• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #145260  autor: Abonent sieci E
 24 sty 2007, 12:52
Chciałbym opowiedzieć Wszystkim, którzy stoją jeszcze przed wyborem operatora i podpisania z nim umowy (w promocji), pewną moją osobistą historię.

Dwa lata temu podpisałem z ERĄ (Polska Telefonia Cyfrowa) umowę 2-letnią, w oparciu której dostałem "złoty numer", 3MB do wykorzystania na WAP, oraz dodatkowo na połączenia 250 minut do sieci ERA i na telefony stacjonarne; w abonamencie miałem wliczone 500 minut "do wszystkich".
Łącznie 750 minut miesięcznie przez 2 lata, darmowy WAP i złoty numer (+ jakiś telefon) wszystko za łączną sumę 200 zł/mies. (Abonament z nazwą "VIP")
Po dwóch latach ERA (a za parę miesięcy T-Mobile - podobnie jak IDEA zmieniła się w ORANGE) zaproponowała mi za 160 zł 400 minut do sieci ERA i na telefony stacjonarne... i to wszystko na co ich było stać dla Stałego Abonenta z taryfą VIP'owską za 200 zł. Po prostu zmusili mnie do przejścia do innego operatora. P.S. W ramach wyjaśnień - regularnie płaciłem rachunki i nie sprawiałem im żadnych problemów...

DLATEGO ZASTANÓWCIE SIĘ zanim podpiszecie umowę z operatorem (dziś) ERA a już niedługo z T-MOBILE.

pozdrawiam Wszystkich i życzę udanej decyzji przy wyborze operatora.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2007, 17:48 przez Abonent sieci E, łącznie zmieniany 1 raz.

#145262  autor: frgt/10
 24 sty 2007, 13:03
Hmm tak.. no właśnie. W sumie nic nowego nie napisałeś wiesz?

I btw. nie pisze się tego samego postu w dwóch tematach :evil:

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#145268  autor: przemek910
 24 sty 2007, 13:25
Abonent sieci E pisze:dziś) ERA a już niedługo z T-MOBILE.
Na pewno...
Abonent sieci E pisze:DLATEGO ZASTANÓWCIE SIĘ
Przy każdej podpisywanej umowie trzeba się zastanowić :roll:

Tak źle i tak nie dobrze, czy Tobie wogóle można dogodzić? Podejrzewam że gdyby Ci dali za 80zł 500 minut do Ery i stacj, nadal byś narzekał...
Abonent sieci E pisze:podobnie jak IDEA zmieniła się w ORANGE)
No co Ty nie powiesz :shock:

Po co zakładałeś ten temat? To samo napisaleś w poprzednim temacie "Era Przedluzenie umowy"..

#145284  autor: Abonent sieci E
 24 sty 2007, 13:56
Bardzo dobrze mi można dogodzić - mogę płacić tyle samo co płaciłem... nie cena Abonentu jest problemem tylko minuty w nim i czy do wszystkich czy tylko do era.

Rozmawiam miesięcznie ponad 800 minut (z ERA, PLUS, ORANGE, stacjonarne) i regularnie korzystam z WAP'u - telefon pozwala mi zarabiać na siebie i na niego... a oni mi proponują 400 minut z 160 zł... sugeruję zrobić kalkulację ile mnie będzie kosztować drugie 400 minut poza abonamentem...
Nie potrzebny mi jest nowy telefon tylko usługi i darmowe minuty.

P.S. Na razie miałem do zapłacenia ponad 400 zł po wygaśnięciu umowy w grudniu 2006 r. (co prawda pierwszy raz ale mam nadzieję, że ostatni...)

P.S. II Po za tym jestem (może bardziej byłem) bardzo zadowolony z usług ERY ich stawek cenowych, jakości, etc. i szczerze mówiąc nie chciałbym od nich odchodzić... ale koszt ponad 400 miesięcznie dla osoby prywatnej to przesada.

#145288  autor: Krisu6230i
 24 sty 2007, 14:05
nic nowego, a z zastanawianiem sie to prawda tyle, ze wiem o podobnej sytuacji w IDEI/Łoryndż...
jestes u nich 4 lata a oni cie traktuja orzej niz swiezaka :/

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#145294  autor: przemek910
 24 sty 2007, 14:14
Abonent sieci E pisze:Bardzo dobrze mi można dogodzić - mogę płacić tyle samo co płaciłem...
Nikt Cię nie zmuszał do przedłużenia umowy... :roll:

#145295  autor: frgt/10
 24 sty 2007, 14:18
kin pisze:Nikt Cię nie zmuszał do przedłużenia umowy... :roll:
I wszystko na ten temat ;) Mógł mieć umowę na czas nieokreślony i bez żadnych zmian ;)

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#145302  autor: lukasm
 24 sty 2007, 14:43
Tytuł newsa jak by Cię co najmniej oszukali. Podpisując umowę kierujemy się głównie bieżącą ofertą, bo to, co nam zaproponują po okresie "cyrografu" jest zdarzeniem przyszłym i niepewnym. Myśle, że wielu z nas jest/było niezadowolonych z oferty na przedłużenie umowy, jaką otrzymali od swojego operatora. Ale żeby robić z tego sensację?

