• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #135231  autor: adek
 23 gru 2006, 11:44
WItam!
Otóż mam abo w erze 2x 40minut wymienialnych na esy! w zwiazku mam pytanie dlaczego jak wysyłam esa za granice to nie pobiera go z minut tylko nlicza osobno koszt 0.61gr?? Również jeżeli dzwonię za granice to połączenie nie jest realizowane z tych minut lec koszty naliczane sa osobno!! Dlaczego?? :( czy u innych operatoró tez tak jest?
Jedynym sesnownym rozwiazaniem w tej sytuacji jest kupno POPa!

Pozdrawiam!

#135234  autor: dawoo1
 23 gru 2006, 11:48
Bo w erze minuty są wykorzystywane tylko w Polsce a za granicę czy za sms specjalny płacisz osobno. Natomiast w orange opłata za wszystkie usługi jest pobierana z pakietu jaki płacisz za abonament

#135239  autor: przemek910
 23 gru 2006, 11:55
adek pisze:Otóż mam abo w erze 2x 40minut wymienialnych na esy! w zwiazku mam pytanie dlaczego jak wysyłam esa za granice to nie pobiera go z minut tylko nlicza osobno koszt 0.61gr?? Również jeżeli dzwonię za granice to połączenie nie jest realizowane z tych minut lec koszty naliczane sa osobno!! Dlaczego?? :( czy u innych operatoró tez tak jest?
A niby dlaczego miałoby tak byc? Nigdy tak nie było, a w regulaminie jest wyszczególnione co i ile kosztuje gdy dzwonisz zza granicę.
adek pisze:POPa
POP to już inna sprawa -prepaid, tam nie ma darmowych minut.

Tak samo w Biznes Klasie ( o ile się nie mylę) w Pakiet Biznes, poł. i smsy wysyłane za granicę są pobierane z pakietu kwotowego.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

re

#135246  autor: Bobb
 23 gru 2006, 12:12
A moja mama ma pakiet 100 darmowych smsow w Nowej Idei Dla Firm i smsy te sa do wykorzystania gdzie tylko dusza zapragnie, Polska, zagranica a moze i dalej :P

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#135264  autor: D@rio
 23 gru 2006, 12:50
kin pisze:Tak samo w Biznes Klasie ( o ile się nie mylę) w Pakiet Biznes, poł. i smsy wysyłane za granicę są pobierane z pakietu kwotowego.
Plusowej BiznesKlasie? Nie, tam jest wszystko odliczane z pakietu kwotowego. Nawet roaming. Podobnie jest w taryfach Era Biznes.

Obrazek

#135266  autor: Kaczy
 23 gru 2006, 12:51
adek pisze:ak wysyłam esa za granice to nie pobiera go z minut tylko nlicza osobno koszt 0.61gr?? Również jeżeli dzwonię za granice to połączenie nie jest realizowane z tych minut lec koszty naliczane sa osobno!! Dlaczego??
Przeczytaj sobie regulamin to tam wyraźnie jest napisane, że dotyczy to połączeń i wiadomości krajowych.

Tak samo jest w Plusie w abo dla indywidualnych.
W biznesie jest inaczej, bo tam jest pakiet kwotowy tak jak np. simplusie.

...::: Made for loneliness :::...

#135298  autor: przemek910
 23 gru 2006, 13:28
D@rio pisze:Plusowej BiznesKlasie? Nie, tam jest wszystko odliczane z pakietu kwotowego. Nawet roaming. Podobnie jest w taryfach Era Biznes.
Źle ująłem moją myśl w słowa, chodziło mi o to że w Biznes Klasie i w Era Pakiet Biznes połaczenia za granicę są odliczane z pakietu.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#135300  autor: D@rio
 23 gru 2006, 13:29
kin pisze:Źle ująłem moją myśl w słowa, chodziło mi o to że w Biznes Klasie i w Era Pakiet Biznes połaczenia za granicę są odliczane z pakietu.
rozumiem ;) zgadza się...

o ile się nie mylę to w taryfach OrangePremium też jest identyczne...czy ktoś może to potwierdzić bądź zaprzeczyć?

Obrazek

#135396  autor: dawoo1
 23 gru 2006, 15:35
D@rio pisze:o ile się nie mylę to w taryfach OrangePremium też jest identyczne...czy ktoś może to potwierdzić bądź zaprzeczyć?
w ogóle w orange już od jednej idei pakiety są złotowe a więc jak np masz w JI pakiet 50zł to wszystko masz do wykorzystania na wszystko( połączenia krajowe,roaming sms płatny,nr 0-700) A w tych nowych taryfach to zależy jak masz wszyscy i na wszystko to jak nazwa mówi działa na wszystkie połączenia