• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #130208  autor: tomico
 04 gru 2006, 22:10
Moja mama chce wziąć abonament najlepiej w orange, ale ewentualnie mógłby być Plus.
Może wziąć w Orange dla firm, albo dla indywidualnych. Kwota zobowiązania do 40-45 zł. Najbardziej jej zależy na rozmowach do innych sieci, więc darmowych minut do wszystkich powinno być jak najwięcej. Bardziej opłaca się wziąc twój plan czy orange firma?? Ma teraz numer w popie i chciała by go zachować. Jakie bonusy daje orange dla przechodzących z popa. prosze o pomoc.

#130210  autor: D@rio
 04 gru 2006, 22:12
Jeśli chodzi o Orange, i tak mały abonament to ja bym wziął mimo wszystko TwójPlan.

Obrazek

#130212  autor: tomico
 04 gru 2006, 22:16
D@rio pisze:Jeśli chodzi o Orange, i tak mały abonament to ja bym wziął mimo wszystko TwójPlan.
Tylko właśnie w tym jest problem bo załóżmy że chcę twój plan za 35 zł miesięcznie. Dobieram sobie taryfy i wychodzi że muszę wziąć za 25 zł orange i stacjonarne + za 10 zł wszyscy i na wszystko. A ja właśnie chciałbym tylko wszyscy i na wszystko za 35 zł bez tego orange i stacjonarne. Miałbym wtedy 46 darmowych min wszędzie, ale nie mogę i tak tego wybrać bo musi być też orange i stacjonarne. W orange dla firm za taką kwotę mam 46 darm min do wszystkich wymiennych na 50 min do orange. Tylko tu się rodzi kolejne pytanie czy otrzymam takie same bonusy dla firm jak otrzymują klienci indywidualni po przejściu z popa.

#130218  autor: D@rio
 04 gru 2006, 22:26
nie pamiętam z głowy jakie są te benefity przy przejściu z POP'a na TwójPlan. Ale wiem, że nie wygląda to najgorzej. Zobacz na stronie Orange. Pozatym, ew. zastanów się jeszcze nad Plus'em tj. BiznesKlasą30 albo BiznesKlasą50 jeśli już...

Obrazek

#130229  autor: tomico
 04 gru 2006, 22:39
D@rio pisze:Pozatym, ew. zastanów się jeszcze nad Plus'em tj. BiznesKlasą30 albo BiznesKlasą50 jeśli już...
Zastanawiałem się i nawet nieźle to wypada, ale minimalnie lepiej niż w Orange a więcej zachodu z przenoszeniem numeru i wogóle a w orange już jest więc nie ma tego problemu.

#130243  autor: D@rio
 04 gru 2006, 23:03
tomico pisze: Zastanawiałem się i nawet nieźle to wypada, ale minimalnie lepiej niż w Orange a więcej zachodu z przenoszeniem numeru i wogóle a w orange już jest więc nie ma tego problemu.
no to wybierz Twój Plan ;) albo..coś wyższego ;)

Obrazek

re

#130353  autor: provocatorka
 05 gru 2006, 06:00
Z doświadczenia wiem - bo w rodzinie mam - dlatego radzę jeśli już w Orange to wybór taryfy dla firm. Zawsze są tańsze telefony, lepsza (biznesowa) obsługa oraz potem dużo lepsza Propozycja. Również można przejść z telefonu na kartę z zachowaniem numeru. Poza tym w taryfach firmowych są wybrane numery lepiej niż w indywidualnych zrobione...

#130426  autor: babeo
 05 gru 2006, 16:24
tomico pisze:Tylko właśnie w tym jest problem bo załóżmy że chcę twój plan za 35 zł miesięcznie. Dobieram sobie taryfy i wychodzi że muszę wziąć za 25 zł orange i stacjonarne + za 10 zł wszyscy i na wszystko. A ja właśnie chciałbym tylko wszyscy i na wszystko za 35 zł bez tego orange i stacjonarne.
Dkaczego nie możesz wziąć samego Wszyscy i na Wszystko za 35zł?

