy
 06 lut 2007, 19:49
Że tak jeszcze pociągniemy po OT.
Ja ostatnio trafiam na ludzi z "syndromem złotówki". Chcą telefon. I najważniejsze, żeby kosztował 1 zł.

I później kupują Mix`a na 36 doładowań za 50 zł :roll: :roll:

#150718  autor: MateuszK
 06 lut 2007, 20:12
Ejejej :) A kto Wam powiedział, że chce ten telefon za 1zł ? :)

Wiem, że trzeba wydać ~1500zł. Na allegro jest sporo, ale z simlockiem (jak wiadomo nieściągalnym) na Erę albo Orange.

Dziwi mnie tylko fakt niedostępności słuchawek. Nie wmówicie mi, że Plus ma na magazynie 100% tego co widnieje w cennikach...

Myślałem też o zakupie telefonu w salonie Nokii, ale nie przypadł mi do gustu (nie wiem czemu) ten pomysł...

#150728  autor: D@rio
 06 lut 2007, 20:49
MateuszK pisze:Wiem, że trzeba wydać ~1500zł. Na allegro jest sporo, ale z simlockiem (jak wiadomo nieściągalnym) na Erę albo Orange.
stać Cię na 1500, to stać Cię na 1800zł. na nowy, z Nokia Poland bez simlock'a i z gwarancją...
MateuszK pisze:Dziwi mnie tylko fakt niedostępności słuchawek. Nie wmówicie mi, że Plus ma na magazynie 100% tego co widnieje w cennikach...
no pewne że 100% nie ma. Ale większość jednak ma...
MateuszK pisze:Myślałem też o zakupie telefonu w salonie Nokii, ale nie przypadł mi do gustu (nie wiem czemu) ten pomysł...
a ja Ci powiem że to jest chyba najrozsądniejsze rozwiążanie.

Obrazek