#145303  autor: przemek910
 24 sty 2007, 14:47
lukasm pisze:Ale żeby robić z tego sensację?
Tak, po to by inni przeszli do Plusa i mieli jeszcze gorszą ofertę :twisted:

#145305  autor: Marketing
 24 sty 2007, 14:57
Zastanów się za nim podpiszesz umowę
Ale tu nie chodzi o ere czy o plusa bądź orange.
Są dzieci neo a jakby nazwać dzieci co biorą telefon na abonament podpisują i nie wiedzą co?
Ludzie czytajcie umowy- zarówno w erze jak i w plusie bądź w orange.

#145309  autor: tomico
 24 sty 2007, 15:02
nic nowego, a z zastanawianiem sie to prawda tyle, ze wiem o podobnej sytuacji w IDEI/Łoryndż...
jestes u nich 4 lata a oni cie traktuja orzej niz swiezaka :/
Taaa chyba pomyliłeś adresy, bo Plus traktuje ludzi jak świeżaków. Jeśli chodzi o Erę i Orange to ich propozycje są naprawdę niezłe tylko trzeba z nimi umieć dyskutować i się trochę potargować.

#145337  autor: Rafael.dz
 24 sty 2007, 16:13
Jak czytam takie posty to mi sie śmiać chce, wszyscy myślą że jak już spedzą z operatorem 2lata to operator odrazu da im złote góry za 1zł. Ludzie oni są po to by zarabiac. Ja podpisałem tydzień temu aneks do umowy na kolejne 2lat w erze, wybrałem trzy pakiet z 50% zniżką. 1. 40min do wszystkich, 2. 100min do sieci, 3. pakiet multimedialny. i za to płace 45zl uważam że to dobra oferta. :)

#145339  autor: mike278
 24 sty 2007, 16:25
rafael to fakt ze ludzie maja duze wyobrazenia. ale czasem po negocjacjach uda sie duzo wynegocjowac.

Execute the order 66.

#145341  autor: Krisu6230i
 24 sty 2007, 16:26
tomico, z orange nmialem stycznosc jesli chodzi o przedluzanie ale to nie ja robilem a dowiedzialem sie pofakcie...:/ z era bede walczyl za troche mniej niz rok wiec mysle ze cos utarguje dobrego.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#145406  autor: Prometo
 24 sty 2007, 19:15
A ja jestem jak na razie z Ery zadowolony, będziemy widzieć jak się będą zachowywać gdy będę przedłużał umowę w czerwcu.
Natomiast jeszcze jak była Idea to bardzo się do nich zraziłem chcąc przedłużyć umowę to mnie potraktowali gorzej niż nowego klienta.
Z Plusem nie miałem styczności.

#145424  autor: Rokko
 24 sty 2007, 19:52
Prometo pisze:Z Plusem nie miałem styczności.
to ciesz sie ;)
Wszedzie czytam, ze Era najbardziej indywidualnie podchodzi do przedłuzania. Dlatego zaskoczony jestem tym co napisal autor tego tematu.

#145430  autor: D@rio
 24 sty 2007, 20:04
dla mnie autor tematu to jakiś typowy filozof (bez obrazy) co sam nie wie czego chce...

Obrazek

#145512  autor: Abonent sieci E
 24 sty 2007, 22:25
Rozmawiam miesięcznie ponad 750-800 minut do wszystkich sieci i nie oczekuję abonamentu za 1 zł, zadowolony byłem z umowy którą miałem (200 zł miesięcznie jest dla mnie akceptowalne).
Co do oferty przedłuzania okazało się, że oferty dla nowych klientów nie są w pełni dostępne dla osób przedłużających umowę.

Zapraszam jeszcze zainteresowanych na inne forum, gdzie też próbuję walczyć z Erą w tym temacie.

#145514  autor: D@rio
 24 sty 2007, 22:27
Ja w ogóle nie rozumiem w czym widzisz problem. Dla mnie, Twój jedyny problem to jest ewentualnie źle dobrana taryfa jak i brak jakichkolwiek negocjacji po prostu. Albo, negocjujesz w zły sposób.

Obrazek

#145518  autor: przemek910
 24 sty 2007, 22:32
Jak już pisałem nikt Ci nie kazał przedlużać umowy na innych warunkach.
Skoro coś jest dla nowych...
Nie wywalczysz... Bo nie masz co ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...