#130428  autor: tomico
 05 gru 2006, 16:26
babeo83 pisze:Dkaczego nie możesz wziąć samego Wszyscy i na Wszystko za 35zł?
Wejdź na stronę orange i spróbuj sobie ułożyć taki plan a zobaczysz że się nie da bo musi też być orange i stacjonarne.

#130429  autor: babeo
 05 gru 2006, 16:29
tomico pisze:
babeo83 pisze:Dkaczego nie możesz wziąć samego Wszyscy i na Wszystko za 35zł?
Wejdź na stronę orange i spróbuj sobie ułożyć taki plan a zobaczysz że się nie da bo musi też być orange i stacjonarne.
U mnie idzie bez problemu. nie musze brać Orange i stacjonarne.

Zaraz wrzuce screenshota

#130430  autor: tomico
 05 gru 2006, 16:33
babeo83 pisze:Zaraz wrzuce screenshota
Ja wczoraj próbowałem i musiałem, a spróbuj potem to zatwierdzić.

#130434  autor: babeo
 05 gru 2006, 16:35
tomico pisze:Ja wczoraj próbowałem i musiałem, a spróbuj potem to zatwierdzić.
Doszło bez problemu to momentu logowania

Obrazek

#130436  autor: tomico
 05 gru 2006, 16:40
A no widze za chwile spróbuje może będzie ok. Wczorajj się nie dało i chcieli orange i stacjonarne

#130507  autor: marcinb
 05 gru 2006, 21:44
tomico pisze: A ja właśnie chciałbym tylko wszyscy i na wszystko za 35 zł bez tego orange i stacjonarne. Miałbym wtedy 46 darmowych min wszędzie, ale nie mogę i tak tego wybrać bo musi być też orange i stacjonarne.
EEeeeee. Pierwsze słyszę, że musi być obligatoryjnie 'orange i stacjonarne'. Ja na dwoch numerach dla indywidualnych mam tylko wszyscy na wszystko w roznych wielkosciach.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#130531  autor: tomico
 05 gru 2006, 22:38
Da się teraz, ok już wszystko jasne tylko teraz czy brać dla firm czy nt plan?

#130533  autor: D@rio
 05 gru 2006, 22:39
provocatorka, biznesową obsługę będize miał także mając TwójPlan. Ważne aby tylko telefon był na firmę.

To samo się odnosi do ProPozycji.

Obrazek

#130537  autor: tomico
 05 gru 2006, 22:42
Z tym nie ma problemu, mogę podpisać na firmę i na osobę indywidualną, tylko co mi się bardziej opłaca i czy jest jakaś różnica w benefitach od orange po przejściu z popa do firm lub do ntp. Podobno dostanę darmowy abo przez 3 miechy i podwójny pakiet minut przez ileś miesięcy??

#130541  autor: D@rio
 05 gru 2006, 22:46
ntomico, no sprawdź na orange.pl ;)

nie wiem czy mnie pamięc nie myli ale wydaje mi się iż dodatkowe benefity są tylko przy przejśćiu na TwójPlan. Jeśli na Biznes to tylko to, co wynika z obecnych promocji.

A tak w ogóle, podpisz na firmę i na jedno, wspólne konto firmowe. Zawsze to jest lepiej widziane i podwyższa standard ;)
tomico pisze:Podobno dostanę darmowy abo przez 3 miechy i podwójny pakiet minut przez ileś miesięcy??
To w Orange Dla Firm....na 4 miesiące darmowy abo.

Obrazek

#130549  autor: tomico
 05 gru 2006, 23:19
Tak dopisze do konta firmowego, na nim już są 3 numery, ten będzie 4. Chyba zdecyduje się dla firm. Idę za niedługo do salonu zobaczyć co zaproponują.

#130560  autor: D@rio
 05 gru 2006, 23:26
tomico pisze:Tak dopisze do konta firmowego, na nim już są 3 numery, ten będzie 4. Chyba zdecyduje się dla firm. Idę za niedługo do salonu zobaczyć co zaproponują.
weź siądź z kalkulatorem i przelicz to, co Ci wyjdzie korzystniej uwzględniając obecne promocyje ;) tak najrozsądniej...

Obrazek