• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #134053  autor: dawoo1
 19 gru 2006, 12:44
Witajcie :D
Jak już kiedyś pisałem kończy mi się umowa w orange i propozycje przedłużenia były dość marne, do dzisiaj :-) .
Oto co konsultantka mi zaproponowała: Abonament jedna idea 50zł, umowa na 12 miesięcy, telefon nokia 2610 za 105zł, na cały okres umowy(12 mies. pakiet 25 min. do orange i stacjonarne i na 9 mies. pakiet wiadomości za 10zł.
Jak widać oferta chyba dobra tym bardziej że na 12 miesięcy. Ale nadal myślę nad przejsciem do ery bo cała moja rodzinka już się przeniosła i oferta 40zł za 80 min. też jest fajna, tyle że umowa na 24 miesiące.
Jak myślicie zostać w orange czy przejść do ery?

#134054  autor: frgt/10
 19 gru 2006, 12:52
Ja powiem na swoim przykładzie. 4 lata w orange, rachunki od 50 do 80 (ostatnie parę miesięcy abonament 75). Moja propozycja to: albo 37,50 dodatkowo w każdym miesiącu przy umowie na 12 miesięcy, ale brak telefonu nowego. Natomiast ceny telefonów to po prostu masakra: 849 zł za w810i, który chcę mieć. W sumie za cyrograf w erze na 24 miesiące w taryfie prestiż ten sam telefon mam za 99zł. No cóż... powiedzmy, że lepiej mają nowi abonenci w orange niż ja. Ja uciekam do ery/plusa zależnie kto będzie miał lepszą ofertę w lutym/marcu. No i czekam na start p4 by sprawdzić ich ceny/telefony.

Jednak odpowiadam na twoje pytanie: uciekaj do ery :D

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#134055  autor: tomico
 19 gru 2006, 12:52
Ja bym został, szczególnie dlatego że otrzymałeś teraz niezłą propozycje. Umowa tylko na 12 miesięcy i dodatkowo te pakiety. Ja bym wybrał orange. W roku 2007 bardzo spadną ceny więc jak będziesz mieć na rok umowę to sobie za rok coś wybierzesz ciekawego, a w erze będziesz musiał "kiblować" jeszcze drugi rok.

#134056  autor: dawoo1
 19 gru 2006, 13:06
tomico pisze:W roku 2007 bardzo spadną ceny więc jak będziesz mieć na rok umowę to sobie za rok coś wybierzesz ciekawego, a w erze będziesz musiał "kiblować" jeszcze drugi rok.
Właśnie to jest też duży plus umowa na 12 mies.

#134057  autor: tomico
 19 gru 2006, 13:10
dawoo1 pisze:tomico napisał/a:
W roku 2007 bardzo spadną ceny więc jak będziesz mieć na rok umowę to sobie za rok coś wybierzesz ciekawego, a w erze będziesz musiał "kiblować" jeszcze drugi rok.

Właśnie to jest też duży plus umowa na 12 mies.
Dlatego ja bym się nie zastanawiał tylko brał orange. Za rok będzie masa opów wirtualnych, będzie p4, wszyscy operatorzy będą zniżać ceny. Jak się przeniesiesz do ery to oni cię potem będą ten 2 drugi rok trzymać i będziesz musiał przepłacać. Bierz Orange.

#134058  autor: dawoo1
 19 gru 2006, 13:14
A jeszcze jedno pytanko: jaki telefon lepiej wziąć żeby dobrze sprzedać n6030 czy n2610, a może jakiś inny?

#134059  autor: tomico
 19 gru 2006, 13:16
Ich ceny są porównywalne około 250-280 zł.

#134060  autor: Pawrzes
 19 gru 2006, 13:35
Jak cała rodzinka się przeniosła to też nie wyłamuj się i przechodź do Ery :)

Pozdrawiam

#134061  autor: tomico
 19 gru 2006, 13:38
Jak cała rodzinka się przeniosła to też nie wyłamuj się i przechodź do Ery :)
Ciekawe po co ma tam przechodzić??!! Może po to żeby robili na nim kasę przez 2 lata, jak wszystkie połączenia stanieją.

#134062  autor: przemek910
 19 gru 2006, 13:54
tomico pisze:Cytat:
Jak cała rodzinka się przeniosła to też nie wyłamuj się i przechodź do Ery

Ciekawe po co ma tam przechodzić??!! Może po to żeby robili na nim kasę przez 2 lata, jak wszystkie połączenia stanieją.
W orange nabije tyle samo przez rok co w Erze przez dwa lata... W Orange dostaje minuty DO ORANGE a do Ery (rodzina) będzie musiał płacić dodatkowo...

W Erze ma pakiet darmowych minut do WSZYSTKICH sieci.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#134063  autor: tomico
 19 gru 2006, 13:58
kin pisze:tomico napisał/a:
Cytat:
Jak cała rodzinka się przeniosła to też nie wyłamuj się i przechodź do Ery

W orange nabije tyle samo przez rok co w Erze przez dwa lata... W Orange dostaje minuty DO ORANGE a do Ery (rodzina) będzie musiał płacić dodatkowo...

W Erze ma pakiet darmowych minut do WSZYSTKICH sieci.
Napewno nie nabije tyle samo. Nie wmawiaj że białe jest czarne, bo wiadomo że umowa na rok jest korzystniejsza. W erze to nawet podczas trwania umowy nie można zmienić taryfy bez przedłużania umowy o pół roku, w orange to sie robi bez problemu, więc będzie tymbardziej taniej.

