• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #138109  autor: mlodociany
 01 sty 2007, 14:52
Witam!
Mam pytanie do ludzi siedzacych w tym temacie. Mianowicie 13 mam wymiane apartau w Plusie. Aktualnei mam Nokie 6610i. Umowe z nimi mam od 3 lat albo 4 nawet nie pameitam szczerze mowiac. Ostatnie 3 rachunki to dwa kolo 120zl i ostatnio 300zl. Abonament 55. Powie mi ktos na jaki teleofn moge liczyc w cenie tak do 300zl? Bardzo wdizeczny za odpowiedz!
Z gory dziekuje. Pozdrawiam!

#138118  autor: gomez1982
 01 sty 2007, 15:10
A może napisz jak się nazywa Twoja taryfa?A telefon sądze że Nokie 6230i,SE k750i,Samsung x700.Moim zdaniem te telefony powinieneś dostać w tej cenie a może i nawet niższej.

#138123  autor: mlodociany
 01 sty 2007, 15:18
hmm co do taryfy to nei mam pojecia. weim ze 55zl jest w abonamencie brutto czy cos w tym stylu ;p Noki 6230i nei chce bo juz mialem. tzn spisala sie ale cche czegos nowego. myslalem o k750i. A powiesz o k610i? w jakiej cenie by byl? i czy jest lepszy od k750i? nei moge nigdzie znalezc recenzji ani testu k610i :/

#138127  autor: gomez1982
 01 sty 2007, 15:29
Jak nie wiesz jaką masz taryfę?Nie wiesz co podpisywałeś?Jest lepszy pod względem tego że ma videorozmowy a jest gorszy bo aparat nie ma Auto-Focusa.Poza tym to są takie same.

#138128  autor: mlodociany
 01 sty 2007, 15:33
z taryfa jest tak ze to ni eja podpisywalem umowe ui to nie moja umowa tylko ciotki ;p ja mam swoja wymiane w pazdzierniku dopiero. i ze sowjej wymiany wlasnie mialem nokie 6230i ale ja sprzedalem bo kase potrzebwoalem. a teraz wezem sobei tel z wymiany ciotki. wiec o taryfie zielonego pojecia nie mam zapewne tak jak i ona ;p a z noki cos moze? oprocz 6230i? przyzwyczilem sie do nokii...

#138137  autor: gm
 01 sty 2007, 16:06
Na początek zobacz na aktualną promocję w Plusie. Na pewno takie same dostaniesz warunki na początku. Przy takiz stażu i rachunkach negocjowałbym z Plusem i nie brał pierwszej lepszej oferty jaką zaproponuje Ci Plus. A czy te 120 pln to opłata za abonament + pozostałe usługi typu rozmowy, smsy, pakiety? czy doładowania Mixa, Simplusa?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#138140  autor: Rokko
 01 sty 2007, 16:21
na wiele nie licz - Plus nie ma dobrych oferty PWA - masz wyzej caly temat o wymianie telefonu proponuje lekture. Wszyscy opisuja swoje przezycia. Mi zeszli z cena 2 stawki. Zaproponowali mi K 800i za 600 zl.

#138175  autor: slawus
 01 sty 2007, 18:34
Zaproponują ceny takie jak dla nowych klientów w aktualnej promocji i taryfie którą wybierzesz, a negocjować z nimi to za bardzo się nie da :)

#138240  autor: gm
 01 sty 2007, 21:36
slawus pisze:Zaproponują ceny takie jak dla nowych klientów w aktualnej promocji i taryfie którą wybierzesz, a negocjować z nimi to za bardzo się nie da :)
Nie jest łątwo, ale da się. Chyba, że ktoś ma rachunki 30-60 pln to niewiele wskóra, ale przy 120 pln można ponegocjować, choć nie liczyłbym na wiele.

#139063  autor: RobertX
 04 sty 2007, 19:41
slawus pisze:Zaproponują ceny takie jak dla nowych klientów w aktualnej promocji i taryfie którą wybierzesz, a negocjować z nimi to za bardzo się nie da :)
Maja inne cenniki dla nowych klientow i dla tla starych(przedluzajacych umowe) !!!

#139066  autor: D@rio
 04 sty 2007, 19:47
RobertX pisze:
Maja inne cenniki dla nowych klientow i dla tla starych(przedluzajacych umowe) !!!
no tak, teoretycznie....

Obrazek

#139152  autor: gomez1982
 04 sty 2007, 23:21
No tylko teoretycznie ale może jak miałeś duże rachunki to Ci obniżą trochę ceny.Z resztą zobacz na nową ofertę Plusa dość znacznie obniżyli ceny telefonów i to bardzo fajnych telefonów.

#139173  autor: D@rio
 04 sty 2007, 23:48
gomez1982 pisze:No tylko teoretycznie ale może jak miałeś duże rachunki to Ci obniżą trochę ceny.
ta, w moim śnie teraz.

Dziś dzwoniłem, aby sprawdzić sobie ofertę na tym numerze, który w styczniu, już niedługo przenoszę z numerem do Era Biznes i ofertę mam jak...dla nowych klientów 8)
gomez1982 pisze:Z resztą zobacz na nową ofertę Plusa dość znacznie obniżyli ceny telefonów i to bardzo fajnych telefonów.
zależy co kto rozumie przez pojęcie fajny telefon, jeśli chodzi Ci o te wszystkie modele z serii "wszystkomająca" no to faktycznie... ;-)

Pozatym, za to z PWA wycofali "Czasopodwajacz"...

