• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Czy uciążliwy jest dla Ciebie soft Orange?

Tak, od razu się go pozbyłem
1
8%
Tak, zamierzam wgrać niebrandowany soft
2
15%
Tak, ale nie zmieniam, bo boję się utraty gwarancji
1
8%
Tak, ale nie zamierzam wgrać orginalnego softu
Brak głosów
0%
Nie, podoba mi się brandowany soft Orange
1
8%
Nie, jest to dla mnie obojętne
1
8%
Mój telefon nie miał softu orange
6
46%
A o co chodzi? Nie wiedziałem że soft Orange różni się od normalnego.
1
8%
 #129897  autor: jacobs
 03 gru 2006, 19:26
Zastanawiam się jak bardzo uciążliwy jest dla was soft orange. Szczerze mówiąc ja troche sie go obawiam... nigdy nie miałem telefonu z brandingiem orange :/

#129900  autor: tomico
 03 gru 2006, 19:42
Mi on zupełnie nie przeszkadza. Można go u mnie wyłączyć.

#129901  autor: Opportunist
 03 gru 2006, 19:48
Ja osobiście nie mam softu Orange, bo mam juz troche wiekowy telefon :lol: ale kozystalem z Motoroli V360 z tym softem i jakos mi nie przeszkadzał...

Obrazek

#129931  autor: b@sho
 03 gru 2006, 21:34
tez nie mam softu na szczescie w swojej motce, ale bawilem sie motka z sftem orange i to przezycie bylo dla mnie bardzo denerwujace... mysle ze jest to jednak kwestia przywyczajenia, ja tam wole oryginalny sofcik motorolki :wink: choc moj kumpel sobie orange menu zachwala ze niby intuicyjnie, dla mnie nie bylo, ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat :P

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#129934  autor: jacobs
 03 gru 2006, 21:38
hmm, czemu niektórzy mają soft orange a niektórzy nie?

#129938  autor: b@sho
 03 gru 2006, 21:41
poprostu teraz komy maja zreguly choc nie wszystkie zauwazylem jeszcze soft orange, ale te ktore sa kupione w innych sieciach, czy w wolnej sprzedazy, i te starsze w orange i za czasow idei nie posiadaja tego wynalazku :wink:

#129937  autor: Opportunist
 03 gru 2006, 21:42
Bo jedni kupili w Orange, a drudzy nie :P ALbo niektórzy mogli wymienić sobie soft :wink:

Obrazek

#129940  autor: jacobs
 03 gru 2006, 21:58
aha...

mnie denerwuje to że ten soft ogranicza pewne funkcje.....

no. flash menu w SE ;/ szkoda bo fajnie wygląda :]

#129941  autor: b@sho
 03 gru 2006, 21:59
jacobs ale co ci sie w nim podoba :?: bo dla mnie jest ona psakudny, te ikonki i wogule... wiem ze o gustach sie nie rozmawia ale jestem ciekaw twojej opini

#129943  autor: jacobs
 03 gru 2006, 22:04
no niewiem...

mi sie akurat taki bajer bardziej podoba niż menu statyczne...
Obrazek

#129944  autor: tomico
 03 gru 2006, 22:06
b@sho pisze:jacobs ale co ci sie w nim podoba bo dla mnie jest ona psakudny, te ikonki i wogule... wiem ze o gustach sie nie rozmawia ale jestem ciekaw twojej opini
A mi np. się podoba motyw orange w 6280, jest niezły, a ikonki też są ładne tak samo jak te w oryginalnym motywie.

#129946  autor: b@sho
 03 gru 2006, 22:08
czyli wychodzi ze na roznych komach on inaczej wyglada :?: mialem w rekach 2 motki z orange menu i jakiegos sagema i wygladaly te menu tak samo, a tu widze ze w se jest jakies inne... jak to z tym jest :?:

#129947  autor: jacobs
 03 gru 2006, 22:12
b@sho pisze:czyli wychodzi ze na roznych komach on inaczej wyglada mialem w rekach 2 motki z orange menu i jakiegos sagema i wygladaly te menu tak samo, a tu widze ze w se jest jakies inne... jak to z tym jest
to co pokazałem to jest motyw SE, który nie działa w Orange :| Szkoda. I jeszcze te badziewne orange music zamiast walkman...

Nie opłaca mi sie tracić gwarancji dla samego wyglądu, gdyby to ograniczało jakieś funkcje to pewnie bym zrobił debranding :] Chociaż szkoda że orange tak kaleczy telefony. Mam nadzieje że spotka mnie miła niespodzianka i dostane niebrandowane SE od Orange :lol: raczej niemożliwe....

#129949  autor: tomico
 03 gru 2006, 22:14
b@sho pisze:czyli wychodzi ze na roznych komach on inaczej wyglada mialem w rekach 2 motki z orange menu i jakiegos sagema i wygladaly te menu tak samo, a tu widze ze w se jest jakies inne... jak to z tym jest
To co dał jacobs to nie orange menu tylko normalne menu w telefonie ustawione w taki sposób. Pasek orange menu jest podobny w każdym fonie ale inne rzeczy diametralnie się różnią.

#129952  autor: jacobs
 03 gru 2006, 22:19
najśmieszniejsze jest to że mam jakiegoś badziewnego alcatela z klapką od orange :/ i tam też wcisneli ten swąj pasek na 1/3 wyświetlacza. Dobrze że tapety tak są tak brzydkie, że w niczym to nie przeszkadza.

W większości SE nie ma tego paska po boku, jest tylko zmienione menu telefonu....

#129953  autor: b@sho
 03 gru 2006, 22:19
tomico acha to juz rozumiem, bo myslalem ze czegos nie lapie :P