#134065  autor: przemek910
 19 gru 2006, 14:13
tomico pisze:Napewno nie nabije tyle samo. Nie wmawiaj że białe jest czarne, bo wiadomo że umowa na rok jest korzystniejsza. W erze to nawet podczas trwania umowy nie można zmienić taryfy bez przedłużania umowy o pół roku, w orange to sie robi bez problemu, więc będzie tymbardziej taniej.
Zależy jaką na jaką zmieniasz. Ostatnio jest tylko opłata przy zmianie 30,50zł. Ja nie widzię nic korzytsnego w tejże umowie. Może komuś bardziej odpowiada umowa na 12 miesięcy. Wiadomo że w Orange tanio nie jest.

#134066  autor: adalis
 19 gru 2006, 14:17
Właśnie jak to w koncu jest w tej erze? Kiedy wychodzi nowa taryfa to można przejść na nią bez opłat czy z opłatami...? Kumpel, który korzysta z ery (bardzo zadowolony z ich usług) mówił mi, że on sobie może przejść, kiedy wyjdzie nowa taryfa bez żadnych kosztów itp. Nie chciało mi się wierzyć, ale też nie wiem sam jak to wygląda w erze...
Ofertę mają fajną tylko te dwa lata...

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#134067  autor: tomico
 19 gru 2006, 14:19
To zależy od ich oferty, czasami pobierają 30,50 zł, a czasami przedłużają umowę o pół roku.

#134074  autor: PiotrG-dz
 19 gru 2006, 15:31
Ja bym został w Orange bo masz cyro na 12 mies.A przyszły rok będzie rekordowy jeżeli chodzi o obniżki :)

#134081  autor: gomez1982
 19 gru 2006, 16:27
Wiesz co zrób lepiej przenieś numer do Orange Go czy tam PoP'a.Poczekaj aż wejdzie 4 operator albo poczekaj miesiąc,dwa.Ja bym poczekał na wejście 4 operatora.

#134088  autor: tomico
 19 gru 2006, 17:17
gomez1982 pisze:Wiesz co zrób lepiej przenieś numer do Orange Go czy tam PoP'a.Poczekaj aż wejdzie 4 operator albo poczekaj miesiąc,dwa.Ja bym poczekał na wejście 4 operatora.
To też jest rozwiązanie, przyznam nawet że sam tak robie. Miałem podpisac w Orange umowę na 24 miesiące, ale czekam na P4 i dopiero wtedy zdecyduje, bo w Orange też pewnie spadną ceny.

re

#134094  autor: provocatorka
 19 gru 2006, 17:56
Można faktycznie rozwiązać umowę i przenieść numer do telefonu na kartę - POP, GO i jest to rozwiązanie nawet dobre np. kiedy wysyłasz dużo sms'ów w sieci.
Jest też inna możliwość - jeśli nie jesteś zdecydowany nie rób nic. Umowa po 24 miesiącach przekształci się automatycznie w umowę na czas nieokreślony i praktycznie co miesiąc będziesz mógł ja wypowiedzieć (rozwiąże się po upływie okresu rozliczeniowego wtedy).
Wszystko zależy od tego czy Ci się spieszy, zawsze coś się zmienia i chcąc czekać aż coś będzie tańsze nigdy nie podejmowałoby się decyzji :mrgreen:
Chcesz do Ery - idź do Ery tylko, że chyba wiosną pojawi się T-Mobile i oni też będą jakoś się promować. Ciekawe czy przebiją obecną (ubiegłoroczną zarazem) ofertę 20/40, 40/80 :?:

#134154  autor: dawoo1
 19 gru 2006, 20:09
Wszyscy mówicie o zmianach w przysz?ym roku, ale przecie? ju? jeden wirtualny wszed? i jak na razie nic nie zaproponowa?. A oferta na 12 mie?. z telefonem i pakietami chyba wygl?da dobrze? W erze mia? bym podobne warunki ale na 2 lata. My?la?em ?e wszyscy mnie utwierdzicie ?eby zosta? w orange :mrgreen: bo to fajna oferta a tu zgryz, co odpowied? to inna :? . Musz? sie mocno zastanowi?, bo zale?y mi na czasie. Ale i tak dzi?ki za podpowiedzi, je?li komu? co? jeszcze przyjdzie na my?l to piszcie.

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2006-12-20, 09:38 ]
Proszę poprawić błędy, stworzone w wyniku błędnego kodowania.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2006, 09:36 przez dawoo1, łącznie zmieniany 1 raz.

#134167  autor: mike278
 19 gru 2006, 21:15
nie doradze co robic, ale sprobuj w ten sposob, jesli terminal chcesz na sprzedaz, zjedz na 50 pln, najlepiej zebys mial jedna idee. do tego pakiet rozmowy 50 i wiadomosci 20, moze jeszcze 10 pln na gprs tzw swiat idei. wszystko na 12 mies. jest to osiagalne o ile umiesz negocjowac. ja mam ji 25 i pakiet 20 pln na rozmowy i 20 na gprs. na 12 mies. bez telefonu. no chyba ze potrzebujesz to zawalcz o min 3 darmowe numery. u mnie bylo podobnie mam umowe do 06.07, czekalem tez na zmiany u opow. pomysl, dokladnie policz, moze warto tak podejsc do sprawy o ile ci na terminalu nie zalezy to wiecej zyskasz przy zejsciu na nizsze abo niz opychajac ten "fon". jakby jeszcze jakies pytanie to pisz, lubie walczyc z orange, i lubie pomagac ludziom zeby im dokopali. ;)

Execute the order 66.