Obrazek

#139201  autor: gomez1982
 05 sty 2007, 00:19
Nie właśnie chodzi mi o telefony typu D800,K610 itd.Może dla Ciebie D@rio one są wszystko mające ale dla niektórych są one wystarczające.A co do przedłużania to mnie to nie interesuje jeszcze bo zostały mi 22 miesiące jeszcze :P Ale jak mówisz że tak słabo to wtedy jaki masz abonament i jaka taryfa?Tak z ciekawości ludzkiej pytam.

#139205  autor: D@rio
 05 sty 2007, 00:23
gomez1982 pisze:Może dla Ciebie D@rio one są wszystko mające ale dla niektórych są one wystarczające.
nie są one wszystko mające. D800 to akurat już...przeżytek...K610i nic specjalnego. No ale, zgoda, zgoda...
gomez1982 pisze:Ale jak mówisz że tak słabo to wtedy jaki masz abonament i jaka taryfa?Tak z ciekawości ludzkiej pytam.
wiesz, na obecnym numerze, który obecnie przenoszę jest BiznesKlasa50 ale ja patrzę na całokształt, konto, rachunki, aktywacje, usługi dodatkowe, historia konta itp. itd. ...

Obrazek

#139247  autor: Rokko
 05 sty 2007, 07:19
RobertX pisze:
gdzie w ktorym Plusie? czy cos mnie ominelo? bo 3 raz wymieniam telefon i dostaje oferte standardowa.

#139373  autor: xysiek
 05 sty 2007, 20:03
usuneli czasopodwajacza ale jest wyprzedaz....ja nie jestem przekonany.Wydaje mi sie,ze to i tak na to samo wychodzi. Czasopodwajacz byl do kazdej taryfy i kazdego telefonu a ceny obnizyli na wybrane modele. hehe no i jak sie dzwoni po inne to okazuje sie ze ich nie ma:/

#139396  autor: Kaczy
 05 sty 2007, 22:15
xysiek pisze:hehe no i jak sie dzwoni po inne to okazuje sie ze ich nie ma:/
Szkoda gadać. Polkomtel dał nieźle ciała na koniec roku i teraz.
Są takie pustki w magazynach i sklepach, ze nie wiadomo co robić. Chyba same ANZ sprzedawać.

No a telefony, które są w wyprzedaży (te o obniżonych cenach) to chyba nikt nigdy na oczy nie widział.
Czasami się smiejemy, że wprowadzili promocję na jakiś telefon, promocja się skończyła a telefonu i tak nikt nigdy nie widział :lol: :lol: :lol:

...::: Made for loneliness :::...

#141504  autor: cabaler0
 14 sty 2007, 15:19
Watpie zebym byl zle poinformowany, ale od jakiegos listopada/pazdziernika w plusie nie ma czegos takiego jak jakakolwiek znizka przy PWA, daja telefon jak na warunkach dla nowych abonentow:(. Obecnie mam 4 umowy do PWA ale nie wykorzystuje ich bo ceny telefonow sa strasznie duze. Kiedys tzn. np. we wrzesniu za samsunga d600 na PWA w maxproficie 30 placilem 49zl netto, teraz gdy chcialem wymienic np. na ten sam model w takim samym abonamencie cena 499 lub cos kolo tego, bez zadnej znizki:(!! Przedstawiciel handlowy mnie zapewnia, ze nie ma juz takiego czegos jak znizki:(. Jestem abonentem plusa od 1998 mam okolo 15 aktywacji i rachunki srednio po 3,5-4,5 tysiaca na miesiac. I mam pytanie czy moge sie jakos domagac tanszych apratow w PWA? Jak Wy to robicie? Prosze odpiszcie. Pozdrawiam

#141519  autor: gm
 14 sty 2007, 16:13
cabaler0 pisze:Watpie zebym byl zle poinformowany, ale od jakiegos listopada/pazdziernika w plusie nie ma czegos takiego jak jakakolwiek znizka przy PWA, daja telefon jak na warunkach dla nowych abonentow:(. Obecnie mam 4 umowy do PWA ale nie wykorzystuje ich bo ceny telefonow sa strasznie duze. Kiedys tzn. np. we wrzesniu za samsunga d600 na PWA w maxproficie 30 placilem 49zl netto, teraz gdy chcialem wymienic np. na ten sam model w takim samym abonamencie cena 499 lub cos kolo tego, bez zadnej znizki:(!! Przedstawiciel handlowy mnie zapewnia, ze nie ma juz takiego czegos jak znizki:(. Jestem abonentem plusa od 1998 mam okolo 15 aktywacji i rachunki srednio po 3,5-4,5 tysiaca na miesiac. I mam pytanie czy moge sie jakos domagac tanszych apratow w PWA? Jak Wy to robicie? Prosze odpiszcie. Pozdrawiam
Zaglądnij do tematu "Czy przedłuzyć umowę w Plusie?" Tam D@rio opisuje z kim rozmawiać i gdzie pisać.