• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #121959  autor: inthend
 08 lis 2006, 14:02
W firmie mam abonament obecnie classic 70 za 50 PLN. Ostatnio jednak przekraczam, jak mi wyliczono w erze, średnia rachunku to 80 PLN. Chcę więc zmienić na classic za 90 lub Era Pakiet Biznes 60. Przy zmianie na taryfę biznesową dochodzi opłata 30,50 PLN. I tak teraz się zastanawiam, co będzie korzystniejsze przy przedłużaniu, ponieważ w kwietniu kończy mi się umowa. Jaka może być orientacyjnie oferta w przypadku indywidualnych i biznesowych taryf, abonament około 80-90 PLN, telefon najlepiej 6230i lub Nokia E50 lub podobne. Czy różnica w taryfach będzie na tyle duża, że warto teraz dopłacić te 30,5 za zmiane taryfy?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

#121964  autor: lookass
 08 lis 2006, 14:37
jezeli poczekasz do kwietnia to dostanie zapewne lepsza oferte tak jest zawsze wiec mysle ze warto jeszcze troche poczekac i dostaniesz swoj wymazony abo oraz telefon w dobrej cenie ;]

#121977  autor: inthend
 08 lis 2006, 15:42
ok, wiem że dostane, ale taryfę i tak zmienie teraz, by przez te 4 miesiące płacić mniej, ale pytanie właśnie czy później w indywidualnej czy biznesie dostanę lepszą ofertę przy przedłużeniu.

#122007  autor: lookass
 08 lis 2006, 17:14
jak zmiejszysz teraz na 4 miechy moze sie to odbic na przedluzaniu bo era patrz na wszystkie rachunki i potem robi sredia z tego wiec ja mysle ze pomecz sie jeszcze troche a potem oferta moze byc wspaniala ;)
btw moze jakis konsultant niech sie wypowie bedzie wiedziec najlepiej :-D

#122018  autor: inthend
 08 lis 2006, 17:48
no ok, rachunki rachunkami, teraz mam średnią 80 pln, abo chce zmienić na 90 pln lub 73 pln, więc wiele mi to nie zaważy :] tylko pytanie czy biznes dostaje dużo lepsza oferte utrzymaniową i czego można sięspodziewać, bo na stronie jakoś nie mogę znaleźć

#125760  autor: tepeesa
 20 lis 2006, 14:05
Zmiana taryfy na Pakiet Biznes 60 opłaci Ci się jeśli dobrze wykorzystasz usługi dodane (Tanie połączeni oraz Wybrane tanie połączenia) Jeżeli sporo dzwonisz w sieci i na wybrane numery era/stacjonarne to warto przejść. Zyskasz większe możliwości nie zwiększając kosztów. Nieco wyższe ceny smsów odbijesz obie mniej płacąc a połączenia. Jeżeli chodzi o zachowanie średniej do oferty, to przecież te 30 pln za zmian również się w to wlicza bo jest na fakturze.. Według mnie warto

#125992  autor: D@rio
 21 lis 2006, 09:41
można jeszcze do tego zaliczyć rozmowy poranne. Bardzo fajna usługa. Ja również polecam.

Obrazek

#126048  autor: przemek910
 21 lis 2006, 13:39
D@rio pisze:można jeszcze do tego zaliczyć rozmowy poranne. Bardzo fajna usługa. Ja również polecam.
W Pakiet Biznes 120 rozmowy poranne są za darmo... w PB 60 już nie.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...